Cartofi noi cu carnati picanti

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 31 Mai 2017 | 2910 vizualizari

 

In ultimul timp, imi place sa prepar garnituri noi, mai altfel, sub impulsul inspiratiei sau a ingredintelor ce le am la dispozitie. Am folosit acesti cartofi noi ca ,,reteta pentru picnic'', alaturati carnii de vita Asada, preparata la gratar.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi noi foarte mici
  • 250 carnati unguresti uscati si picanti de Szeged
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa verde
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu carnati picanti:

  1. Cartofii se curata bine, cu ajutorul unui burete de plastic pentru spalatul vaselor [ pe care-l folositi doar in acest scop ].
  2. Spalati bine cartofii si puneti la fiert, in apa sarata.
  3. Adaugati la fiert jumatae din patrunjelul verde.
  4. Curatati si spalati restul legumelor si a verdeturilor.
  5. Feliati carnatul in rondele subtiri si puneti la prajit 2-3 minute, doar atat cat sa imprumute uleiului, gustul picant si savoarea lor.
  6. Dupa 15-20 minute, cartofii se scurg de apa fierbinte.
  7. Adaugati cartofii in tigaia cu carnati.
  8. Prajiti cartofii, amestecand din cand in cand, pana acestia devin rumeni.
  9. Patrunjelul verde se toaca si se amesteca cu cartofii.
  10. Serviti cartofii, decorati cu rondele de ardei iute, patrunjel verde si rondele de ceapa verde.

                      Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca nu aveti carnat ca si cel din reteta, se poate folosi carnat tip Chorizo sau orice alt carnat uscat si picant.

2

Daca folositi o cantitate mai mare de carnati, garnitura aceasta se poate transforma in fel principal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu carnati picanti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mâncare de cartofi cu cârnaţi olteneşti