publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba cu perisoare de pui si oregano
Legumele se curata si se spala. Am taiat legumele pe lungime si le-am maruntitit cu ajutorul aparatului Salad chef. Legumele se calesc usor in ulei cateva minute. Sarati. Adaugati 2 litri de apa si fierbeti 20 minute pana cand legumele incep sa se inmoaie. Amestecati...
Somon cu morcovi si piure de mazare
Morcovii se pun in apa cu sare si unt sa fiarba. Se lasa pana cand apa scade si se soteaza in unt. Piperati morcovii si dati-le patrunjel cret tocat. Amestecati de doua ori, cat sa se inmoaie patrunjelul si trageti vasul de pe foc. Somonul se sareaza si pipereaza. In...
Tocanita de pui cu smantana si doua feluri de ciuperci
Legumele se curata si se spala si se toaca marunt. Galbiorii se decongeleaza . Ciupercile brune se spala si se taie felii subtiri . Trageti in ulei ceapa si ardeiul tocate, pana devin sticloase. Amestecati. Adaugati ciupercile si carnea. Sarati. Turnati...
Ciorba greceasca de porc
Carnea se taie cuburi. Legumele se curata si se spala. Pentru inceput se marunteste morcovul cu ajutorul robotului de bucatarie. [Dati cateva impulsuri pentru a controla maruntirea. Nu dorim sa obtinem o pasta]. Morcovul maruntit se trage in putin ulei. Astfel veti obtine o...
Salata Panorama
Telemeaua se taie cuburi si se amesteca cu ulei de masline si oregano. Aceasta operatiune se face prima pentru ca telemeaua sa se marineze usor pana se pregatesc celelalte ingrediente. Salata se spala si se zvanta de apa [ cu ajutorul unei site sau a aparatului special]....
Aperitiv ciuperci umplute cu pui si legume
Ciupercile se curata de pelite si se scot coditele. Legumele se ccurata si se spala. Taiati legumele grosier. Maruntiti legumele [ ceapa , usturoi , morcov , gogosar , codite de ciuperci ]cu ajutorul robotului de bucatarie . Amestecati legumele maruntite cu ...
Muschi de vita marinat la gratar
Carnea de vita se feliaza in felii de 2 cm grosime. Curatati si tocati marunt usturoiul. Se sacondimenteaza carnea cu sare si piper. Se pun feliile de vita intr-un bol si se aduga restul ingredientelor amestecate . Lasati carnea sa se marineze la rece pana la 24 ore . Cand va...
Vita in stil oriental
Carnea de vita se feliaza si se condimenteaza cu sare si piper . Legumele se curata si se spala . Feliati legumele de preferinta putin mai mari , ceapa pestisori , ardeiul patrate mai mari si usturoiul rondele . . Prajiti carnea in wok in ulei de susan . Cand carnea...
Linguini siciliene cu fructe de mare
Spaghetele se fierb in apa clocotinda cu sare. Eu le fierb reducand cu o treime timpul indicat pe pachet. Imi plac a la dente si oricum vor absorbi din sosul fructelor de mare. ntr-o tigaie tip wok incapatoare se caleste usor usturoiul tocat si imediat se aduga fructele...
Desert cozonacul lui Sidy
Drojdia sfaramata impreuna cu doua linguri de zahar si doua de faina se omogenizeaza in lapte caldut .si se lasa pana incepe sa dospeasca frumos . Stafidele se pun la hidratat in rom . Ouale se bat usor impreuna cu zaharul si sarea. Dupa ce maiaua a dospit se...
Salata de ton alla tzatiki
Conserva de ton in suc propriu se scurge de excesul de saramura . Se sfarma tonul cu o furculita si se adauga ulei si piper . Curatati si spalati ceapa si castravetele. Ceapa se toaca marunt si castravetele cuburi . Amestecati toate ingredientele pregatite cu...
Ciorba de peste cu chorizo
Bucatile de peste bine spalate se pun la fiert in 2 l apa sarata . La fiert se aduga si foaia de dafin + otetul de mere . Fierbeti 10 minute si strecurati zeama .Scoateti foaia de dafin afara . Pestele curatat de oase se lasa separat si se adauga doar la servire ....
Papara cu ciuperci
Ciupercile se spala si se feliaza . Muschiul file se taie fasii . Patrunjelul verde se spala si se toaca . Oule se bat bine cu sare si lapte . Uleiul se pune la incins si se prajesc usor feliutele de muschi file . Se aduga si ciupercile peste care se presara nucsoara...
Pui Valdostana cu ciuperci
Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mari [ ca pentru snitel ]. Feliati sunca si cascavalul . Rosiile se spala si se feliaza Curati , spalati si tocati marunt ceapa si usturoiul . Scurgeti ciupercile de lichidul in care au fost conservate si le limpeziti cu apa rece ....
Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapte
Pastravul frumos curatat si spalat se tamponeaza de excesul de lichid. Sarati. Prajiti pastravul in tigaia teflonata pe ambele parti pana devine usor auriu. Coaceti ardeiul si rosiile. Dupa coacere, legumele se curata de pielite si se toaca marunt. Curatati ceapa...
Desert gris cu lapte
Puneti din timp la hidratat fructele uscate in rom. Intr-o oala cu fundul dublu, se pune la fiert laptele impreuna cu sarea, zaharul si laptele vaniliat. Cand laptele este bine infierbantat, se toarna in ploaie grisul. Se amesteca mereu cu ajutorul unui tel pentru a nu se...
Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100
Se curata si se spala rosiile. Se taie jumatati. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Ardeiul iute se taie rondele. Ardeiul galben se taie fasii. Scoicile se decongeleaza la temperatura camerei. Se pregatesc restul ingredientelor sa fie la indemana pentru ca...
Ciorba de fasole boabe noi - in parga
Costita afumata se portioneaza si se fierbe 15 minute. Aruncati apoi aceasta apa. Spalati fasolea boabe si scurgeti de lichid. Spalati, curatati si iar spalati legumele folosite. Spalati ierburile aromatice. Feliati rondele subtiri morcovul si patrunjelul radacina....
Costita de porc cu cidru si salvie la slow cooker Crock-Pot
Spalati crenguta de salvie. Ceapa se spala si se taie inele. Caciulia de usturoi se taie in doua si se spala. Curatati costita de porc de grasimea in exces. Bucatile de costita se spala si se asaza in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l....
Salata de vinete, cu iaurt grecesc si susan
Se coc vinetele [ eu am acasa o tigaie teflonata mai veche pe care o folosesc doar in acest scop ] -ideal ar fi pe gratar. Pun si un capac deasupra ca sa grabesc coacerea. Intep vinetele cu o furculita si le pun pe o planseta pe care o pun in plan inclinat. Astfel se scurge usor zeama din...
Salata cu mozzarella si pesto
Mozzarella se scurge de lichidul in care au fost pastrate. Rosiile se spala si se taie jumatati, se sareaza si se amesteca cu otetul balsamic. Busuiocul se spala si se toaca. Se prepara un sos din pesto care se amesteca cu uleiul de masline, apa si piper. Am pus...
Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Carnea am feliat-o si am batut-o usor cu batatorul de snitele. Usturoiul se curata si se taie felii [ nu l-am pisat pentru ca am dorit un gust moderat de usturoi ] Puneti carnea intr-un bol. Am presarat deasupra carnii sare, piper, boia si maghiranul maruntit....
Supa de pui cu broccoli si iaurt
Bucatile de pui se spala bine. Maruntaiele se curata bine de pielite si se spala. Spalati si curatati bine legumele. Tacati marunt ceapa. Ardeiul si morcovii se taie cuburi. Se soteaza [ caleste ] usor in ulei ceapa, ardeiul si morcovul. Adaugati 2 l apa. Sarati. Se...
Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos
Fasolea verde se curata de capete, se rupe bucati de cate 2-3 cm si se spala. Puneti fasolea verde la fiert, in apa cu sare. Dupa 20 min, incercati daca fasolea este fiarta. In caz afirmativ, se scurge intr-o sita de excesul de lichid si se lasa la racit. Se curata si...
Jumari de porc
Folositi un vas cu pereti grosi, din fonta emailata. Curatati si spalati ceapa si usturoiul. Se pun bucatile de slanina cruda in vas si se toarna apa. Aceasta ajuta in prima parte ca bucatile de slanina sa nu se prinda de fundul vasului. Jumarile astfel preparate vor fi...
Aperitiv ciupercute crocante
Ciupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece. Se pun ciupercutele intr-un bol si se sareaza. Condimentati cu piper si nucsoara. Adaugati rozmarinul tocat. Se pune si faina alba peste ciuperci si se amesteca. Bateti un ou si adaugati peste...
Costita de purcel la tigaie
Carnea de purcel se spala bine si se portioneaza. O bucata de costita trebuie sa fie cam de marimea unei jumatati de palma mai mari. Se curata ceapa si se spala. Tocati ceapa marunt. Intr-o tigaie incapatoare, tip wok, se pune carnea la fiert cu 2 cani de apa. Sarati...
Salata picanta cu carne de vita
Frunzele de rucola se spala si se lasa sa se zvante. Puteti folosi uscatorul de salata daca aveti. Rosiile si ardeiul gras se spala.Taiati cuburi rosiile si ardeiul. Carne de vita se taie cuburi. Intr-un bol se pune uleiul, mustarul, hreanul, sarea, piperul si se amesteca...
Ciorba de varza cu os de vitel
Osul de vitel se pune la fiert, in apa cu sare. Dupa primele doua clocote se arunca apa, se spala bine osul si oala cu apa calda. Curatati si spalati morcovul si ceapa. Tocati marunt morcovul si ceapa. Puneti la fiert, in apa cu sare din nou, osul de vitel si soricul de porc....
Balmos cu salata de castraveti
Jintuiala se pune la fiert, intr-o oala incapatoare. Sarati. Cand jintuiala incepe sa fiarba, se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu ajutorul unui tel. Atentie - la fierbere, jintuiala da repede in foc, ca si laptele. Amestecati pana obtineti consistenta dorita....