mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI412
Retete

Fructe de mare, cu orez si busuioc

In Fructe de mare la 27 Feb 2017

Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt. Carnaciorii se taie rondele. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de ulei. Cand orezul devine sticlos, se pune deasupra apa si se fierbe la foc mic, sub capac. Apa...

Ciorba falsa de burta - cu ciuperci pleurotus

In Supe/Ciorbe la 27 Feb 2017

Legumele se curata si se spala. Curatati usturoiul. Ceapa, morcovul si patrunjelul se toaca marunt in vasul blenderului vertical de mana. Caliti usor legumele in ulei. Turnati deasupra 2 l apa. Sarati. Tot acum se adauga foaia de dafin si boabele de piper....

SALATA CU INELE DE CALAMAR SI RUCOLA

In Salate la 27 Feb 2017

  Intr-o tigaie anti-aderenta, se pune la incins uleiul de floarea soarelui. Cand uleiul este incins, se reduce intensitatea caldurii. Se prajesc la foc mediu, inelele de calamar, pe ambele parti. Sarati rondelele de ridichi. Amestecati ridichile cu frunzele de rucola,...

Wiener schnitzel -snitel vienez

In Bucatarasi celebri la 24 Feb 2017

Bucatile de carne se bat bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. Sarati carnea cu ajutorul rasnitei cu sare si fulgi de chilli. Piperati usor. Pregatit doua farfurii intinse. Intr-una puneti faina alba. In cealalta farfurie puneti pesmetul. Spargeti ouale pe...

Tigaie cu ciuperci, mozzarella si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2017

Am curatat ciupercile de pielite si le-am taiat in sferturi. Am sotat ciupercile impreuna cu uleiul de masline, la tigaie. Sarati. Adaugati o lingura de busuioc verde tocat si amestecati. Cand ciupercile au inceput sa se inmoaie, am adaugat si rosiile taiate bucati....

Salata cu carne de rata pane

In Salate la 22 Feb 2017

Carnea de rata se desface fasii. Sarati si piperati carnea. Cu ouale batute, sare, faina, otet, lapte, se prepara un amestec. Prin acesta, se da carnea si se prajeste pe ambele parti, in ulei incins. Scoateti carnea pe un servet de hartie sa absoarba surplusul de ulei....

Reteta traditionala, romaneasca de Caltabosi /cartabosi de casa

In Mezel de casa la 21 Feb 2017

Cum se prepara Reteta traditionala, romaneasca de Caltabosi /cartabosi de casa Pentru inceput, se curata bine maruntaiele de porc de zgarciuri. Se indeparteaza cu grija fierea [bila ] de pe ficat. Rinichii se despica in doua, se curata bine si se spala din mai multe ape....

Pollo Vesuvio

In Pui la 20 Feb 2017

Puiul neaparat cu os si piele, se spala bine si se condimenteaza cu sare si piper. Curatati si spalati usturoiul. Se taie feliute. Cartofii se spala si se curata. Daca sunt noi, nu curatati coaja. Am taiat cartofii felii mai groase de 1.5 cm -rondele, pe cei mai mari jumatati...

Ciorba de cartofi cu tarhon si jambon

In Ciorbe la 20 Feb 2017

Am pus bucata de jambon la fiert, in oala sub presiune. Curatati  si spalati cartofii. Taiati cartofii cuburi mari si-i puneti in apa rece sa nu se oxideze. Curatati, spalati legumele radacinoase si taiati-le cuburi. Curatati ceapa si o tocati marunt. Ceapa se...

Pui cu ciuperci pleurotus

In Pui la 17 Feb 2017

Puiul fiert, fiind de casa si cu grasime, l-am pus intr-o cratita teflonata si l-am prajit usor pe toate partile. Am adaugat apa sa-l acopere. Am sarat. Se spala ciupercile si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Adaugati ceapa, cubuletele de...

Salata Happy

In Salate la 16 Feb 2017

Se spala salata si se zvanta (cu ajutorul aparatului special) Varza rosie se taie fideluta. Nu frecati varza cu sare. Nu trebuie sa se inmoaie. Este mai gustoasa daca ramane de consistenta crocanta. Marul se spala se taie in doua si se curata de seminte.Taiati marul...

Supa spaniola cu ton

In Supe la 14 Feb 2017

Preparati stocul de peste, fierband 15 minute intr-un litru apa cu sare, foi dafin si boabe de piper, capetele de peste. Strecurati zeama ce o veti folosi mai tarziu. Se inabusa ceapa tocata in unt, pana devine sticloasa. Adaugati peste ceapa, carnatul chorizo feliat. Caliti...

Parjoale cu salata

In Mancaruri cu carne la 14 Feb 2017

Curatati legumele. Cartoful, morcovul, ceapa si usturoiul se taie bucati si se toaca / maruntesc. Pentru aceasta, am folosit (rapid si comod) vasul cu taietor atasat de blenderul vertical de mana. Spalati si tocati marunt patrunjelul verde. Eu mereu am in congelator carne...

Papara (ratota) cu carnat

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2017

Ouale se scot din frigider cu o jumatate de ora inainte, ca sa ajunga la temperatura camerei [astfel se bat mai bine]. Ardeii se spala si se curata de cotor si seminte. Taiati ardeii rondele. Carnatul se scote din membrana si se rupe bucatele mici. Infierbantati uleiul...

Tocanita alba de vitel cu penne rigate

In Vita la 23 Ian 2017

Carnea se spala, se scurge si se taie cuburi de marime potrivita 3/3cm. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt ceapa ardeiul si morcovul. Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu faina alba. Prajiti bucatelele de vitel in ulei incins, pana...

Ciorba cu gulie, smantana si sorici de porc

In Supe/Ciorbe la 23 Ian 2017

Am pus pentru inceput la fiert, soricul. Se curata si se spala legumele. Morcovii se feliaza si se pun  la fiert primii. Sarati putin, soricul de porc contine si el sare. Cartofii si gulia se taie cuburi. Cand morcovii sunt aproape fierti, se adauga...

Salata greceasca

In Salate la 23 Ian 2017

Salata verde se spala, se zvanta si se taie fasii. Se pune salata intr-un bol de sticla sau ceramica. Legumele se spala si se curata. Ceapa se taie rondele. Castravetii si rosiile se taie cuburi. Ardeii se taie fasii. Puneti legumele taiate peste salata verde....

Supa cu tortellini si fasole verde

In Supe/Ciorbe la 22 Ian 2017

Am spalat oasele de vitel si le-am pus la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Se curata legumele si se spala. Feliati morcovul si telina. Dupa ce oasele au fiert 45 minute, se adauga morcovul si telina feliate. Ceapa se pune intreaga. Dupa 15 minute, verificati si,...

Vitel cu legume la cuptor

In Vita la 21 Ian 2017

Legumele se curata, se spala si se feliaza. Carnea se taie felii de grosimea 1.5-2 cm . Se asaza legumele in tava si se rasneste deasupra sare cu chilli. Stropiti cu putin ulei. Feliile de carne se ung cu sos de soia si otet balsamic. Sarati carnea si asezonati...

Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc

In Supe/Ciorbe la 16 Ian 2017

Legumele se curata si se spala. Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in ulei. Feliati cubulete morcovul si telina. Adaugati la calit. Dupa cateva minute, se toarna deasupra 1.5 l apa fierbinte. Sarati si puneti cartofii taiati cuburi....

Salata cu ton - la borcan

In Salate la 16 Ian 2017

Spalati si curatati legumele. Lasati salata verde sa zvante. Scurgeti de lichidul din conserva boabele de porumb si le clatiti cu apa rece. Scurgeti din nou. Taiati marunt ceapa rosie si gogosarul. Tonul din conserva se scurge de saramura si se amesteca cu piper,...

Maccheroni cu varza

In Paste la 16 Ian 2017

Pastele fainoase se fierb in apa clocotinda cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg pastele de apa cu ajutorul unei site . Pentru ca-mi plac pastele al dente eu reduc timpul de fierbere cu 2-3 minute . Oricum ele vor absorbi din umiditatea legumelor sau a sosului cu care sunt...

Ciorba rosie cu perisoare de pui

In Ciorbe la 11 Ian 2017

Curatati si spalati legumele pentru ciorba. Taiati grosier legumele. Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical de mana atasat la vasul cu taietor. Nu tocati foarte marunt legumele. Legumele tocate se calesc usor in ulei. Amestecati. Se adauga boiaua si...

Salata cu ciuperci si cremvusti II

In Salate la 11 Ian 2017

Spalati si tocati cuburi ardeii. Fierbeti usor cremvustii. Taiati cremvustii rondele. Lasati cremvustii sa se raceasca inaine sa-i puneti in salata. Scurgeti ciupercile de lichidul in care au stat. Spalati-le din mai multe ape  . Scurgeti din nou ciupercile intr-o...

Iepure la cuptor cu salata de valeriana

In Iepure la 9 Ian 2017

Am spalat si curatat foarte bine iepurasul. Am portionat iepurele si l-am pus in apa cu otet de seara pana dimineata. Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea este nevoie de aceasta etapa. A doua zi, am scurs carnea de apa si am pus in vasul de lut grecesc. Se adauga restul...

Supa de salata verde cu galuste de faina alba

In Supe la 9 Ian 2017

Curatati ceapa, ardeiul si morcovii. Spalati legumele. Tocati cubulete legumele si le puneti la calit in ulei, impreuna cu sunca de porc taiata cubulete sau feliute . Cand ceapa devine sticloasa, se toarna deasupra 2 l apa. Sarati. Fierbeti 10-15 minute, pana legumele incep sa se...

Parizer din piept de curcan in ou

In Curcan la 9 Ian 2017

Scoateti membrana de pe parizer. Feliati parizerul felii mai grosute. Piperati. Puneti uleiul intr-o tigaie la incins . Bateti ouale spuma. Sarati. Incorporati o lingura de faina alba. Dati feliile prin faina alba si apoi prin ou. Prajiti in uleiul incins pe ambele...

Papricas de pui cu mamaliguta

In Pui la 9 Ian 2017

Carnea de pui se curata bine, se portioneaza dupa dorinta si se spala. Intr-un vas neaderent, se pune untura. Cand aceasta este incinsa, se prajesc usor pe toate partile. Spalati, curatati si tocati cubulete ceapa si ardeiul. Trageti intr-o margine a vasului carnea si caliti usor ceapa...

Salata de sfecla rosie cu sprot afumat si ton

In Salate la 4 Ian 2017

 Taiati sfecla si ceapa rosie  cubulete. Curatati ouale de coaja. Unul dintre ele se toaca marunt . Deschideti conservele. Puneti intr-un bol de portelan toate ingredientele si amestecati. Gustati si, daca mai este nevoie, sarati sau acriti cu otet balsamic. Atentie,...

Zama de moare cu carnati afumati

In Ciorbe la 4 Ian 2017

Curatati legumele si le spalati. Taiati morcovul, telina si patrunjelul cubulete si le puneti la fiert intr-o oala cu 1.5 l apa. Intr-o alta oala separata, puneti moarea la fiert impreuna cu ierburile aromatice si foaia de dafin. Spumati daca este cazul. Lasati sa dea un clocot si o trageti...

Afisate 871 - 900 din 1926 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]