Pasta de dovlecei

de Julie in Jamie Oliver, 5 Aug 2010 | 38988 vizualizari

 

Imi plac mult dovleceii si pana acum i-am pregatit in fel si chip...Sub forma de pasta inca nu incercasem! Am gasit la Jamie Oliver reteta de " pasta de dovlecei" asa ca am pus-o imediat in aplicare!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu,uscat
  • sare, piper
  • zeama de lamaie
  • 2-3 frunze de menta
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de dovlecei:

Sfatul lui Jamie:
"Incercati sa cumparati dovlecei mici si tari, pentru ca au o aroma mai intensa, nu au multe seminte si la mijloc nu sunt moi si pufosi."

Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt  si ardeiul iute tocat foarte fin,  timp de 1 minut. Adaugati dovleceii curatati de coaja  si tocati in cuburi mici. Amestecati bine. Dati focul mai mic si acoperiti tigaia cu un capac. Amestecati la fiecare  5 minute timp de 20-25 minute,asigurandu-va ca dovleceii nu se prind de tigaie. Gatind cu capacul pus aveti certitudinea ca in tigaie ramane suficient lichid.

Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine, opriti focul. Pasati cu o furculita bucatile  care mai sunt intregi si apoi asezonati cu sare ,piper si inca o lingura sau doua cu ulei. La final adaugati 1-2 linguri cu zeama de lamaie si frunzele de menta tocate marunt.

Daca vrei o pasta mai fina o poti pasa cu blenderul.

Sfatul lui Jamie:
"Aceasta pasta este fantastica intinsa pe felii de  paine prajita sau amestecata cu paste."

Jamie, multumim de reteta ! Chiar este fantastica!  :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi by Jamie Oliver