Tocanita de berbecut cu leurda

de mihaelar63 in Oaie, 10 Apr 2017 | 5012 vizualizari

 

  Am preparat aceasta tocanita la Multicooker-ul Phillips. Nu am folosit ierburi- mirodenii. Am mizat pe carnea gustoasa si legumele de calitate.  Am pus ingredientele in interior si le-am lasat sa se pregateasca frumusel. In acest timp, m-am ocupat de alte parti administrative.
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg pulpa berbecut
  • 100 gr kaizer afumat -de casa
  • 3 cepe galbene
  • 3 bucati usturoi verde
  • 2 rosii
  • 2 tije telina verde Apio
  • 1 legatura leurda verde
  • 1 lingura pasta Kapia
  • 1 lingura untura porc proaspata
  • sare roz de Hymalaia
  • piper
  • faina de porumb pentru mamaliga
  • salata :
  • rosii 
  • ceapa rosie 
  • castraveti 
  • salata verde 
  • otet mere 
  • sare 
  • ulei masline 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de berbecut cu leurda:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Carnea de berbecut se curata bine de de grasime si se taie cuburi mai marisoare [ oricum va scadea putin la preparare ].
  3. Maruntiti ceapa galbena.
  4. Se asaza ceapa in cuva aparatului de gatit cu carnea deasupra. Sarati.
  5. Maruntiti si telina, rosiile si usturoiul verde.
  6. Adugati-le peste carne, impreuna cu pasta de ardei kapia.
  7. Se pune si lingura de untura, o cana cu apa si se seteaza aparatul pe functia stew, timp de 45 minute.
  8. Dupa acest timp, am mai setat inca 45 minute de preparare [ am pus inca 1/2 cana cu apa ]. Am dorit sa fie bine patrunsa si moale carnea din tocanita.
  9. Pregatind mai indelungat si legumele, acestea s-au ,,topit'' si au format un sos delicios.
  10. Spalati leurda si o tocati fasii.
  11. In ultimele 10 minute de preparare, gustati si adugati sare daca este necesar. Piparati, puneti si leurda.
  12. Cu faina de porumb si sare, preparati o mamaliguta pentru garnitura.
  13. Noi am servit tocana de berbecut cu mamaliguta si salata.

  Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Untura de porc proaspata va da un gust bun carnii de berbecut. Daca nu va place untura, puteti inlocui cu 2-3 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui.

2

! Atentie la servit ! -Carnea de berbecut trebuie servita calda, chiar fierbinte. Se sleieste repede si nu este indicat sa se consume asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de berbecut cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu organe de miel