Inima cu ciuperci si fettuccine

de mihaelar63 in Iepure, 6 Mar 2017 | 3155 vizualizari

 

O inimioara de iepure se dorea gatita. Cu ajutorul ei, am pregatit o cina gustoasa si bogata. Drept garnitura, am avut ciuperci shiitake si paste fettuccine. Aceste paste sunt populare in bucataria romana si toscana. Denumirea vine de la cuvantul fettuce care inseamna panglica. 

 

INGREDIENTE

  • 1 inima iepure (300 gr)
  • 300 gr fettuccine
  • 200 gr frunze rucola
  • 100 gr branza burduf untoasa
  • 4 ciuperci shiitake
  • 2 felii sunca (50 gr)
  • 1 mana frunze valeriana
  • 6 rosii cherry
  • sare roz cu fulgi de chilli (la rasnita)
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima cu ciuperci si fettuccine:

  1. Inima se curata de zgarciuri si se feliaza. Eu am tinut inima in apa rece, timp de o ora, pentru a se trage sangele din ea.
  2. Fettuccinele se pun la fiert in apa clocotita sarata. Dupa 4 minute, se scurg intr-o sita.
  3. Intr-o tigaie non aderenta, se pune o lingura de ulei si se incalzesc pastele impreuna cu branza de burduf, pana aceasta se topeste.
  4. Adaugati frunzele de rucola si amestecati.
  5. Intr-o alta tigaie, se pun feliile de sunca, impreuna cu ciupercile shiitake feliate si se prajesc usor 1-2  minute, pana ciupercile incep sa se inmoaie.
  6. Pentru prepararea ciupercilor, nu a fost nevoie sa pun ulei, sunca a eliberat putina grasime care a fost suficienta.
  7. Se scot pe farfurie ciupercile cu sunca si, in aceeasi tigaie, se prajesc usor feliile de inima pe ambele parti.
  8. Pentru ca inima a fost foarte cruda, a fost nevoie sa se traga la tigaie doar pana a inceput sa-si schimbe culoarea.
  9. Am sarat  si condimentat inima, cu rasnita cu sare de Himalaya si fulgi chilli.
  10. Sarati inima doar dupa prajire, pentru a evita sa se intareasca.
  11. Am preparat o mica salata din frunze verzi de valeriana cu rosii si zeama de lamaie.
  12. Se asaza frumos feliile de inima, fettuccinele cu rucola, ciupercile si salata.

  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Rucola am dorit sa o folosesc la salata. Din neatentie am spalat-o cu apa prea calda. Am decis sa o adaug la paste.

2

Sarati inima doar dupa prajire, pentru a evita sa se intareasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima cu ciuperci si fettuccine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

07.03.2017, 20:52

Cate chestii interesante gatesti! Chiar daca eu nu mananc orice, apreciez enorm cat de diversificat gatesti! Bravo Mihaela draga!

miki_a 1

07.03.2017, 23:58

Ce meniu bogat și consistent!

kytz 1

10.03.2017, 10:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post