Ciorba de peste cu chorizo

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Sep 2017 | 3227 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Gicuta69  https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-peste-75418.html .  Multumesc Gicuta!!! Pentru a da un plus de gust am folosit carnat tip chorizo. Acesti carnat l-as ridica la rangul de ingredient . Da gust bun de usturoi , picant  adugat la unele mancaruri .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cozi si capete de peste [ crap si salau ]
  • 100 gr carnat chorizo feliat
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri otet mere
  • 2 linguri ulei
  • 2 rosii
  • 2 linguri orez
  • 1 ardei
  • 1 gogosar
  • 1 ardei iute
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 ceapa
  • 1 felie telina + tije
  • sare
  • patrunjel verde
  • leustean [ conservat in sare ]
  • smantana -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste cu chorizo:

  1. Bucatile de peste bine spalate se pun la fiert in 2 l apa sarata .
  2. La fiert se aduga si foaia  de dafin + otetul de mere .
  3. Fierbeti 10 minute si strecurati zeama .Scoateti foaia de dafin afara .
  4. Pestele curatat de oase  se lasa separat si se adauga doar la servire .
  5. Aceasta operatiune va scuti mofturosii sa gaseasca oase in ciorba .
  6. Curatati si spalati legumele .
  7. Tocati marunt ardeii, gogosarul  , ceapa , telina si rosiile
  8. Bucatile de chorizo se prajesc usor in ulei , atat cat sa imprumute gustul lor bun .
  9. Scoateti chorizo pe o farfurie si il folositi la servire .
  10. In uleiul inca fierbinte caliti usor ceapa , telina si ardeiul .
  11. Puneti boiaua si amestecati pentru omogenizare .
  12. Transferati legumele calite in zeama de peste si continuati fierberea .
  13. Adugati rosiile tocate , ardeiul iute ,orezul si leusteanul tocat .
  14. Dupa 15 minute gustati si sarati/ acriti daca mai este nevoie .
  15. La servire adugati bucati de peste , chorizo si verdeata .

                              Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Aceasta operatiune va scuti mofturosii sa gaseasca oase in ciorba:Bucatile de peste bine spalate se pun la fiert in 2 l apa sarata .La fiert se aduga si foaia de dafin + otetul de mere . Fierbeti 10 minute si strecurati zeama .Pestele curatat de oase se lasa separat si se adauga doar la servire .

2

Daca aveti folositi leustean proaspat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste cu chorizo" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de naut cu carnati iuti