publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Salata cu hering si pastrav afumat
Cartofii se curata si se taie feliute sau cuburi. Sarati usor cartofii. Pestele se curata de piele .[ eu nu o arunc, o pun sa dea gust bun intr-o ciorba de peste]. Tocati pestele marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Muraturile se taie cubulete. Pentru a...
Pui copt cu cartofi
Carnea de pui se spala si se sareaza. Cartofii, morcovii, ceapa si usturoiul se curata si se spala. Ceapa se taie rondele, usturoiul se feliaza. Cartofii si morcovii se taie rondele si se distribuie intr-un vas de Yena din sticla termorezistenta. Deasupra se asaza...
Ciorba de porc cu varza
Carnea de porc se pune la fiert in apa cu sare si se lasa pana da un clocot bun [ 15 minute ]. Scurgeti carnea de zeama. Curatati si spalati legumele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati patrate ardeiul Kapia. Varza se taie fideluta. Taiati rondele...
Tortellini cu sunca si sos cremos
Curatati usturoiul si spalati verdeturile. Caliti usor usturoiul taiat felii in unt amestecat cu ulei. Adaugati sunca taiata cubulete. Adaugati rosiile si lasati 1-2 minute sa se soteze impreuna cu restul. Turnati deasupra laptele si cascavalul taiat bucatele. Sarati....
Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi
Bucatile de peste se curata, se spala si se sareaza. Usturoiul, ceapa se curata si se spala. Pisati usturoiul. Taiati caperele marunt. Condimentati rasnind sare si chilly, stropiti cu lamaie si ungeti cu pasta de usturoi salaul. Bucatile de prosciutto se taie fasii...
Salata de sfecla cu cartofi copti si maioneza
Spalati bine cartofii si sfecla. Se pun la copt in cuptor cartofii si sfecla. Incercati dupa 40 minute daca s-au copt . Curatati sfecla si cartofii si le lasati la racit. Sfecla se razuieste si se amesteca cu otet de mere, sare si chimen. Gustati si sarati /acriti daca...
Ficatei de pui cu usturoi si coniac
Ficateii de pui se curata bine de pielite si se pun sa stea in lapte. Eu i-am tinut 2 ore. Astfel ficatul va fi mai pufos si mai gustos. Scurgeti ficatul intr-o sita ne-metalica. Curatati usturoiul si taiati-l feliute. Jambonul afumat se taie cubulete. Puneti la infierbantat untul si...
Platou cu aperitive II
Spalati legumele si fructele. Feliati ardeii. Salamul se desface de membrana protectoare si se feliaza in felii subtiri . Cascavalul se poate felia dupa preferinta [ jumatati de rondele-rulada, dreptunghi, triunghi, cuburi, etc ] Feliati muschiul file. Scurgeti...
Supa de toamna cu carnati sibieni
Pentru operativitate, puneti apa la incalzit in fierbatorul electric. Astfel veti avea apa clocotinda si economisiti timp. Ceapa se curata si se taie cubulete marunt. Carnatii sibieni se taie rondele. Caliti usor ceapa impreuna cu carnatii in ulei. Turnati...
Mujdei pufos
Usturoiul se da prin presa de usturoi. Frecati cu ajutorul unei lingurite usturoiul cu sare si ulei. Adugati laptele si omogenizati. Se amesteca totul cu apa minerala Gustati si sarati daca mai este nevoie. Daca doriti ca mujdeiul sa fie mai subtire sau este...
Salata de ceapa marinata cu chiftelute
Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Se pune la fiert apa cu sare, boabe de piper, boabe de mustar si otet. Cand apa da in clocot, se toarna ceapa si se lasa la fiert cam 10 minute pana aceasta se inmoaie si devine sticloasa. Scoateti ceapa intr-o strecuratoare de...
Ciorba de salata verde si spanac
Spalati si curatati legumele. Spalati verdeturile. Taiati marunt ceapa. Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie jumatati/sferturi de rondele. Caliti usor ceapa si morcovii in ulei. Adaugati 2 l apa. Sarati si puneti la fiert impreuna cu cartofii si semintele de ovaz....
Piept de pui cu gorgonzola si cimbrisor
Pieptul de pui se spala si se taie cuburi aproximativ de 3/3 cm. Sarati. Jumatate din cimbrisor se toaca marunt. Se prajeste pieptul de pui in amestecul de unt si ulei. Cand pieptul incepe sa devina rumen, se pipereaza si se adauga cimbrisorul tocat. Reduceti...
Spic de piersica
Vodka se repartizeaza in doua pahare. Adaugati deasupra in mod egal sucul de piersica. In fiecare pahar puneti putina lamaie. Agitati bautura din interior cu ajutorul unui pai. Gustati si echilibrati gustul cu ajutorul ingredientelor date dupa plac....
Salau cu legume mexicane si ierburi italienesti
Se spala rondelele de salau si se sareaza. Daca este posibil, se sareaza din timp pentru ca sarea sa fie bine absorbita de carnea densa a pestelui. Se pun bucatile de peste intr-o tava non-aderenta, se presara cu ierburi italienesti si se stropesc cu zeama lamaie. Stropti pestele cu...
Sfecla rosie marinata -pentru iarna
Spalati sfecla rosie. Puneti sfecla la fiert timp de 20 minute. Puteti opta si pentru varianta de coacere a sfeclei . Scurgeti apa si curatai sfecla de coaja. Curatati hreanul de coaja si il taiati rondele. Hreanul se pot si razui. Taiati sfecla dupa preferinta. Eu am taiat-o...
Salata de conopida
Conopida se spala si se desface buchetele. Fierbeti conopida 10 minute in apa cu bicarbonat. Folosirea bicarbonatului va ajuta la o mai buna digestie. Lasati conopida la scurs intr-o sita. Taiati cubuelete cartofii si morcovul. Maruntiti pieptul de pui....
Chiftelute marinate in sos de rosii
Se curata si se spala legumele si verdeturile. Carnea se feliaza cuburi si se da toaca cu ajutorul robotului de bucatarie. Taiati mai grosier verdeata, ceapa, cartofii, usturoiul si patrunjelul. Toate acestea le tocati marunt cu robotul. Se amesteca tot ce ati tocat cu...
Varza calita cu carne de porc
Bucata de carne se pune la fiert in apa cu sare. Varza se taie fasii. Ceapa se curata. Rosiile se spala si se taie jumatati. Caliti usor ceapa tocata marunt impreuna cu varza. Sarati. Adaugati mustarul, chimenul, boia, foile de dafin si ardeiul iute. Amestecati totul...
Ciorba rosie de gaina cu razalai
Carnea de gaina se fierbe bine in apa cu sare. Zeama se foloseste la prepararea ciorbei, carnea se consuma calda in loc de gustare. Legumele se curata si se spala. Radacinoasele se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Cartofii se taie cuburi. Caliti...
Tigaie cu lapti de crap si oua
In tigaia incapatoare se pune la calit prazul si usturoiul. Rosiile cherry se taie jumatati. Laptii usor tamponati cu servet absorbant se adauga si ei impreuna cu rosioarele. Rasniti peste ingredientele din tigaie, sare cu chilli. Caliti usor totul pana laptii incep sa...
Supa cu fasole verde si ficatei de pui
Spalati si curatati ceapa, usturoiul si morcovul. Spalati verdeturile. Taiati morcovii dupa plac. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati ficateii de pielite si ii sarati. Ficateii. daca se sareaza. vor fi mai fermi la preparare. Tamponati ficatul de pui cu...
Vitel cu cartofi- la tava
Carnea de vitel se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Masati bucata de carne cu otet balsamic si otet de zmeura. Cartofii, ceapa, usturoiul se spala si se curata. Taiati cartofii pe lungime, in opt. Ceapa se feliaza pestisori. Usturoiul se toaca....
Gnocchi de vizita
Pastele se pun la fiert in apa clocotinda, cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Eu fierb pastele mai putin decat timpul indicat pentru ca-mi place a la dente. De exemplu in loc de 8 minute, le fierb 6 minute. Carnatul se taie rondele si se rumeneste usor intr-o tigaie...
Gulas de vita la slow cooker Crock-Pot
Carnea de vita se taie cuburi mari. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi de aceiasi marime cu carnea. Ceapa se curata si se toaca marunt. Gogosarii si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Caliti ceapa, ardeiul si gogosarul in ulei cateva minute...
Salata de varza cu ridichi
Legumele se curata si se spala. Varza se taie fideluta si se freaca usor cu sare si ulei. Ridichile se taie rondele. Ceapa verde la fel. Patrunjelul se toaca marunt. Amestecati toate legumele intr-un bol mare. Sarati, acriti si piperati. Gustati si...
Ciorba ardeleneasca cu prune uscate
Scaricica afumata de porc se spala bine si se portioneaza. Opariti scarficica cu apa clocotita . Apa se arunca. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt morcovul, ceapa si radacina de patrunjel. Cartofii se taie cubulete. Inabusiti legumele tocate marunt, in ulei cateva...
Salata de vinete cu iaurt si patrunjel verde
Vinetele se coc, pentru rapiditate eu am o tigaie teflonata pe care o folosesc doar la asa ceva. Pun capacul si se patrund foarte repede. Curatati vinetele de pielite si le lasati la scurs pe un planseta usor inclinata. Dupa racire, vinetele se toaca marunt. Imi place ca...
Tocanita cu bureti de roua si galuscute
Buretii se spala cu apa rece si se scurg intr-o sita. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se spala, se curata si se taie marunt. Carnatul se taie pe jumatate, pe lungime, si se feliaza. In 3 linguri de ulei se pun la calit ceapa, carnatul si ardeiul....
Salata cu cartofi si calamari
Salata se spala si se zvanta de apa lasata, intr-o sita la scurs. Cartofii se curata si se taie cuburi. Ceapa rosie se toaca marunt. Conservele se desfac si se pune calamarul intr-un bol mare. Peste calamar se pune zeama de lamaie, ceapa tocata si cuburile de cartofi....