Muschi de vita marinat la gratar

de mihaelar63 in Vita, 4 Sep 2017 | 14364 vizualizari

 

Vara este vreme de gratareala. Te saturi de mici si porc si dai si pe vita . Eu m-am inspirat de aici : https://www.bucataras.ro/retete/muschi-de-vita-la-gratar-cu-ceapa-usturoi-si-cartofi-copti-in-coaja-6982.html . Am dat nota de echilibrare dulce cu miere si fragezimea cu vin si rosii pasate .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa vita
  • 1 pahar vin roze
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri rosii pasate
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura cimbru uscat maruntit
  • 1 foaie dafin
  • sare roz de Himalaya
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de vita marinat la gratar:

  1. Carnea de vita se feliaza in felii de 2 cm grosime.
  2. Curatati si tocati marunt usturoiul.
  3. Se  sacondimenteaza carnea cu sare si piper.
  4. Se pun feliile de vita intr-un bol si se aduga restul ingredientelor amestecate .
  5. Lasati carnea sa se marineze la rece pana la 24 ore .
  6. Cand va amintiti de ea intoarceti feliile de carne ca sa marineze  feliile in mod egal .
  7. Inainte de servire scurgeti eventualul exces de lichid in care s-a marinat .
  8. Frigeti feliile de vita pe gratarul incins pe fiecare parte cate 2-3 minute .
  9. Daca carnea de vita se coace mai mult devine elastica si isi pierde fragezimea .
  10. Rolul mierii in marinata este sa echilibreze gustul de acru al vinului si a rosiilor . In acelasii timp pe gratar se va carameliza frumos .
  11. Serviti feliile de vita la gratar insotite de garnitura sau salata preferata .
  12. Noi am servito cu salata verde .

                                Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita marinat la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Apertiv ardei umpluti cu branza