Intotdeauna mi-au placut pastele, sub orice forma. Acestea sunt unele din preferatele mele, le puteti face cu ciuperci in loc de carne de pui daca sunteti vegetarian. Cu o singura precizare, sunt bune atunci cand le faceti deorece sosul alb se va ingrosa destul de mult pana a doua zi iar broccoli se poate inlocui cu altceva, daca nu sunteti bun prieteni cu aceasta leguma :-), sa zicem, vinete fripte sau dovlecei ;)
Fierbem pastele cca 8 minute apoi le dam intr-un jet de apa rece si le punem intr-un castron incapator.
In timp ce fierbem pastele putem sa oparim si broccoli (sau ii putem face pe abur), doar 7 minute, altfel se vor inchide la culoare. ii scurgem bine de apa si ii punem peste paste.
Pieptul de pui sau pulpele, le dam cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si le frigem intr-o tigaie teflonata pana devin usor aurii.
Daca folosim mazare congelata, o fierbem si pe aceasta separat. O scurgem bine de apa si o adaugam peste paste.
Sosul alb:
De fapt acest sos este un sos bechamel si se face foarte usor.
Intr-o craticioara topim untul si punem apoi faina amestecand rapid sa se omogenizeze. Turnam apoi treptat laptele cald peste faina si amestecam cu ajutorul unui tel pana se omogenizeaza. Lasam sa fiarba la foc mic (mestecand continuu) aprox. 7-8 minute. Sosul trebuie sa aiba o consistenta cremoasa dar nu foarte gros (ca la ciulama) el trebuie sa fie mai lichid. Asezonam cu sare si piper (daca aveti piper alb ar fi ideal, ii va da o savoare aparte). Tragem craticioara de pe foc si lasam sosul sa se racoreasca putin apoi adaugam smantana.
Amestecam pastele cu legumele, carnea si cu sosul alb, asezonam cu sare si piper dupa gust iar deasupra putem sa presaram parmezan ras.
Este un fel de mancare rapid, nu dureaza mai mult de 30 de minute sa il preparati, usor si delicios!
Pofta buna!