Linguini siciliene cu fructe de mare

de mihaelar63 in Fructe de mare, 4 Sep 2017 | 5470 vizualizari

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirate de la MyCookingLife :  https://www.bucataras.ro/retete/spaghetti-al-nero-di-seppia-e-frutti-di-mare-27976.html. Am folosit in loc de paste cu cerneala de sepie , paste artizanale cu portocale . Condimente nu a fost nevoie sa mai pun , iuteala a fost data de amestecul picant de legume uscate pentru paste siciliene [ de unde le-am dat si nume ] . Au iesit niste paste cu fructe de mare senzational de bune . Placerea  cu care le-am servita fost marita de faptul ca-mi evocau amintiri placute . Pastele artizanale cu portocle si  amestecul sicilian de legume le-am achizitionat din vacanta venetiana .

 

INGREDIENTE

  • 400 gr linguini artizanale cu portocale
  • 270 gr amestec fructe mare [scoici, creveti, calamari ]
  • 250 gr inele calamari calamari
  • 250 gr rosii chery cu usturoi si busuioc [conserva proprie ]
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 catei usturoi tocati
  • 3 linguri amestec legume uscate pentru paste siciliene [ ardei , rosii , ceapa , usturoi , chilli , dovlecel,busuioc ]
  • 1 pahar mic de vin alb
  • zeama de la o portocala
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linguini siciliene cu fructe de mare:

  1. Spaghetele se fierb in apa clocotinda  cu sare.
  2. Eu le fierb reducand cu o treime timpul indicat pe pachet.
  3. Imi plac a la dente si oricum vor absorbi din sosul fructelor de mare.
  4. ntr-o tigaie tip wok incapatoare se caleste usor usturoiul tocat si imediat se aduga fructele de mare si inelele de calamari
  5. Acum se pun si legumele deshidratate . Amestecati .
  6. Se pune si vinul si se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute pana incepe sa se evapore  .
  7. Adugati rosiile si verdeata tocata si zeama de portocala .
  8. Se ia tigaia de pe foc si puneti pastele amestecand usor .
  9. Gustati si sarati daca este nevoie .
  10. La servire decorati cu frunzulite de busuioc verde .
  11.                     Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Amestecul uscat de legume pentru paste siciliene nu avea nici un gram de sare .

2

Acest amestec este si foarte picant nu mai este nevoie de alte condimente .

Daca ti-a placut reteta noastra "Linguini siciliene cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

12.09.2017, 00:02

Kytz , cred ca ati facut o intelegere zonala )

7 Art Passions 1

10.11.2017, 01:28

Este o reteta foarte delicioasa!! Eu am incercat-o, doar ca am renuntat la fructele de mare...va recomand!!
https://www.catalomat.ro/jysk/pliant-nou-de-joi-09-11-2017-0/

mihaelar63 1

19.11.2017, 23:40

Multumesc , 7+Art+Passions !!! Ma bucur ca ti-a fost pe plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu fructe de mare