publicat la 04.07.2014
publicat la 18.11.2012
publicat la 10.08.2012
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Cheeseburger de Dorobanţi by Bogdan :)
Chflele se taie în două. Pe jumătatea de jos se pun bucăţile de caşcaval şi se dă la cuptor până când se înmoaie caşcavalul. Între timp... Se încinge tigaia cu ulei iar în ulei încins prăjim carnea pentru hamburger. După ce...
Peşte prăjit lângă cartofi cu unt la cuptor
Preparare cartofi la cuptor: Punem cartofii în coajă la fiert iar apoi îi răcim şi îi decojim. Ungem cu unt o tavă şi aşezăm cartofii aşezăm cartofii iar apoi punem sare şi piper, după gust. Deasupra punem: ceapa tăiată, pătrunjelul tocat,...
Salată de vinete
Vinetele din congelator se pun la scurs şi se scurg foarte bine, ele lasă destul de multă apă. Se pun vinetele într-un bol şi se mixează cu puţin ulei. Se adaugă gălbenuşul şi frecăm în continuare, adăugând câte puţin ulei din când în...
Ruladă cu mere pentru Roxănica mea~~ 16.12.1988 este cea mai frumoasă zi
Începem prin a face aluatul. Facem maiaua din laptele călduţ cu puţin zahăr şi drojdie. Se presară puţină făină şi se lasă la dospit preţ de 30 de minute. Făina o cernem, o punem într-un vas mare, facem o gaură în mijlocul ei, turnăm zahărul, punem...
Pui cu ceapă verde în sos de bere la cuptor
Se unge vasul de yena cu ulei. Legumele se pregătesc astfel: ceapa verde se taie în bucăţi de 2-3 cm iar usturoiul feliuţe. Se pun legumele în vas iar peste ele punem pulpele de pui, spălate bine şi tăiate în două. Berea se amestecă cu sosul...
Tocăniţă din coaste de porc afumate
Coastele e porc se tranşează şi se spală în câteva ape. Se opăresc în două trei ape, până iese apa curată. După ce le-am opărit, costele se pun la călit în două-3 linguri cu apă într-o oală. Se lasă câteva...
Mâncărică de bureţi
Bureţii se spală în două-3 ape şi apoi se pun la fiert în apă. După ce au fiert, se scurg de apă. Ceapa se taie julien şi se căleşte în untul bine încins. După ce s-a înmuiat ceapa, adăgăm bureţii şi acoperim cu un capac....
Mâncare chinezească de morcovi cu orez
Morcovul se curăţă şi se taie rondele. Ceapa de curăţă şi se taie julien. Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri. Se încinge uleiul cu o lingură cu apă şi se pune ceapa şi morcovii la călit. Se lasă 1 minut, amestecând întruna,...
Brioşe cu stafide şi ciocolată albă
Stafidele de pun la înmuiat cu rom. Galbenuşurile se freacă spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul. Se adugă laptele şi uleiul treptat, alternând. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se pun albuşurile, amestecând de jos...
Aripi de curcan în vin roşu la cuptor
Aripile de curcan se taie-n două, se spală bine, se pârlesc (dacă au peri pe ele) şi se spală iar. Se condimentează cu sare, busuioc şi piper iar apoi se aşează în vasul de yena uns cu unt. S e toarnă apa şi vinul peste aripi şi apoi se bagă la cuptor....
Fasole bătută de post
Fasolea se pune cu o zi înainte la înmuiat. A doua zi se freacă cu mâna fasolea pentru a îndepărta coaja de pe boabele de fasole. Se alege fasolea şi se îndepartează bine toate cojile. Se pune fasolea la fiert cu o ceapă întreagă,...
Rulouri umplute din piept găină
Pieptul de găină se spală bine, se taie felii şi se bate cu ciocanul ca pentru şnitzele, cu o folie alimentară peste carne. Bucăţtile de piept se condimentează cu chilli, busuioc şi sare iar apoi se lasă la marinat 30 de minute. Se ia o bucată de piept, se aşează...
Sos de iaurt cu soia
Căţeii de usturoi se pisează şi se freacă cu puţină sare şi ulei, asta până cand devine ca o pastă. Pasta de usturoi se amestecă bine cu pasta de soia, smântâna şi cu iaurtul. Se presară oregano deasupra şi se serveşte. Este un sos perfect...
Cârnaţi de casă
Maţele după ce au fost curăţate trebuie spălate în câteva ape cu oţet. Carnea care a stat la saramură se curăţă bine de sare şi se şterge de sânge. După aceea dăm toată carnea pe maşina de tocat (mânzatul, carnea de la saramură şi cea afumată)....
Pârjoale moldoveneşti
Carnea de porc şi de mânzat se dau pe maşina de tocat şi se amestecă bine. Cartoful se dă pe răzătoare, pe ochiurile mici, şi se scurge bine de apă. Ceapa se dă pe răzătoare, tot pe ochiurile mici, şi se scurge de apă. Usturoiul se pisează mărunt. Amestecam bine...
Carne de porc chinezească cu piure la bain-marie
Preparare carne de porc: Spata de porc se dă prin maşina de tocat. Ceapa se taie cubuleţe şi se pune la călit în uleiul foarte bine încins. Când se înmoaie ceapa punem sosul de soia şi lăsăm la înăbuşit câteva minute. Peste ceapă se pune la...
Lapte acru de vacă
Se fierbe laptele şi se lasă la răcit doar până este călduţ. Se ia un borcan şi se unge cu lapte acru, lapte prins sau puţină smântână. Se toarnă laptele calduţ în borcane, se pune capacul şi se lasă la temperatura camerei pentru 24 de ore....
Salată de cartofi cu bureţi muraţi şi ceapă marinată
Începem prin a pune ceapa la marinat. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Se aşează într-un vas si turnăm zeamă de lămâie şi sos de soia. Ceapa marinată se dă la frigider timp de vreo 10-15 minute. Cartofii se fierb în coajă şi apoi se dau la răcit....
Fresh de fructe- un pahar de sănătate
Merele se spală bine, se taie felii şi se aruncă cotorul. Potrocala şi mandarinele se curaţă de coajă şi se face felii. Morcovii se curăţă de coajă şi se taie felii pe lung. Toate acestea se dau prin storcătorul de fructe, alternativ. Punem în pahar cu...
Plăcintă cu brânză
Preparare aluat: Incepem prin a face maiaua pentru foile de placinta. Drojdia se pune intr-un vas cu o lingura cu zahar si punem laptele caldut. Presaram putina faina peste lapte si lasam la dospit vreo 30 de minute. Intr-un alt vas mai mare cernem faina. Punem peste...
Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită
Aripioarele de pui se taie şi se curăţă de cotoare. Se condimenteză cu chilli şi sare iar apoi se lasă la marinat vreo 30 de minute la frigider. Făina se amestecă bine cu praful de copt. Aripioarele se dau pe rând prin făină, ou şi pesmet. Se prăjesc în...
Pui cu roşii la cuptor lângă noodles
Începem prin a face puiul la cuptor. Puiul se spală bine şi se aşează într-un vas uns cu ulei. Facem un sos din: apă, sos de soia şi vin. Acest sos îl vom turna peste pulpe şi cuburile de roşii. Punem sare şi piper, după gust, iar apoi...
Salată de icre de crap cu griş
Eu am avut parte de icre proaspete. Le-am îndepartat frumos pieliţa şi apoi le-am pus la borcan cu sare şi ulei deasupra. Le-am lăsat două zile şi apoi le-am preparat. După cele două zile în care au stat la frigider, le punem să se scurgă bine pentru că au lăsat...
Pulpe de pui cu praz la cuptor
Spălăm bine pulpele şi le condimentăm cu sare şi chilli. Ungem un vas cu ulei şi aşezăm pulpiţele. Printre pui punem prazul, tăiat rondele groase cam de 1 cm, şi feliuţe de usturoi. Vinul îl amestecăm cu apa şi îl turnăm peste carne Dăm...
Budincă de melcişori cu brânză de vaci
se fierb melcisorii al dente si apoi se dau printr-un jet de apa rece. Peste paste radem branza, punem jumatate din cantitatea de coaja de lamaie, zaharul vanilat si zaharul. Batem 6 oua si le punem peste paste. Amestecam usor pana se omogenizeaza, dar fara a faramita melcisorii....
Ciorbă de crap oglindă (salontă)
Pregatim legumele: ardeiul curatat si taiat cubulete, morocvii dati pe razatoare, ardeiul taiat cubulete, pastarnacul curatat si lasat intreg, telina se curata si se lasa intreaga, cartofii se curata si se lasa intreg. Intr-o oala punem uleiul cu doua linguri cu apa la incins iar apoi punem...
Reteta delicioasa de pui la rotisor - Fraged si suculent, perfect pentru orice masa
Cum se prepara Reteta delicioasa de pui la rotisor - Fraged si suculent, perfect pentru orice masa Condimentele se amesteca toate. Dupa ce am spalat bine puiul si aripioarele, le ungem bine cu amestecul de condimente si dam la frigider circa o ora. Lasam la frigider la marinat...
Porc cu lămâie
Carnea se spala bine si se taie felii mai groase. O asezam intr-un vas yena, piperam si punem sare. Ceapa taiata julien si usturoiul taiat feliute le punem peste carne. Cartofii se curata si se taie in bucati mai mari, sa fie cam de aceeasi dimensiune, si se aseaza pe langa carne. Se pune...
Tartă-drob de pui cu praz
Preparare umplutura: Ficateii se spala bine, ii punem la fiert, ii scurgem de apa si-i dam la racit. Pipotele si inimile se spala bine, punem la fiert, scurgem si lasam la racit. Dupa ce s-au racit, dam pe masina de tocat carnea: ficateii, pipotele, patrunjelul, mararul si usturoiul....
Salată de ton cu penne în sos de tomate
Incepem prin a fiebe pennele al dente si sa nu uitam sa le dam printr-un dus de apa rece. Separat face sosul. Amestecam pasta de tomate cu apa, uleiul si sosul de ardei iute. Toate aceste ingrediente le lasam la foc mic pana dau intr-un clocot. Sosul il punem peste penne si lasam la racit....