am cumpărat sosurile şi am zis să mă joc puţin prin bucătărie.... :p o mâncare foarte apreciată şi care a avut un gust inedit...
Preparare carne de porc:
Spata de porc se dă prin maşina de tocat. Ceapa se taie cubuleţe şi se pune la călit în uleiul foarte bine încins. Când se înmoaie ceapa punem sosul de soia şi lăsăm la înăbuşit câteva minute. Peste ceapă se pune la călit carnea de porc. Se amestecă întruna. Când începe a se albi carnea, punem sosul chinezesc pentru porc şi crema de soia. Se amestecă bine şi se mai lasă vreo 10 minute, amestecând întruna. Se pune sare, piper după gust şi usturoiul tăiat feliuţe- după ce am stins focul. Compoziţia se dă la răcit.
Preparare piure:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se fierb. După ce au fiert îi pasăm bine, cât sunt ăncă fierbinţi, şi îi amestecăm cu smântâna şi untul. Punem sare şi piper după gust iar apoi dăm la racit.
Preparare sosuri:
Se amestecă ingredientele pentru fiecare sos în parte şi astfel obţinem cele două sosuri necesare pentru acest preparat.
Asamblare mâncare:
Se ia un vas de yena, se unge cu unt. 1/2 din piure se întinde într-un strat şi întindem bine. Peste piure punem sosul roşu apoi amestecul de carne. Punem iar piure, sos roşu, amestec de carne iar deasupra punem sosul cu smântână. Întindem pe toată suprafaţa sos.
Aşezăm vasul de yena în partea de sus a cuptorului iar sub vas plasăm o tavă cu apă. Lăsăm la foc mic până când se rumeneşte. Când este caldă se va lua mai greu din vas, pentru că este moale. Dar când se răceşte va fi foarte uşo de porţionat. Se presară mărar proaspăt tocat sau de la congelator şi se serveşte.
Poftă bună!
1
aveţi grijă să mai puneţi apă în tavă, din când în când...