o să-mi spuneţi că nu-i nicio treabă interesantă... eh, e un mic secret pe care l-am văzut într-o emisiune pe Euforia...
Aripioarele de pui se taie şi se curăţă de cotoare. Se condimenteză cu chilli şi sare iar apoi se lasă la marinat vreo 30 de minute la frigider.
Făina se amestecă bine cu praful de copt. Aripioarele se dau pe rând prin făină, ou şi pesmet. Se prăjesc în ulei foarte bine încins.
Îintre timp pregătim sosul.
Punem gălbenuşul într-un castronel şi peste pisăm usturoiul iar apoi frecăm bine. Adăugăm ulei, puţin câte puţin, şi frecă ca pentru o maioneză. Turnăm şi zeama de lămâie. Punem şi brânza topită şi omogenizăm. Punem sare şi piper după gust.
Aripioarele crocante se servesc cu acest sos.
Poftă bună!
1
praful de copt este secretul acestei reţete... face ca înevelişul să fie mai crocanţos...