Sufleu cu salau

de Oana in Salau, 24 Oct 2009 | 35314 vizualizari

 

O reteta usoara si tocmai buna pentru copii.

 

INGREDIENTE

  • 400 g file de salau, sau orice alt peste alb
  • o ceapa
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt
  • 500 g cartofi
  • 2 oua
  • 4 linguri cu boabe de porumb (conserva)
  • 10 buchetele de broccoli
  • 2 linguri cu faina
  • 50 g cascaval
  • sare
  • piper
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu salau:

Pestele se pune la fiert in 300 ml lapte, impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, sare si piper. Se fierbe 10 minute de cand incepe sa clocoteasca, la foc mic. Se scoate apoi pestele, se strecoara laptele ramas, iar in aceeasi craticioara se topesc 60 g unt. Se adauga apoi faina si laptele strecurat, amestecand cu un tel pana se ingroasa. Se adauga si cei 100 ml lapte ramasi, apoi se opreste focul.

Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb, apoi se fac piure impreuna cu 40 g unt, sare si cateva linguri cu lapte. Ouale se fierb tari si apoi se taie felii rotunde (eu am folosit un dispozitiv special de feliat oua). Broccoli se fierbe si el in apa cu sare pana se inmoaie putin.

Se unge un vas termorezistent cu putin unt, se aseaza pestele rupt bucati, feliile de oua, broccoli si boabele de porumb, apoi sosul alb cu lapte. Deasupra se pune piureul de cartofi si se presara cu cascaval ras. Se pune forma in cuptorul incins pentru 20 de minute. Se poate servi atat calda cat si rece.

TIPS-URI

1

Sufleul se poate imbogati si cu 100 g creveti roz, dand un plus de savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu salau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (13)

Valentina 1

22.03.2010, 20:22

Am facut-o cu pastrav, fiindca n-am gasit salau, dar a iesit BESTIALA!!!!!

Oana 1

22.03.2010, 21:10

Mmm, Vali, bine ca mi-ai adus aminte sa mai fac si eu, le place mult si baietilor, e pe gustul lor

babi5 1

14.10.2013, 18:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salau cu cascaval la cuptor