reţeta mamei...
Eu am avut parte de icre proaspete. Le-am îndepartat frumos pieliţa şi apoi le-am pus la borcan cu sare şi ulei deasupra. Le-am lăsat două zile şi apoi le-am preparat.
După cele două zile în care au stat la frigider, le punem să se scurgă bine pentru că au lăsat apă. după aceea le frecăm bine cu puţin cu puţin ulei (2-3 linguri din totalul de ulei).
Grişul îl fierbem mai mult până devine puţin mai tare, aveţi grijă să nu-l faceţi cu cocoloaşe. Grişul se dă la răcit.
După ce grişul s-a răcit, turnăm lingură cu lingură peste icre şi amestecăm întruna cu mixerul. grişul îl aternăm cu uleiu, apa minerală şi zeama de lămâie.
Trebuie să aveţi foarte multă răbdare şi să turnaţi puţin câte puţin pentru a nu se tăia.
La final adăugăm ceapa tocată foarte mărunt.
se serveşte rece.
Poftă bună!
1
pentru că am avut foarte multe icre, restul icrelor le-am pus la congelator... asta după ce le-am spalat şi au stat puţin la sare...