Piept de Raţă cu Ceapă Caramelizată şi Chips-uri din Ciuperci

de ionix in Rata, 4 Iul 2014 | 7190 vizualizari

 

Am tot făcut reţeta asta, şi-am zis că merită să-mi aloc puţin timp pentru a o posta. :)
Sper să vă placă!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de raţă

Pentru ceapa caramelizată:

  • 2 linguri din grăsimea de la raţă
  • 3 cepe potrivite
  • 2 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu oţet balsamic
  • sare de mare şi piper (după gust)

Pentru chipsurile din ciuperci:

  • o linguriţă din grăsimea de la raţă
  • 300 g ciuperci champignon
  • sare de mare şi piper (după gust)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de Raţă cu Ceapă Caramelizată şi Chips-uri din Ciuperci:

Preparare piept de raţă

Pieptul de raţă se spală bine, se şterge de apă şi se crestează pe partea cu pielea (nu trebuie tăiat până se ajunge la partea de carne, ci crestată doar partea de piele şi grăsime).

Într-o tigaie bine încinsă (tigaie care poate fi introdusă în cuptor) aşezăm raţa pe partea cu piele în jos. 

Tigaia va sta pe aragaz timp de 6-7 minute, la foc mic. Presăm  întruna pieptul (cu o lingură de lemn), pentru a se extrage o mare parte din grăsime. Din când în când, vom scurge grăsimea din tigaie într-un recipient (grăsimea de raţă este foarte gustoasă şi se poate folosi după). 

Între timp, încingeţi şi cuptorul la 180 de grade.

După cele 6-7 minute, punem sare şi piper peste piept şi introducem tigaia în cuptor. Pieptul va fi tot pe partea cu piele-n jos. Prepaparea la cuptor: lăsăm pe partea cu piele 3 minute, apoi vreo 5 minute pe partea cealaltă şi apoi iar vreo 2-3 minute pe partea cu piele-n jos. Se scoate din cuptor, se aşează pe un fund de lemn şi se lasă câteva minute pentru a se "linişti", iar apoi servim. 

Preparare ceapa caramelizată

Grăsimea de raţă se pune într-o tigaie şi se lasă să se înfierbinte. Se adaugă ceapa tăiată în stil julien, se presară puţină sare.

După ce a scăzut puţin ceapa, se adaugă zahărul şi oţetul balsamic. Se va învârti mai mereu, pentru a nu se arde. După vreo 4-5 minute, ceapa va prinde o culoare aurie şi compoziţia va fi uşor "vâscoasă". Se serveşte alături de raţă.

Preparare chipsuri din ciuperci

Eu le-am preparat în Friteuza ActiFry de la Tefal.

Am folosit doar pălăriile ciupercilor, pe care le-am tăiat felii subţiri. Le-am pus în friteuză, am pus grăsimea de raţă peste, presărat sare şi piper, potrivit timpul la 25 de minute. Le-am servit cu ceapa caramelizată şi pieptul de raţă. 

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de Raţă cu Ceapă Caramelizată şi Chips-uri din Ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de rata cu cartofi si galbiori