elucubratiiculinare

5

Bucataras
senzational

Bucureşti

Bucataras din 06.02.2012

RETETE485
PRIETENI184
Retete

Tort de mere cu ciocolată

In Torturi la 26 Ian 2015

Curățăm merele de coajă și de căsuța de sâmburi. După ce se curăță fiecare măr se aruncă într-un bol cu apă rece în care am turnat fie zeamă de lămâie, fie sare de lămâie în cazul în care am rămas fără lămâi proaspete....

Tochitură

In Porc la 19 Ian 2015

Pulpa de porc se taie cubulețe potrivite și de aceeași mărime. Se pun la prăjit în untura topită amestecată cu ulei.  Dacă nu există untură ar fi de preferat ca pulpa să fie un pic cu mai multă grăsime. După ce bucățelele de porc s-au rumenit bine se adaugă...

Prăjitura Îngerilor / Angel Cake

In Dulciuri la 19 Ian 2015

Încingem cuptorul de 180 grade C. Ungem cu unt o formă rotundă cu gaură în mijloc și o tapetăm cu făină. Separăm ouăle. Albușul se separă mai bine de gălbenuș când oul este rece. Avem nevoie de 3 castroane. Spargem ușor oul deasupra unui castron (primul castron),...

Doradă în crustă de sare

In Peste la 6 Ian 2015

Se spală bine peștele după ce s-a eviscerat. Se încinge cuptorul la 220 grade C. Fiecare pește se umple cu felii de lămâie și fire proaspete de mărar verde - am menționat 2-4 în funcție de mărimea lor. Într-o formă termorezistentă punem sare cât...

Iahnie de dovlecei

In Mancaruri de post la 16 Dec 2014

Dovleceii rasi de coaja se taie in doua pe orizontala si apoi feliute subtiri. Se vor cali pe rand in ulei bine incins, apoi se scot intr-un caston. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt. Cand incepe sa se rumeneasca adaugam bulionul si stingem cu apa calda. Adaugam...

Guacamole

In Mancaruri de post la 16 Dec 2014

Avocado se taie în două, se înlătură sâmburele, se taie pulpa în cubulețe. Roșia se taie și ea cubulețe.  Ceapa se taie mărunt, la fel și usturoiul. Se pun toate în blender, se adaugă, uleiul de masline, sosul chili, și zeama de la o jumătate de...

Ghiveci de legume la cuptor

In Mancaruri de post la 16 Dec 2014

Morcovii, cartofii si dovlecelul se curata de coaja. Morcovii se taie rondele, cartofii si dovlecelul se taie cubulete. Ceapa taiata fideluta si prazul rondele se pun la calit in ulei. Se adauga cartofii, morcovul, dovlecelul. Fasolea pastai se taie cam de 3cm. Ardeiul gras si varza se taie...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 16 Dec 2014

Fasolea se pune in apa de seara pana dimineata. Se pune la fiert (cel mai bine ar fi sa aveti o oala de presiune). Intre timp se pune ceapa taiata solzisori la calit intr-o cratita cu ulei de un deget. Se lasa pana devine aurie. Se adauga o lingurita bulion. Cand s-a fiert fasolea se...

Dovlecei cu orez

In Mancaruri de post la 16 Dec 2014

Dovleceii se curata de coaja, se spala, se taie in felii groase pe lungime sau rondele. Se dau cu sare si se lasa pentru 10-15 minute. Se tavalesc prin faina dupa care se prajesc in ulei incins pe ambele fete. Cat lasam dovleceii presarati cu sare, pregatim orezul. Calim ceapa tocata marunt...

Conopida la cuptor

In Mancaruri de post la 16 Dec 2014

Conopida se  desface buchetele, se spala si se pune la fiert  in apa cu sare ~ 20 minute. Cartofii se spala foarte bine de pamant, se  fierb in coaja, se curata si se taie felii. Se unge o tava cu margarina (ulei),  se pune un strat de  cartofi, un strat de...

Supă cremă de sfeclă roșie

In Supe la 12 Dec 2014

Curățam, spălam și tocăm legumele. Se pun într-o oală și adăugăm apă cât să acopere legumele cu 5 cm. Se pun la foc pentru 20 minute de când începe apa să clocotească. Adaugăm puțin ulei și o conservă de roșii în suc propriu și mai fierbem 5...

Crutoane făcute în casă

In Piine la 12 Dec 2014

De preferat să se folosească pâine veche de 2-3 zile. Se taie pâinea felii, apoi cubulețe de 1 cm. Se pun într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Se mai stropesc cu ulei de măsline și se dau în cuptorul încins la 200 grade C. După 5 minute se întorc pe...

Ciuperci umplute cu spanac

In Mancaruri de post la 10 Dec 2014

Intr-o tigaie se pune la incalzit putin ulei de masline, se adauga vreo 4 catei de usturoi striviti. Se adauga spanacul si se caleste cateva minute. Se curata si se taie cozile ciupercilor. Ciupercile se pun intr-un vas termo-rezistent care se unge cu putin ulei de masline. Ciupercile se...

Ciuperci umplute cu legume la cuptor

In Mancaruri de post la 10 Dec 2014

Ciupercile se curata de pielita, se taie piciorusele si se spala bine in mai multe ape. Palariile ciupercilor se pun la scurs, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Piciorusele ciupercilor se toaca marunt, la fel si ardeiul gras.   Dovlecelul se curata de coaja si se toaca marunt....

Ciuperci la cuptor

In Mancaruri de post la 10 Dec 2014

Ciupercile se curata, se inlatura piciorusele si se spala in multe ape. Palariile ciupercilor se pun la scurs si se aseaza intr-o tava unsa  cu ulei. Piciorusele ciupercilor se toaca marunt, se amesteca cu usturoiul pisat, ulei si patrunjel verde tocat marunt. Se condimenteaza cu...

Ciulama de ciuperci - de post

In Mancaruri de post la 10 Dec 2014

Se taie ceapa marunt si se pune la calit, cand a devenit aurie adaugam ciupercile curatate si taiate feliute (daca sunt ceva mai mari, le mai taiati in doua). Se lasa pe foc cu un capac acoperite sa fiarba in suc propriu (~ 15 minute). Adaugam faina, putina apa cat sa le acopere si usturoiul...

Chifteluțe de varză

In Mancaruri de post la 10 Dec 2014

Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 15 minute, se încearcă cu o furculiță dacă au fiert, se scurg de apă și se pasează. Morcovul se curăță și se...

Chiftelute de legume

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

Cartofii se spala de pamant si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa rece . Dovlecelul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica. Dupa ce s-au fiert cartofii se curata de...

Chiftelute de cartofi cu sos de rosii

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Cand s-au racit ori se vor pisa cu o furculita, ori se vor da pe razatoare (cea mare). Se adauga usturoiul pisat, o lingurita de vegeta, piper dupa gust si mararul tocat marunt. Se fac chiflute, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Intre...

Cartofi cu rozmarin

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

Cartofii se curata de coaja si se taie bucatele potrivite. (eu un cartof il tai in 12 bucati). Intr-o tava se pun 5 linguri ulei de masline, bucatelele de cartofi, rozmarinul. Cateii de usturoi se curata de coaja si se preseaza un pic cu lama cutitului, sa plesneasca un pic si sa-si lase mai...

Cartofi noi cu marar

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

Cartofii se curata de coaja si se taie in patru. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in uleiul incins. Adaugam cartofii si lasam pe foc pentru 5 minute amestecand usor din cand in cand. Acoperim cartofii cu apa si lasam sa fiarba pentru 20-30 minute. Cand sunt fierti...

Cartofi cu castraveti acri si marar

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

Pentru inceput se taie rondele castravetii murati si se lasa in apa rece la desarat. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, fasii, rondele (cum doriti). Se curata ceapa si se caleste in putin ulei si apa. Se adauga cartofii peste ceapa si se lasa ~ 5 minute amestecand...

Cartofi brutaresti cu ceapa

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii cat mai subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie fideluta. Punem uleiul la incins si calim ceapa pana devine aurie. Cartofii se pun intr-o tava unsa cu ulei, adaugam ceapa peste ei (impreuna cu uleiul in care am prajit-o) si...

Bame cu sos de rosii

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

In caz ca aveti bame proaspete, ele se curata de codite, se spala foarte bine. Se pun intr-un vas  cu apa rece peste care se adauga ~ 50 ml otet de vin si apa cat sa le acopere. Se dau in cateva clocote, dupa care se clatesc cu multa apa rece. Dupa aceasta operatiune se pot pune in...

Ardei umpluti cu orez si ciuperci

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

Curatam ardeii de cotor si seminte, se spala bine si se lasa la scurs. Ardeii se cresteaza la capat, ca sa patrunda fierberea si prin umplutura. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Ciupercile se curata, se spala bine, se taie bucatele mici...

Păstrăv la cuptor în folie

In Pastrav la 7 Dec 2014

Încălzim cuptorul la 220 grade C. Pregătim 2 folii. Eu am preferat de data aceasta hârtie pergament în locul foliei de aluminiu. Stropim cu ulei folia, așezăm un păstrăv pe folie, îl condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Punem în interiorul...

Tocană de dovleac

In Mancaruri de post la 4 Dec 2014

Pregătim legumele. Curățăm, spălăm și tăiam cubulețe toate legumele. Călim ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugăm ghimbirul curățat de coajă și dat pe răzătoare, praful de curry și scorțișoara măcinată. Amestecăm bine și gătim pentru 1 minut. Adăugăm legumele...

Rață cu varză roșie și sos de piper verde

In Rata la 23 Noi 2014

Spălăm bine copanele de rață, le condimentăm cu sare și piper. Se pun într-o tavă, se adaugă frunzele de dafin, crenguța de rozmarin și apa. Se acoperă și se dă la cuptor pentru 1 oră și jumătate. Scoatem copanele din sos și le punem cu partea cu piele în sus...

Iepure înăbușit în vin roșu

In Mancaruri cu carne la 5 Noi 2014

Încingem cuptorul la 180 grade C. Iepurele se spală și se tranșează în 8-10 bucăți. Condimentăm bucățile de iepure cu sare și piper. Topim untul într-o tigaie, când este complet topit adăugăm uleiul. Rumenim toate bucățile de iepure câte 3 minute pe...

Cassoulet

In Porc la 26 Oct 2014

Se pun la înmuiat boabele de fasole în apă rece - de preferat peste noapte. A doua zi dimineața se pun la călit în ulei sau grăsime de rață ceapa, morcovii și jumătate din cantitatea de usturoi - toate tocate mărunt. Călim 2-3 minute, apoi adăugăm baconul...

Afisate 121 - 150 din 485 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2020

Salata de andive

publicat la 13.05.2019

Supa minestrone

publicat la 14.03.2019

Ratatouille

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te-ai izolat de haită. Asta, în traducere liberă, înseamnă “eşti cam lefter”. Ar fi cazul să-ţi găseşti vreo caprioară sau vreun lopătar cu casă, maşină şi ceva în cont.

 
 
 
Retete preferate
Covrigi

Voturi:22

Ketchup picant

Voturi:21

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]