Cassoulet

de elucubratiiculinare in Porc, 26 Oct 2014 | 7018 vizualizari

 

Provine din sud-vestul Franței și dacă îmi aduc aminte prima dată am auzit de acestă rețetă pe la comentatorii de la Turul Franței. Nu-i de mirare, la cât efort depun acei bicicliști, au nevoie de o așa mâncare ce dă foarte multă energie.
O rețetă pe care m-am ferit foarte mult să o fac!
De fiecare dată când o vedeam pe undeva postată și vedeam lista de ingrediente mă lua groaza, la propriu, este atât de infinită......
Există mai multe variante ale acestei rețete, dar toate au la bază o tocăniță de fasole albă cu carne de porc, cârnați de porc și rață.
Eu cred că am ales-o pe cea mai ușoară, dar vă spun că rezultatul este total neașteptat.

Vă provoc să faceți această rețetă și să vă convingeți singuri!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2 căpățâni usturoi
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 conservă roșii
  • 200 g bacon
  • 200 g prosciutto
  • 500 g piept de porc
  • 500 g cârnați de porc
  • 4 picioare rață
  • 1 cană vin alb
  • 2 căni supă de legume/pui
  • 2 crenguțe oregano
  • 2 crenguțe cimbru
  • 2 frunze dafin
  • 1/2 cană pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cassoulet:

Se pun la înmuiat boabele de fasole în apă rece - de preferat peste noapte.

A doua zi dimineața se pun la călit în ulei sau grăsime de rață ceapa, morcovii și jumătate din cantitatea de usturoi - toate tocate mărunt.

Călim 2-3 minute, apoi adăugăm baconul tăiat cubulețe, fasolea și apă cât să depășească fasolea cu 20 cm.

Se lasă la fiert pentru o oră și jumătate - înjumătățim timpul pentru fierberea la oala de presiune.

Călim carnea de porc tăiată cubulețe pentru aprox. 10 minute.

Adăugăm prosciutto și mai gătim 2-3 minute.

Când fasolea a fiert adăugăm carnea de porc călită, usturoiul - jumătatea rămasă - tocată mărunt, cimbru, oregano și frunzele de dafin.

Adăugăm supa de legume, roșiile și gătim 10 minute.

Adăugăm vinul și lăsăm la foc mic pentru aprox. o oră.

Între timp punem picioarele de rață într-un vas termorezistent și dăm la cuptor la temperatură mare - 220 garde C pentru 20 minute.

Cârnații se pun și ei într-o tigaie/grill încins câte 2 minute pe fiecare parte.

Se pun cârnații și picioarele de rață peste fasole (se poate curăța sau nu carnea după picioarele de rață).

Se încinge cuptorul la 180 grade C și se dă cratița la cuptor pentru 1 oră.

Se presară pesmet și se mai dă la cuptor pentru alte 30 minute la 220 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cassoulet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

elucubratiiculinare 1

28.10.2014, 16:13

Sylvia, multumesc

Retete cu Margareta Cismasiu 1

28.10.2014, 18:19

Arata super fain si cred ca e minunata.E o combinatie interesanta de carnuri si legume.

reisnaor_2006 1

10.11.2014, 19:13

O nebunie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale (in multicooker)