Ratatouille

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 14 Mar 2019 | 3004 vizualizari

 


O reteta potrivita in orice moment al zilei!
"retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata mica
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 4 linguri ulei masline
  • o lingurita busuioc sau oregano
  • sare
  • piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Ceapa se taie fideluta. Usturoiul se toaca marunt. Se curata de coaja  dovlecelul si vanata. Dovlecelul si vanata se taie felii, rosiile se taie cubulete. Ardeii se curata de seminte si nervuri si se taie bucati lungi de 2 cm. Se incinge uleiul si se caleste ceapa la foc mic timp de 5 minute. Se adauga dovlecelul, vanata, ardeii si usturoiul si se calesc 5 minute, amestecand ocazional. Se adauga rosiile si busuiocul si se da o data in fiert. Se reduce focul, se acopera pe jumatate si se lasa sa se caleasca legumele 25 minute, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare si piper.

 

Se poate servi imediat calda sau mai tarziu rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei la gratar