Dovlecei cu orez

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 16 Dec 2014 | 4601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei,
  • 300 g orez,
  • 1 ceapa,
  • 1 rosie,
  • 1/4 ardei gras,
  • 1/2 kg rosii,
  • 100 ml ulei,
  • sare, piper,
  • patrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu orez:

Dovleceii se curata de coaja, se spala, se taie in felii groase pe lungime sau rondele. Se dau cu sare si se lasa pentru 10-15 minute. Se tavalesc prin faina dupa care se prajesc in ulei incins pe ambele fete.
Cat lasam dovleceii presarati cu sare, pregatim orezul. Calim ceapa tocata marunt in putin ulei, adaugam orezul si lasam sa se caleasca bine pentru 2-3 minute. Stingem cu apa, adaugam o rosie tocata marunt si 1/4 ardei gras tocat (rosu de preferat). Lasam sa fiarba  pentru 15- 20 minute, amestecand din cand in cand, pana se absoarbe toata apa. Condimentam orezul cu sare si presaram patrunjel verde tocat marunt. Intr-un vas termorezistent, pe care il vom unge cu ulei, aranjam un strat de orez, un strat de dovlecei, unul de orez, unul de dovlecei si incheiem cu orez. Deasupra vom pune un strat de rosii, curatate de coaja si taiate felii subtiri. Se da la cuptor pentru 20-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]