Curatam ardeii de cotor si seminte, se spala bine si se lasa la scurs. Ardeii se cresteaza la capat, ca sa patrunda fierberea si prin umplutura. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Ciupercile se curata, se spala bine, se taie bucatele mici si se adauga peste ceapa cand aceasta s-a ingalbenit. Adaugam ardeiul gras rosu tocat marunt, apoi orezul si 100 ml apa fiarta. Se mai tine amestecul pe foc pana dispare toata apa. Se adauga verdeata tocata marunt si se condimenteaza cu sare si piper. Umplem ardeii cu acest amestec, se ung cu putin ulei, se pun intr-o cratita unsa cu ulei si se acopera cu apa. Se introduc in cuptor, iar dupa jumatate de ora, adaugam bulionul de rosii amestecat cu o lingura cu faina si subtiat cu putina apa. Se lasa in cuptor la foc potrivit pentru inca o ora.
Pofta Buna!