Bame cu sos de rosii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 9 Dec 2014 | 7241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bame ( eu am avut congelate),
  • 5 linguri ulei,
  • 1 ceapa,
  • 1-2 catei usturoi tocat,
  • 4-5 rosii ( sau o conserva de rosii)
  • 1 lingurita zahar
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame cu sos de rosii:

In caz ca aveti bame proaspete, ele se curata de codite, se spala foarte bine. Se pun intr-un vas  cu apa rece peste care se adauga ~ 50 ml otet de vin si apa cat sa le acopere. Se dau in cateva clocote, dupa care se clatesc cu multa apa rece. Dupa aceasta operatiune se pot pune in pungulite la congelator.

Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se pun la calit in ulei incins. Se adauga bamele, rosiile date pe razatoarea mica (fara coaja) si o cana cu apa. Daca aveti o conserva de rosii, puteti sa le puneti in blender. Se lasa la foc mic ~ 30 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si o lingurita de zahar. Se servesc atat calde cat si reci.

Bon Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]