Încingem cuptorul la 180 grade C. Iepurele se spală și se tranșează în 8-10 bucăți. Condimentăm bucățile de iepure cu sare și piper. Topim untul într-o tigaie, când este complet topit adăugăm uleiul. Rumenim toate bucățile de iepure câte 3 minute pe fiecare parte. Se vor pune într-o tavă termorezistentă ce se poate da la cuptor. Într-un castron amestecăm vinul cu oțetul și cu zahărul. În tigaia în care am rumenit iepurele, adăugăm usturoiul zdrobit și tocat mărunt și gătim 1-2 minute.
Adăugăm ciupercile spălate bine (de preferat de spălat cu max. 10 minute înainte de preparare în așa fel evităm oxidarea lor). Ciupercile se pot pune întregi sau jumătăți în funcție de mărimea lor. Gătim pentru alte 5 minute. Adăugăm amestecul de vin cu oțet, aducem la fierbere apoi turnăm peste bucățile de iepure. Adăugăm frunzele de salvie și crenguțele de rozmarin și acoperim cu capac. Se dă la cuptor pentru aprox 1 oră. Se înlătură capacul și se mai dă la cuptor pentru alte 30 minute la 220 grade C.
1
Dacă se dorește un sos mai legat, în momentul în care se rumenesc bucățile de iepure, acestea se trec prin făina înainte de a fi puse la prăjit.