Gogosarii se spală și se curata de cotoare si seminte.
Se taie in 4 sau mai multe bucati, in functie de cât de mari sunt ardeii.
Se pun intr-un vas incapator, se pun restul ingredientelor peste ardei si se lasa la rece până a doua zi. Se mai amesteca din...
Cartofii se curăță de coaja si se spală.
Se taie rondele cât mai subtiri si se lasa in apa cca 30 min., pentru a ieși amidonul.
După cele 30 de min, cartofii se scurg de apa si se sterg cu prosoape de bucatarie. Se adauga condimentele pentru cartofi Delikat 100% natural si...
Punem uleiul la incins.
Batem ouale bine cu sarea si mustarul. Adaugam si fulgii si amestecam.
Punem compozitia de omleta in tigaie si o intindem uniform.
Prajim omleta pe ambele părți, la foc mic.
Pofta buna!
Alegem corcodușe cât mai coapte. Le spalam si le alegem de sâmbure.
Punem corcodusele intr-o cratiță și adaugam zahărul. Amestecam si le lăsăm câteva ore sau peste noapte, pana se topeste zahărul.
Fierbem gemul la foc mic, amestecând cât mai...
Spalam foarte bine fructele, în apa călduță.
Le scoatem samburii si le taiem.
Punem fructele intr-o cratiță și adaugam zahărul.
Le lăsăm intr-un loc răcoros, cca. 6 ore pana se topeste zahărul. Mai amestecam din cand in cand.
Fierbem gemul, la foc mic,...
Carnea se pune intr-un castron si se adauga ouale.
Ceapa si usturoiul se curăță, se toaca marunt si se adauga in castron.
Cartoful si morcovul se curăță, se dau pe razatoare si se adauga peste carne.
Se adauga si pasta de rosii, condimentele pt chiftele, oregano si...
Punem apa la fiert.
Curatam si spalam legumele.
Ceapa o tocam marunt. Morcovul si pastarnacul le tăiem cubulete. Cartofii ii tăiem cuburi mai mari.
Punem legumele la fiert, in apa clocotita.
Cand cartofii sunt aproape fierti, adaugam sucul de rosii. La sfarsit,...
Scoatem foile de plăcintă din congelator și le lăsăm să se dezghete la temperatura camerei.
Dam drumul la cuptor.
Punem 3 foi de plăcintă una peste alta, unse cu ulei intre ele.
Punem 3-4 lg de mere si rulam.
Taiem ruloul obtinut in 3.
Procedam la fel...
Mai întâi pregătim merele. Le curatam de coaja, le spalam si le dăm pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adăugăm zaharul si le calim până nu mai au zeama. La sfarsit adaugam scortisoara după gust, amestecam si le lasam sa se raceasca.
Dam...
Cernem faina si o amestecam cu drojdia și sarea.
Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat și untul. Amestecam în continuu până se topeste zaharul si laptele se încălzește ușor ( cat sa ti degetul in el, fara sa te arda).
Peste faina punem ouale...
Cernem faina de 3 ori.
Incalzim laptele pe foc impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat.
Drojdia o dizolvam in 4 lg din laptele încălzit, o punem peste faina cernuta si presaram putina faina deasupra. Lăsăm la loc cald până când se crapa faina...
Dam drumul la cuptor.
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare, până se albesc si zaharul se topeste.
Amestecam faina cu praful de copt.
Incorporam treptat faina, amestecând cu o lg de lemn sau cu o spatula, de jos in sus.
Punem aluatul intr-o tava unsa...
Mixam ouale cu zaharul, untura, sarea, laptele. Adaugam bicarbonatul stins cu otet sau zeama de lamaie si faina. Framantam un aluat moale, dar nelipicios.
Punem aluat în mașină de tocat carne, montam forma pt piscoturi si formam fursecuri rotunde si potcoave.
La...
Intr-un castron punem untura, ouale, sarea si zaharul si mixam, până se topeste zaharul. Adaugam laptele treptat. Incorporam si faina, framantand cu mana până obținem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie si il lăsăm la rece câteva ore sau peste...
Curatam si spalam legumele.
Ceapă o tocană marunt, ardeiul si roșiile cubulete.
Intr-o cratiță încinsă punem ulei si calim ceapa. Adaugam ardeiul si roșiile și mai lăsăm câteva minute.
Spalam orezul si il punem peste legume. Adaugam apa si lăsăm...
Punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand clocoteste, punem pastele și le fierbem 8 min. După ce au fiert, le strecuram si le trecem sub jet de apa rece.
Merele le curatam, spalam si le tăiem felii subtiri.
Într-o tigaie, punem o lingura ulei si caramelizam zaharul cu...
Mai întâi pregătim umplutura: Punem stafidele in apa calda, cat sa le acopere si le lăsăm la hidratat cam 15 min. Dam branza pe razatoare, adaugam restul ingredientelor si omogenizam totul.
Dam drumul la cuptor.
Pregătim aluatul. Intr-un castron punem zaharul,...
Mai intai pregatim blatul .
Dam drumul la cuptor.
Separam ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat amestecând cu o...
Visinele le băgăm in apa si le lasam 10 min sa iasa viermisorii.
Le spalam din nou si le punem in borcane.
In fiecare borcan, punem 4 lg zahar si apa.
Capsam borcanele și le "batem "pana se topeste zaharul.
Punem borcanele intr-un vas inalt, le acoperim...
Visinele le băgăm in apa si le lasam 10 -15 min ca sa iasa viermisorii.
Cand sunt curate, le spalam din nou si le scoatem samburii.
Intr-un vas mai mare (castron sau cratiță), punem visinele, zaharul si aspirina si le lasam la loc racoros până se topeste zaharul (24 h). Mai...
Ficateii se spala si se curata (atentie să nu aiba fiere).
Se pune uleiul la incins, impreuna cu o lingura de unt. Se pune ficatul si se prajeste.
Se curata ceapa si usturoiul, se spala si se taie. Se pun peste ficatei, se pune si foaia de dafin si se acopera totul cu apa. Se lasa totul la...
Punem carnea la fiert, in apa cu sare, avand grija sa luam spuma.
Curatam, spalam si tăiem legumele.
Dupa ce carnea a fiert de jumatate, adaugam legumele si rosiile.
Mai completam cu apa daca este nevoie.
Cand legumele si carnea au fiert, punem taietei si ii...
Punem gelatina la inmuiat.
Batem frisca spuma cu zaharul si iaurtul.
Topim gelatina si o adaugam peste frisca, mixand.
Punem jumatate din frisca intr-un castron si adaugam dulceata de piersici si omogenizam.
Cealalta jumatate de frisca o amestecam cu ciresele...
Punem carnea tocata intr-un castron.
Curatam, spalam si tăiem ceapa mărunt.
Orezul il spalam.
Intr-o tigaie incinsa, punem pisatura si călim ceapa 5 min. Adăugăm orezul si pasta de rosii si mai lasam 10 min pe foc, apoi punem amestecul peste carne. Adaugam oul și...
Tocam carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si 1 felie de paine.
Amestecam carnea tocata cu rosiile. Formam chiftelutele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la foc mediu, cca 35 min.
Sosul:
Intr-o cana inalta, punem oul, uleiul, mustarul, un...
Cernem faina, punem sarea si drojdia si amestecam.
Facem o adancitura si adaugam ouale si laptele caldut, amestecând usor. Incorporam uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios.
Lasam aluatul sa creasca, la loc caldut, pana isi dublează volumul, acoperit cu un...
Spalam ficateii si ii punem la fiert, in apa cu sare.
Pieptul de pui il spalam si il fierbem in apa cu sare, avand grija ca in timpul fierberii, sa luam spuma.
Dupa ce au fiert ficateii si pieptul de pui, le lasam sa se răcească.
Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le...
Punem stafidele la hidratat, in apa calda cu rom.
Dam drumul la cuptor.
Batem cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. Incorporam urda, smantana si untul taiat. Omogenizeaza totul bine. Adăugăm și faina cu grisul treptat. La sfarsit, adaugam coaja de lamaie si stafidele. ...
Punem faina cernuta intr-un castron. Adăugăm sarea si drojdia si amestecam. Adăugăm zaharul si apa călduță treptat. La sfarsit, adaugam uleiul. Framantam până obținem un aluat elastic.
Lasam aluatul sa crească până isi dublează volumul!
Luam o bucata de...
Dam drumul la cuptor.
Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adăugăm treptat zaharul si mixam pana se topeste.
Adăugăm praful de copt, faina, coaja de lamaie, praful de copt si amestecam cu o spatula sau lingura de lemn.
Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de...
Gogosari in otet, la rece
Gogosarii se spală și se curata de cotoare si seminte. Se taie in 4 sau mai multe bucati, in functie de cât de mari sunt ardeii. Se pun intr-un vas incapator, se pun restul ingredientelor peste ardei si se lasa la rece până a doua zi. Se mai amesteca din...
Chipsuri de cartofi
Cartofii se curăță de coaja si se spală. Se taie rondele cât mai subtiri si se lasa in apa cca 30 min., pentru a ieși amidonul. După cele 30 de min, cartofii se scurg de apa si se sterg cu prosoape de bucatarie. Se adauga condimentele pentru cartofi Delikat 100% natural si...
Aperitiv omleta cu fulgi de porumb
Punem uleiul la incins. Batem ouale bine cu sarea si mustarul. Adaugam si fulgii si amestecam. Punem compozitia de omleta in tigaie si o intindem uniform. Prajim omleta pe ambele părți, la foc mic. Pofta buna!
Gem de corcoduse rosii
Alegem corcodușe cât mai coapte. Le spalam si le alegem de sâmbure. Punem corcodusele intr-o cratiță și adaugam zahărul. Amestecam si le lăsăm câteva ore sau peste noapte, pana se topeste zahărul. Fierbem gemul la foc mic, amestecând cât mai...
Gem de caise, piersici si nectarine
Spalam foarte bine fructele, în apa călduță. Le scoatem samburii si le taiem. Punem fructele intr-o cratiță și adaugam zahărul. Le lăsăm intr-un loc răcoros, cca. 6 ore pana se topeste zahărul. Mai amestecam din cand in cand. Fierbem gemul, la foc mic,...
Chiftelute cu cascaval si piure
Carnea se pune intr-un castron si se adauga ouale. Ceapa si usturoiul se curăță, se toaca marunt si se adauga in castron. Cartoful si morcovul se curăță, se dau pe razatoare si se adauga peste carne. Se adauga si pasta de rosii, condimentele pt chiftele, oregano si...
Ciorba de cartofi
Punem apa la fiert. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt. Morcovul si pastarnacul le tăiem cubulete. Cartofii ii tăiem cuburi mai mari. Punem legumele la fiert, in apa clocotita. Cand cartofii sunt aproape fierti, adaugam sucul de rosii. La sfarsit,...
Desert strudele cu mere
Scoatem foile de plăcintă din congelator și le lăsăm să se dezghete la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor. Punem 3 foi de plăcintă una peste alta, unse cu ulei intre ele. Punem 3-4 lg de mere si rulam. Taiem ruloul obtinut in 3. Procedam la fel...
Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post)
Mai întâi pregătim merele. Le curatam de coaja, le spalam si le dăm pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adăugăm zaharul si le calim până nu mai au zeama. La sfarsit adaugam scortisoara după gust, amestecam si le lasam sa se raceasca. Dam...
Desert gogosi
Cernem faina si o amestecam cu drojdia și sarea. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat și untul. Amestecam în continuu până se topeste zaharul si laptele se încălzește ușor ( cat sa ti degetul in el, fara sa te arda). Peste faina punem ouale...
Desert cozonac
Cernem faina de 3 ori. Incalzim laptele pe foc impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Drojdia o dizolvam in 4 lg din laptele încălzit, o punem peste faina cernuta si presaram putina faina deasupra. Lăsăm la loc cald până când se crapa faina...
Desert prajitura Tavalita
Dam drumul la cuptor. Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare, până se albesc si zaharul se topeste. Amestecam faina cu praful de copt. Incorporam treptat faina, amestecând cu o lg de lemn sau cu o spatula, de jos in sus. Punem aluatul intr-o tava unsa...
Desert piscoturi
Mixam ouale cu zaharul, untura, sarea, laptele. Adaugam bicarbonatul stins cu otet sau zeama de lamaie si faina. Framantam un aluat moale, dar nelipicios. Punem aluat în mașină de tocat carne, montam forma pt piscoturi si formam fursecuri rotunde si potcoave. La...
Desert nuci cu crema de vanilie
Intr-un castron punem untura, ouale, sarea si zaharul si mixam, până se topeste zaharul. Adaugam laptele treptat. Incorporam si faina, framantand cu mana până obținem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie si il lăsăm la rece câteva ore sau peste...
Orez cu legume
Curatam si spalam legumele. Ceapă o tocană marunt, ardeiul si roșiile cubulete. Intr-o cratiță încinsă punem ulei si calim ceapa. Adaugam ardeiul si roșiile și mai lăsăm câteva minute. Spalam orezul si il punem peste legume. Adaugam apa si lăsăm...
Tagliatele cu mere (de post)
Punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand clocoteste, punem pastele și le fierbem 8 min. După ce au fiert, le strecuram si le trecem sub jet de apa rece. Merele le curatam, spalam si le tăiem felii subtiri. Într-o tigaie, punem o lingura ulei si caramelizam zaharul cu...
Desert placinta cu branza si urda (2)
Mai întâi pregătim umplutura: Punem stafidele in apa calda, cat sa le acopere si le lăsăm la hidratat cam 15 min. Dam branza pe razatoare, adaugam restul ingredientelor si omogenizam totul. Dam drumul la cuptor. Pregătim aluatul. Intr-un castron punem zaharul,...
Reteta tort Maria
Mai intai pregatim blatul . Dam drumul la cuptor. Separam ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat amestecând cu o...
Compot de visine
Visinele le băgăm in apa si le lasam 10 min sa iasa viermisorii. Le spalam din nou si le punem in borcane. In fiecare borcan, punem 4 lg zahar si apa. Capsam borcanele și le "batem "pana se topeste zaharul. Punem borcanele intr-un vas inalt, le acoperim...
Sirop de visine la rece
Visinele le băgăm in apa si le lasam 10 -15 min ca sa iasa viermisorii. Cand sunt curate, le spalam din nou si le scoatem samburii. Intr-un vas mai mare (castron sau cratiță), punem visinele, zaharul si aspirina si le lasam la loc racoros până se topeste zaharul (24 h). Mai...
Aperitiv pateu din ficat de pui
Ficateii se spala si se curata (atentie să nu aiba fiere). Se pune uleiul la incins, impreuna cu o lingura de unt. Se pune ficatul si se prajeste. Se curata ceapa si usturoiul, se spala si se taie. Se pun peste ficatei, se pune si foaia de dafin si se acopera totul cu apa. Se lasa totul la...
Ciorba de porc cu taietei de casa
Punem carnea la fiert, in apa cu sare, avand grija sa luam spuma. Curatam, spalam si tăiem legumele. Dupa ce carnea a fiert de jumatate, adaugam legumele si rosiile. Mai completam cu apa daca este nevoie. Cand legumele si carnea au fiert, punem taietei si ii...
Desert tort 3 ani de Bucataras
Punem gelatina la inmuiat. Batem frisca spuma cu zaharul si iaurtul. Topim gelatina si o adaugam peste frisca, mixand. Punem jumatate din frisca intr-un castron si adaugam dulceata de piersici si omogenizam. Cealalta jumatate de frisca o amestecam cu ciresele...
Sarmale
Punem carnea tocata intr-un castron. Curatam, spalam si tăiem ceapa mărunt. Orezul il spalam. Intr-o tigaie incinsa, punem pisatura si călim ceapa 5 min. Adăugăm orezul si pasta de rosii si mai lasam 10 min pe foc, apoi punem amestecul peste carne. Adaugam oul și...
Chiftelute cu sos de maioneza
Tocam carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si 1 felie de paine. Amestecam carnea tocata cu rosiile. Formam chiftelutele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la foc mediu, cca 35 min. Sosul: Intr-o cana inalta, punem oul, uleiul, mustarul, un...
Paine impletita
Cernem faina, punem sarea si drojdia si amestecam. Facem o adancitura si adaugam ouale si laptele caldut, amestecând usor. Incorporam uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca, la loc caldut, pana isi dublează volumul, acoperit cu un...
Drob de pui
Spalam ficateii si ii punem la fiert, in apa cu sare. Pieptul de pui il spalam si il fierbem in apa cu sare, avand grija ca in timpul fierberii, sa luam spuma. Dupa ce au fiert ficateii si pieptul de pui, le lasam sa se răcească. Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le...
Desert pasca fara aluat
Punem stafidele la hidratat, in apa calda cu rom. Dam drumul la cuptor. Batem cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. Incorporam urda, smantana si untul taiat. Omogenizeaza totul bine. Adăugăm și faina cu grisul treptat. La sfarsit, adaugam coaja de lamaie si stafidele. ...
Covrigi de casa (de post)
Punem faina cernuta intr-un castron. Adăugăm sarea si drojdia si amestecam. Adăugăm zaharul si apa călduță treptat. La sfarsit, adaugam uleiul. Framantam până obținem un aluat elastic. Lasam aluatul sa crească până isi dublează volumul! Luam o bucata de...
Desert prajitura simpla
Dam drumul la cuptor. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adăugăm treptat zaharul si mixam pana se topeste. Adăugăm praful de copt, faina, coaja de lamaie, praful de copt si amestecam cu o spatula sau lingura de lemn. Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de...