Delicii de Paste.
Punem carnea tocata intr-un castron.
Curatam, spalam si tăiem ceapa mărunt.
Orezul il spalam.
Intr-o tigaie incinsa, punem pisatura si călim ceapa 5 min. Adăugăm orezul si pasta de rosii si mai lasam 10 min pe foc, apoi punem amestecul peste carne. Adaugam oul și cimbrul si omogenizam bine.
Intr-o cratiță, punem varza tocata. Luam o foaie de varza, punem carne si impachetam sarmaua. Procedem la fel pana terminam carnea.
Punem sarmalele in cratita, punand foi de dafin printre ele. Le acoperim cu foi de varza (sau varza tocata) si punem apa.
Le fierbem la foc mic, 3-4 ore. Le servim cu smantana, ardei iute sau piftie asa ca la noi in Oltenia.
Pofta buna!
1
Pisatura: Slanina sarata si afumata (cu tot cu sorici) data prin masina de tocat carne.