Nimic mai simplu de facut decat o ciorbita usoara de legume. Noi o mancam de obicei rece.
Acum, ca scriu reteta, bag seama ca nu am poze cu toate ingredientele, dar se vad in poza finala......
Spala bucatile de pui si usuca-le cu un servet curat.
Rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.
Baconul taie-l bucatele si-l caleste 2 minute.
Taie bucatile de piept de...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce denvin o spuma tare si lucioasa.
Galbenusurile le frecam cu uleiul si le...
Pe felia de paine se pune cascavalul. Sunca de Praga se patureste in doua peste doua masline verzi unite cu o scobitoare. Corpul lui Cocorico - asa l-am botezat eu :)) - este rosia. Coada am...
Intai am decupat feliile de paine(ca sa fie mai usor la decupat intai am pus feliile de paine la aparatul de facut sandvis cald),apoi am taiat ptr decor mazarea am taiat-o pe jumatate ptr ochi si...
Leurda si urzicile se aleg de impuritati si se spala in mai multe ape, se pun intr-o sita la scurs.
Intr-o cratita adaugam 2 litri apa si putina sare si cand apa clocoteste, blansam leurda...
Pregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi:
Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si lasa...
Aluat-se dizolva drojdia in apa calduta intr-un pahar.Intr-un bol adaugam faina,sarea,amestecam si facem o gaura in mijloc adaugam drojdia,uleiul si se framanta adaugand treptat apa.
Se acopera si...
Cum se prepara reteta Ciorba delicioasa de fasole cu ciolan afumat
Fasolea se spala bine in doua ape, apoi se lasa in apa cat sa fie bine acoperita, de seara pana dimineata.
A doua zi se adauga...
Pentru chiftele: carnea se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau se marunteste la robotul de bucatarie. Se adauga toate mirodeniile scrise mai sus, oul si pesmetul si se amesteca compozitia...
Tiramisu reţetă originală
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, apa si uleiul pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza, apoi se adauga...
Pregatim aluatul de pizza:
Amestecam drojdia cu zaharul si cu putina faina si turnam putina apa calda. Lasam sa dospeasca putin si apoi adaugam la faina si mai adaugam si uleiul amestecat cu apa...
Topim ciocolata neagra pe baie de aburi.
Cele 100 de grame de zahar le punem pe foc cu apa atat cat sa acopere zaharul si lasam la fiert pana se formeaza un sirop nu prea gros.
Ouale si...
Spalam pieptul si il taiem cubulete mici. Il punem la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile, apoi adaugam legumele. Amestecam ocazional pana incep...
Punem faina intr-un castron.
Intr-o cescuta punem drojdia, zaharul si putina apa. Amestecam pana drojdia se dizolva. Facem o adancitura in mijlocul fainii in care punem drojdia, oregano, uleiul de...
Preparam cafeaua. Punem la fiert apa cu zaharul. La primul clocot dam jos, adaugam cafeaua instant si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam romul. Intr-un vas punem galbenusul impreuna cu zaharul si...
Intr-un castron punem laptele si apa caldute, drojdia sfaramitata si amestecam cu o lingura pana se dizolva drojdia.
Lasam sa se odihneasca 20 de minute.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute,...
Incalzim cuptorul.
Taiem piersicile si rosiile in felii cu grosimea de aproximativ 1 cm.
Taiem carnea de pui in fasii groase de 2-3 cm.
Punem 2 linguri cu ulei intr-un castron. Adaugam mierea,...
Batem cele opt albusuri cu un varf de cutit de sare pana se intaresc si sta telul drept, dupa care adaugam zaharul treptat in ploaie si mixam in continuare... batem albusurile pana acestea se...
Curatati legumele si le spalati.
Taiati morcovul, telina si patrunjelul cubulete si le puneti la fiert intr-o oala cu 1.5 l apa.
Intr-o alta oala separata, puneti moarea la fiert impreuna cu...
Spalati si curatati legumele !!! Am avut noroc : un sotior tinerel nu ne-a dat voie sa curatam nimic . A trebuit sa ascund din cartofi sa nu curete prea mult .
Se toaca marunt ceapa ....
Intr-un bol punem oul si zaharul si amestecam bine.
Punem si praful de copt,coaja de lamaie si portocala,iaurtul si branza rasa pe razatoarea mica.
Se pune faina putin cate putin si se amesteca....
Aluatul : Din ingredientele date, framantam un aluat potrivit de tare pe care-l lasam apoi la dospit 30 minute, la loc cald. Volumul bilei de aluat ar trebui sa se dubleze .
Impartim aluatul...
Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat.
A doua zi, fasolea se clateste...
Untul și ciocolata se topesc, se omogenizează.
Se adaugă gălbenușul, laptele praf și se omogenizează.
Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă în compoziția de ciocolată....