Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 24 Sep 2014 | 57072 vizualizari

 

Cand o sa am timp , o sa vorbesc mai mult despre tigaia de fonta de care M-AM INDRAGOSTIT!

N-aveti idee cat este de diferit gustul mancarurilor preparate in tigaia asta, fata de oricare tigaie, obisnuita.

Dar lasand tigaia unde-i e locul, adica la mine-n bucatarie : – )), revin la mancarea asta de ardei copti pe care nu stiu cum sa va conving s-o preparati macar o data. Atat de aromata si buna, si-n plus, de post!

Obligatoriu cu o mamaliguta alaturi si-un sos de usturoi, zau te lingi pe degete!

Daca nu tineti post, merge grozav de bine cu niste telemea rasa deasupra.

Inspiratia mi-a venit stiind deja gustul combinatiei dintr-o reteta preparata de Zamfira, un user bucataras.ro, doar ca ingredientul de baza era fasolea verde, pe care am preparat-o de doua ori si ne-a placut mult.

 

INGREDIENTE

  • 12-14 ardei copti
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • o rosie mare
  • 300 ml suc/pasta de rosii (eu am pus preparata in casa)
  • 100 ml apa (daca folositi suc s-ar putea sa nu fie necesar adaosul de apa)
  • sare
  • piper
  • zahar
  • cimbru
  • o foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru:

Pune uleiul la incins intr-o tigaie.

Pune ceapa taiata juliene si las-o pana prinde culoare.

Adauga usturoiul taiat feliute si caleste un minut.

Pune si rosia , pe care in prealabil ai spalat-o, tocata cubulete. Mai lasa 2-3 minute.

Ia vasul de pe foc, adauga ardeii curatati de cotoare si seminte.

In pasta de rosii pune sare dupa gust, piper, putin zahar.

Toarna peste ardeii copti. Daca e grosuta mai pune 100 ml apa. Daca e ca in imagine nu mai adauga.

Pune si o foaie de dafin. Presara cimbru.

Introdu tigaia in cuptorul preincalzit si lasa la foc mediu pana ce sosul scade si se ingroasa.

Prepara mamaliguta, mujdei de usturoi si Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

-Licurici- 1

12.07.2018, 11:29

Ce mancarica gustoasa!

Arhivarul 1

23.01.2020, 11:37

Sunt putin confuz...
Ai scris asa : "Ia vasul de pe foc, adauga ardeii curatati de cotoare si seminte."
Iar peste alt rind : "Toarna peste ardeii copti"
Adica ardeii trebuie impartiti in 2, o parte se coace iar cealalta se adauga la sos ?

Anett 1

07.05.2022, 19:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

ieri la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

ieri la 14:34

Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Piperade sau mancare picanta de ardei