Cand o sa am timp , o sa vorbesc mai mult despre tigaia de fonta de care M-AM INDRAGOSTIT!
N-aveti idee cat este de diferit gustul mancarurilor preparate in tigaia asta, fata de oricare tigaie, obisnuita.
Dar lasand tigaia unde-i e locul, adica la mine-n bucatarie : – )), revin la mancarea asta de ardei copti pe care nu stiu cum sa va conving s-o preparati macar o data. Atat de aromata si buna, si-n plus, de post!
Obligatoriu cu o mamaliguta alaturi si-un sos de usturoi, zau te lingi pe degete!
Daca nu tineti post, merge grozav de bine cu niste telemea rasa deasupra.
Inspiratia mi-a venit stiind deja gustul combinatiei dintr-o reteta preparata de Zamfira, un user bucataras.ro, doar ca ingredientul de baza era fasolea verde, pe care am preparat-o de doua ori si ne-a placut mult.
Pune uleiul la incins intr-o tigaie.
Pune ceapa taiata juliene si las-o pana prinde culoare.
Adauga usturoiul taiat feliute si caleste un minut.
Pune si rosia , pe care in prealabil ai spalat-o, tocata cubulete. Mai lasa 2-3 minute.
Ia vasul de pe foc, adauga ardeii curatati de cotoare si seminte.
In pasta de rosii pune sare dupa gust, piper, putin zahar.
Toarna peste ardeii copti. Daca e grosuta mai pune 100 ml apa. Daca e ca in imagine nu mai adauga.
Pune si o foaie de dafin. Presara cimbru.
Introdu tigaia in cuptorul preincalzit si lasa la foc mediu pana ce sosul scade si se ingroasa.
Prepara mamaliguta, mujdei de usturoi si Pofta buna!