Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală
Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală
Separa galbenusurile de albusuri.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se ingroasa.
Adauga mascarpone rece, de la frigider si mixeaza usor, la viteza mica, pana compozitia devine omogena.
Adauga apoi si vanilia si amesteca usor.
Separat, mixeaza albusurile spuma, iar cand incep sa se intareasca adauga zaharul tos si bate pana obtii o bezea.
Pune apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
La final, pune in crema coaja de lime si coaja de portocala.
Pentru sirop, amesteca sucul de portocale cu sucul de lime, apa rece, vanilia si zaharul pudra. Amesteca usor pana se topeste zaharul.
Pregateste doua borcane pentru servire si pune la baza un rand de piscoturi inmuiate in sirop. Adauga apoi crema si pune de jur imprejur felii de capsuni.
Pune apoi iar un strat de piscoturi inmuiate in sirop si inca un strat de crema.
Pune deasupra capsuni taiate cubulete si o frunza de menta.
Lasa la rece o ora inainte de servire.
1
Daca nu agreati ouale crude in crema, puteti sa bateti galbenusurile cu zaharul la bain-marie si in loc de albusuri sa folositi frisca din smantana batuta cu zahar.
2
Puteti pregati tiramisu si intr-o tava, daca nu aveti forme/borcane individuale.