Desert tiramisu cu capsuni

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 23 Feb 2017 | 16904 vizualizari

 

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 40 g zahar pudra
  • 40 g zahar tos
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lime
  • 100 g piscoturi
  • 200 g capsuni
  • Sirop:
  • 100 ml zeama de portocala
  • 20 ml zeama de lime
  • 100 ml apa rece
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu cu capsuni:

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală

  • Separa galbenusurile de albusuri.

  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se ingroasa.

  • Adauga mascarpone rece, de la frigider si mixeaza usor, la viteza mica, pana compozitia devine omogena.

  • Adauga apoi si vanilia si amesteca usor.

  • Separat, mixeaza albusurile spuma, iar cand incep sa se intareasca adauga zaharul tos si bate pana obtii o bezea.

  • Pune apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.

  • La final, pune in crema coaja de lime si coaja de portocala.

  • Pentru sirop, amesteca sucul de portocale cu sucul de lime, apa rece, vanilia si zaharul pudra. Amesteca usor pana se topeste zaharul.

  • Pregateste doua borcane pentru servire si pune la baza un rand de piscoturi inmuiate in sirop. Adauga apoi crema si pune de jur imprejur felii de capsuni.

  • Pune apoi iar un strat de piscoturi inmuiate in sirop si inca un strat de crema.

  • Pune deasupra capsuni taiate cubulete si o frunza de menta.

  • Lasa la rece o ora inainte de servire.

TIPS-URI

1

Daca nu agreati ouale crude in crema, puteti sa bateti galbenusurile cu zaharul la bain-marie si in loc de albusuri sa folositi frisca din smantana batuta cu zahar.

2

Puteti pregati tiramisu si intr-o tava, daca nu aveti forme/borcane individuale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Rețetă de mousse de căpșuni cu iaurt: Desert ușor și răcoritor