Ciorba radauteana

de Mimi_miss_u in Ciorbe, 8 Oct 2012 | 6238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne pasare (piept, pulpe) - 500g
  • smantana - 400g (cea mai grasa pe care o gasim)
  • oua - 3 buc
  • otet - 100 ml
  • usturoi - 6 catei
  • ardei gras rosu - 3 buc medii
  • ceapa - 2 buc medii
  • telina - 1 buc mica
  • morcov - 3 buc
  • patrunjel - 1 legatura
  • leustean - 1/2 legatura
  • ulei - 2-3 linguri
  • sare, piper
  • cub concentrat pui (secretul gustului - 2 linguri)
  • zeama de lamaie - 50 ml (de la o lamaie mica)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Se toaca ceapa, morcovul, telina si se pun la calit in putin ulei.

Adaugam apa pana acoperim legumele.

Punem carnea peste si lasam sa fiarba 15 minute.

Adaugam ardeiul gras tocat cubulete si mai lasam la fiert inca 10 minute.

Acum carnea ar tebui sa fie fiarta, scoatem bucatile de carne pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca putin.

Luam fiecare bucata de carne si o separam de os (daca e cazul), carnea de pe oase o facem bucatele ca niste franjuri cu 2 furculite (nu o taiem cu cutitul), procedam la fel si cu bucatile de piept.

Eu pastrez si pielea de pe carne (de obicei folosesc pulpe sau ciocanele) pentru ca ii da un gust mai bun ciorbei, daca doriti o puteti indeparta.

Punem carnea inapoi in oala si lasam la fiert.

Separam galbenusul de albus la cele 3 oua. Punem smantana peste cele 3 galbenusuri si amestecam, adaugam si usturoiul zdrobit sau tocat marunt si amestecam.

Peste aceasta compozitie eu pun jumatate din cantitatea de otet si jumatate din cantitatea de zeama de lamaie.

Lasam focul cat se poate de mic la ciorba si adaugam amestecul de oua si smanatana incetul cu incetul amestecand tot timpul ca sa nu se taie.

Adaugam jumatate din verdeata, otetul si zeama de lamaie ramasa si lasam la fiert la foc foarte mic inca 10 minute.

Oprim focul punem restul de verdeata.

Se seveste cu otet si mujdei de usturoi langa (pentru cei care doresc suplimentar).

Pofta mare!

 

 

 

TIPS-URI

1

Se mananca fierbinte!

2

Unii prefera sa paseze legumele si lase doar ardeiul gras pentru culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

lilik 1

09.10.2012, 17:43

o bunatate de ciorbica

ANNA_46 1

09.10.2012, 19:28

Super buna ciorbita radauteana , cu placere o luam la favorite

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana