Ciorba de verdeturi

de Gusti in Ciorbe, 1 Mai 2009 | 8289 vizualizari

 

Sabina, dupa ce a cistigat premiul cel mare la concursul Reteta mea, a facut cadou bucatarasilor o reteta de ciorbita la indemina oricui, tocmai buna pentru zilele calduroase ce vor urma.

 

INGREDIENTE

  • 3 legaturi stevie
  • 2 legaturi loboda
  • 1 salata maricica
  • 2 legaturi de ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • telina si morcov (nu apar in poza)
  • 2 linguri de orez
  • zeama de la o lamaie sau bors
  • sare si piper
  • 2 litri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de verdeturi:

Curatam frunzele verdeturilor si legumele, apoi le spalam. Fierbem 2 litri de apa, oparim verdeturile si pastram apa. Tocam cubulete ceapa, morcovul, telina, le calim in 2 linguri ulei de masline si adaugam si doua linguri de orez.

Tocam verdeturile (mie imi place cat mai marunt), adaugam legumele calite, apa in care am oparit frunzele si inca 3 pahare cu apa. Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi lasam sa fiarba vreo 30-40 de minute. Acrim la final cu bors sau cu zeama de lamaie si adaugam patrunjel tocat marunt.

Aceasta ciorba poate fi servita si calda si rece. Este plina de vitamine !!! Pofta buna!

Multumesc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:23

feliciacristea46 1

10.07.2013, 14:53

dece mai oparesti verdeturile, eu le pun in ciorba sa fiarba cu legumele si la urma bors !

Krystyan Trendy 1

22.11.2013, 06:45

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza/ Luscos de post/fara carne