Tort Amandina M

de T I M E A in Torturi, 22 Oct 2012 | 22550 vizualizari

 

Acest tort l-am facut cu ocazia zilei de nastere a sotului meu care pe 18 octombrie a implinit o anumita varsta. E prajitura lui preferata si normal ca nu puteam face un alt tort decat Amandina.
La multi ani fericiti si sanatosi!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri cappuccino clasic
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 350 gr unt nesarat
  • 170 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • 3 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
  • Glazura:
  • 100 ml frisca lichida,
  • 150 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina M:

Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Se toarna in tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 min. Verificam cu o scobitoare daca este copt blatul.

Scoatem din cuptor si lasam la racit. Blatul racit il taiem in 3.

Cat timp se coace blatul pregatim siropul: punem pe foc apa cu zaharul si cand fierbe adaugam cappuccino si mai lasam sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Crema: untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Adaugam pe rand galbenusurile, cacao si esenta de rom mixand pana obtinem o crema spumoasa si fina. Impartim crema in 3 parti.

Asezam pe o farfurie prima foaie de blat si o insiropam bine apoi ungem cu o parte din crema apoi punem a doua foaie si la fel insiropam si ungem cu crema. Asezam ultima foaie si o insiropam si pe aceasta. Dam la frigider timp de o ora.

Ungem apoi tortul de jur imprejur cu crema lasand cateva linguri si pentru ornat. (deasupra nu punem crema)

Pentru glazura: topim pe baie de aburi ciocolata amestecata cu frisca lichida si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca usor apoi turnam peste tort, nivelam si lasam sa curga si pe margini.

Ornam cu crema ramasa formand cateva moturi. Am facut si cateva inimioare de ciocolata. Dar la ornat aveti liber la imaginatie :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina M" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (90)

diaconta 1

07.01.2014, 20:07

Mersi ,e prea putin pentru ce vreau eu,va trebui sa reanalizez ceea ce vreau sa fac

xana 1

15.01.2014, 13:04

Minunat tortul!!

Xandrinne 1

04.09.2014, 08:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina