Am curatat morcovii si ceapa si am taiat marunt. Pieptul l-am spalat si l-am taiat cubulete. Frunzele le-am tocat marunt. Apoi intr-o cratita am pus uleiul, am adaugat ceapa si morcovul, am lasat sa se caleasca sa prinda culoarea galbena de la morcov, apoi am adaugat pieptul de pui. Am...
Se pune faina la temperatura camerei intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune zaharul, sarea, drojdia si un pahar de apa calda. Se amesteca bine, se face o maia si se lasa sa creasca. Apoi se framanta aluatul cu apa calda, cat sa rezulte un aluat mai virtos. Se framanta bine, bine (pana...
Am oparit rosia si-am curatat-o de pielita,apoi am tocat-o marunt .Apoi intr-o craticioara am pus un picut de ulei de masline ,ceapa tocata marunt si am lasat sa se caleasca un picut .Apoi am adaugat rosia tocata si am lasat sa fiarba un picut ...
Am taiat sunca in fisii subtirele ,am oparit-o un picut sa mai iasa sarea din ia si aroma de fum ,apoi am puso intr-o oala la fiert cca 20 min,apoi am adaugat toate legumele spalate si taiate fiecare in cubulete sau fasii
Am adaugat...
Se curata dovlecelul de coaja, il taiem felii mai subtiri, se sareaza un picut si lasam 10 minute.
Intr-o cratita de teflon punem untul si adaugam feliile de dovleac, prajim pe ambele parti sa fie rumenite, apoi adaugam ouale batute in prealabil cu 1-2 linguri de lapte, sare si un picut de...
Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie, se stinge bicarbonatul cu sucul de lamaie, se adauga zaharul, iaurtul, oale intregi, 50 ml ulei si zaharul vaniliat. Se framinta un aluat mai elastic ca sa-l putem intinde (daca este prea tare mai adugam un picut de apa minerala) Lasam la...
Se curata pastaile si se rup in doua. Se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si foaia de dafin pentru 15 minute. Usturoiul se curata si se piseaza bine, mararul se spala si se toaca marunt. Lamaia se stoarce. Pieptul de pui se taie fasii si se pune la prajit, pana ce s-a rumenit il punem...
Am spalat bine borcanul, apoi am spalat castravetii, i-am taiat felii mai groase pe lungime, am curatat si spalat morcovii, i-am taiat rondele, am curatat usturoiul, am spalat mararul si crenguta de visin.
Apoi am trecut la aranjat in borcan castravetii si morcovul. Intr-o oala am pus cca 1 l...
Am spalat bine caisele ,apoi le-am oparit ca sa le pot curata pielita sa nu pierd mult la curatat ,le-am desimburit apoi le-am taiat mai mic si am amestecat zaharul cu gelfixul si apoi cu fructele am pus la fiert la foc incet ,am spumat tot timpul ....
Mai inti separam galbenusurile de albusuri .. Apoi adaugam la galbenuse zaharul ,untura,( margarina ) zaharul vaniliat si mixam bine ,bine .. Apoi adaugam coaja de lamaie.
Bicarbonatul stins cu zeama de lamaie ,albusurile batute spuma si faina in ploaie ,se...
Am curatat fasolea verde, am taiat-o si am spalat-o bine, apoi am pus-o deoparte. Am curatat legumele, ardeiul si ceapa verde, le-am spalat, apoi le-am tocat marunt. Rosiile le-am oparit apoi le-am curatat de pielita si le-am tocat marunt. Frunzele de marar asemenea le-am spalat si tocat,...
Cum se prepara visinata. Am luat doua bidoane de apa plata de 5 l ,le-am clatit bine si am introdus jumate din cantitatea de visine desimburite si jumatate cu simburi
Am pus zaharul peste ele si le lasam la macerat 5-7zile .
Cind...
Am curatat ceapa, am tocat-o, apoi am pus-o intr-o tigaie impreuna cu uleiul la calit. Am adaugat piperul si boiaua.
Intr-un castron am pus carnea macinata, am adaugat orezul bine spalat in prealabil, ceapa calita si mararul tocat. Am amestecat compozitia bine si am umplut ardeii care i-am...
Se curata ficatul si se spala bine, apoi il asezam intr-o tava, il condimentam cu sare, piper si putina boia (pentru o culoare mai aratoasa ) Apoi punem vinul, acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul in prealabil incins la 200 grade. Din cind in cind ungem cu sosul format. Inainte de...
Se curata zarzavatul, ceapa, ardeiul, se spala bine si se toaca, apoi il punem in oala, adaugam uleiul si le lasam sa se joace un picut impreuna, pina morcovul lasa un picut de culoare. Adaugam apa calda, lasam sa dea un clocot, apoi adaugam perisoarele pe care le-am modelat intre timp....
Zaharul se dizolva bine in lapte, se adauga macul macinat, ouale, bicarbonatul stins cu suc de lamaie, uleiul, coaja de lamaie. Se mixeaza totul foarte bine, apoi adaugam faina.
Intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt se pune compozitia obtinuta si se da la cuptorul in prealabuil...
Biscuitii se dau prin robot sau se faramiteaza cu facaletul, apoi se freaca bine cu untul topit, lingura de cacao, ciocolata de menaj topita si visinele fara samburi. Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu 200 ml apa, lasam sa se topeasca bine si apoi lasam sa se raceasca atat cat sa-l...
Reteta de pilaf de orez cu piept de pui si legume, delicios, ca la mama acasa!
Se curata zarzavatul, ceapa, ceapa verde si ardeiul. Se spala bine si se toaca totul marunt. Pieptul de pui se taie bucati, se spala si se da deoparte, apoi spalam bine si orezul si-l lasam in apa.
Intr-o oala...
Intr-o cratita sau oala (eu am folosit una de 4 l) punem uleiul, apoi adaugam zarzavaturile, ceapa, ceapa verde si ardeiul spalate bine in prealabil si tocate marunt. Lasam sa se caleasca cca 10 minute, apoi adaugam tacamurile de pui taiate si bine spalate. Lasam sa se caleasca si ele impreuna cu...
Se ia un castron, se pun 300 gr faina, se amesteca bine cu lingura de cacao, se adauga bicarbonatul, 1 ou intreg, 100 gr zahar si putin lapte, atat cat sa facem un aluat bun pentru intins (il simtim la mana). Punem in frigider pentru 30 minute. Apoi luam celelalte 10 oua le separam albus de...
Se toaca marunt, marunt toate ingredientele : salamurile ,cascavalul(se rade ),ceapa, ardeiul cit se poate de marunt .
Intre timp separam ouale, albusul de galbenus ,apoi se bate bine albusul cu putina sare ,se bate bine ,bine apoi adaugam...
Se curata varza de frunzele cu defect, o tocam marunt, o punem intr-un castron, o frecam cu putina sare si o lasam sa se inmoaie.
Intr-un castronel punem putina sare (tinem cont ca am mai pus sare inainte), zahar dupa gust, piper idem, putin ulei, frunzele de marar tocate si 100 ml apa...
Cum se prepara Fasole verde scazuta, reteta simpla si gustoasa pentru o masa sanatoasa si delicioasa
Intr-o cratita de 3l am pus uleiul, ceapa, zarzavatul curatat spalat si tocat marunt in prealabil si ardeiul tocat. Lasam putin la calit, apoi adaugam 1l apa si lasam sa fiarba 10...
Am spalat pulpele bine, le-am curatat si le-am pus la o parte.
Intr-o oala am pus 1l de apa, am adaugat sare, piper, zarzavatul curatat, spalat si taiat rondele, usturoiul taiat marunt, crenguta de rozmarin, ceapa taiata in patru si am pus totul la fiert. Am lasat sa fiarba 10 minute, apoi am...
Intr-o oala de 4l am pus apa si aripa de curcan la fiert. Am lasat sa dea cateva clocote, am spumat bine, apoi am adaugat zarzavaturile curatate in prealabil si bine spalate. Am pus boabele de piper si sarea si am lasat la fiert la foc incet (ca sa nu se tulbure). Dupa ce carnea s-a fiert...
Intr-un castron punem faina, amestecam cu praful de copt si sarea, apoi frecam bine cu margarina. Adaugam branza dulce si galbenusurile, se framanta bine si se pune la rece (neaparat ) pina a doua zi. Apoi a doua zi luam aluatul, il intindem la grosimea de cca 2 cm. Cu o...
Punem faina intr-un castron, amestecam cu sarea si praful de copt, apoi se freaca bine cu untura (sau margarina). Se adauga 100 gr zahar, ouale intregi, coaja de lamaie si zaharul vaniliat, apoi framantam bine adaugand lapte cat este nevoie. Apoi dam la rece pentru 30 de minute (daca facem...
Se curata cartofii si se taie in rondele mai groase, ca sa nu se faramiteze la fiert prea tare. Apoi intr-o oala sau cratita se pune uleiul si ceapa tocata marunt si se caleste. Se adauga boiaua si cartofii, lasam sa se caleasca 5 minute, apoi potrivim de sare si piper. Punem apa cat...
Intr-un castron se pune faina si o amestecam bine cu praful de copt si sarea ,apoi o frecam cu untura sau margarina (eu am folosit untura fiindca iasa mai frageda )
se adauga 2 oua intregi un zahar vaniliat ,100 gr zahar,coaja de lamie si lapte cit...
Se curata bine puiul si se spala. Se transeaza bucatele potrivit de mari, apoi intr-o cratita punem uleiul la incins. Stergem bucatile de carne cu un prosop de bucatarie absorbant, ca sa nu stropeasca la contactui cu uleiul, apoi il prajim pe ambele parti. Potrivim de sare, piper, vegeta si punem...
Pilaf cu piept de pui (varianta mai saracuta)
Am curatat morcovii si ceapa si am taiat marunt. Pieptul l-am spalat si l-am taiat cubulete. Frunzele le-am tocat marunt. Apoi intr-o cratita am pus uleiul, am adaugat ceapa si morcovul, am lasat sa se caleasca sa prinda culoarea galbena de la morcov, apoi am adaugat pieptul de pui. Am...
Paine de casa
Se pune faina la temperatura camerei intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune zaharul, sarea, drojdia si un pahar de apa calda. Se amesteca bine, se face o maia si se lasa sa creasca. Apoi se framanta aluatul cu apa calda, cat sa rezulte un aluat mai virtos. Se framanta bine, bine (pana...
Paste cu ton
Am oparit rosia si-am curatat-o de pielita,apoi am tocat-o marunt .Apoi intr-o craticioara am pus un picut de ulei de masline ,ceapa tocata marunt si am lasat sa se caleasca un picut .Apoi am adaugat rosia tocata si am lasat sa fiarba un picut ...
Ciorba de verdeturi cu paste si sunca de casa
Am taiat sunca in fisii subtirele ,am oparit-o un picut sa mai iasa sarea din ia si aroma de fum ,apoi am puso intr-o oala la fiert cca 20 min,apoi am adaugat toate legumele spalate si taiate fiecare in cubulete sau fasii Am adaugat...
Omleta cu dovlecei si parmezan
Se curata dovlecelul de coaja, il taiem felii mai subtiri, se sareaza un picut si lasam 10 minute. Intr-o cratita de teflon punem untul si adaugam feliile de dovleac, prajim pe ambele parti sa fie rumenite, apoi adaugam ouale batute in prealabil cu 1-2 linguri de lapte, sare si un picut de...
Cirighele
Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie, se stinge bicarbonatul cu sucul de lamaie, se adauga zaharul, iaurtul, oale intregi, 50 ml ulei si zaharul vaniliat. Se framinta un aluat mai elastic ca sa-l putem intinde (daca este prea tare mai adugam un picut de apa minerala) Lasam la...
Salata de fasole verde cu piept de pui
Se curata pastaile si se rup in doua. Se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si foaia de dafin pentru 15 minute. Usturoiul se curata si se piseaza bine, mararul se spala si se toaca marunt. Lamaia se stoarce. Pieptul de pui se taie fasii si se pune la prajit, pana ce s-a rumenit il punem...
Castraveti murati
Am spalat bine borcanul, apoi am spalat castravetii, i-am taiat felii mai groase pe lungime, am curatat si spalat morcovii, i-am taiat rondele, am curatat usturoiul, am spalat mararul si crenguta de visin. Apoi am trecut la aranjat in borcan castravetii si morcovul. Intr-o oala am pus cca 1 l...
Gem de caise
Am spalat bine caisele ,apoi le-am oparit ca sa le pot curata pielita sa nu pierd mult la curatat ,le-am desimburit apoi le-am taiat mai mic si am amestecat zaharul cu gelfixul si apoi cu fructele am pus la fiert la foc incet ,am spumat tot timpul ....
Chec cu rahat si ciocolata
Mai inti separam galbenusurile de albusuri .. Apoi adaugam la galbenuse zaharul ,untura,( margarina ) zaharul vaniliat si mixam bine ,bine .. Apoi adaugam coaja de lamaie. Bicarbonatul stins cu zeama de lamaie ,albusurile batute spuma si faina in ploaie ,se...
Mancare de fasole pastai cu legume
Am curatat fasolea verde, am taiat-o si am spalat-o bine, apoi am pus-o deoparte. Am curatat legumele, ardeiul si ceapa verde, le-am spalat, apoi le-am tocat marunt. Rosiile le-am oparit apoi le-am curatat de pielita si le-am tocat marunt. Frunzele de marar asemenea le-am spalat si tocat,...
Cum se prepara visinata
Cum se prepara visinata. Am luat doua bidoane de apa plata de 5 l ,le-am clatit bine si am introdus jumate din cantitatea de visine desimburite si jumatate cu simburi Am pus zaharul peste ele si le lasam la macerat 5-7zile . Cind...
Ardei umpluti cu carne de porc
Am curatat ceapa, am tocat-o, apoi am pus-o intr-o tigaie impreuna cu uleiul la calit. Am adaugat piperul si boiaua. Intr-un castron am pus carnea macinata, am adaugat orezul bine spalat in prealabil, ceapa calita si mararul tocat. Am amestecat compozitia bine si am umplut ardeii care i-am...
Ficatei de curcan la cuptor
Se curata ficatul si se spala bine, apoi il asezam intr-o tava, il condimentam cu sare, piper si putina boia (pentru o culoare mai aratoasa ) Apoi punem vinul, acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul in prealabil incins la 200 grade. Din cind in cind ungem cu sosul format. Inainte de...
Ciorba de perisoare
Se curata zarzavatul, ceapa, ardeiul, se spala bine si se toaca, apoi il punem in oala, adaugam uleiul si le lasam sa se joace un picut impreuna, pina morcovul lasa un picut de culoare. Adaugam apa calda, lasam sa dea un clocot, apoi adaugam perisoarele pe care le-am modelat intre timp....
Chec cu mac
Zaharul se dizolva bine in lapte, se adauga macul macinat, ouale, bicarbonatul stins cu suc de lamaie, uleiul, coaja de lamaie. Se mixeaza totul foarte bine, apoi adaugam faina. Intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt se pune compozitia obtinuta si se da la cuptorul in prealabuil...
Desert bilute de biscuiti cu visine si cocos
Biscuitii se dau prin robot sau se faramiteaza cu facaletul, apoi se freaca bine cu untul topit, lingura de cacao, ciocolata de menaj topita si visinele fara samburi. Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu 200 ml apa, lasam sa se topeasca bine si apoi lasam sa se raceasca atat cat sa-l...
Reteta de pilaf de orez cu piept de pui si legume, delicios, ca la mama acasa!
Reteta de pilaf de orez cu piept de pui si legume, delicios, ca la mama acasa! Se curata zarzavatul, ceapa, ceapa verde si ardeiul. Se spala bine si se toaca totul marunt. Pieptul de pui se taie bucati, se spala si se da deoparte, apoi spalam bine si orezul si-l lasam in apa. Intr-o oala...
Ciorba de orez cu tacamuri de pui
Intr-o cratita sau oala (eu am folosit una de 4 l) punem uleiul, apoi adaugam zarzavaturile, ceapa, ceapa verde si ardeiul spalate bine in prealabil si tocate marunt. Lasam sa se caleasca cca 10 minute, apoi adaugam tacamurile de pui taiate si bine spalate. Lasam sa se caleasca si ele impreuna cu...
Prajitura curcubeu Mala
Se ia un castron, se pun 300 gr faina, se amesteca bine cu lingura de cacao, se adauga bicarbonatul, 1 ou intreg, 100 gr zahar si putin lapte, atat cat sa facem un aluat bun pentru intins (il simtim la mana). Punem in frigider pentru 30 minute. Apoi luam celelalte 10 oua le separam albus de...
Chec aperitiv
Se toaca marunt, marunt toate ingredientele : salamurile ,cascavalul(se rade ),ceapa, ardeiul cit se poate de marunt . Intre timp separam ouale, albusul de galbenus ,apoi se bate bine albusul cu putina sare ,se bate bine ,bine apoi adaugam...
Salata de varza cu rosii
Se curata varza de frunzele cu defect, o tocam marunt, o punem intr-un castron, o frecam cu putina sare si o lasam sa se inmoaie. Intr-un castronel punem putina sare (tinem cont ca am mai pus sare inainte), zahar dupa gust, piper idem, putin ulei, frunzele de marar tocate si 100 ml apa...
Fasole verde scazuta, reteta simpla si gustoasa pentru o masa sanatoasa si delicioasa
Cum se prepara Fasole verde scazuta, reteta simpla si gustoasa pentru o masa sanatoasa si delicioasa Intr-o cratita de 3l am pus uleiul, ceapa, zarzavatul curatat spalat si tocat marunt in prealabil si ardeiul tocat. Lasam putin la calit, apoi adaugam 1l apa si lasam sa fiarba 10...
Pulpe de pui la cuptor
Am spalat pulpele bine, le-am curatat si le-am pus la o parte. Intr-o oala am pus 1l de apa, am adaugat sare, piper, zarzavatul curatat, spalat si taiat rondele, usturoiul taiat marunt, crenguta de rozmarin, ceapa taiata in patru si am pus totul la fiert. Am lasat sa fiarba 10 minute, apoi am...
Supa din aripi de curcan cu tascute
Intr-o oala de 4l am pus apa si aripa de curcan la fiert. Am lasat sa dea cateva clocote, am spumat bine, apoi am adaugat zarzavaturile curatate in prealabil si bine spalate. Am pus boabele de piper si sarea si am lasat la fiert la foc incet (ca sa nu se tulbure). Dupa ce carnea s-a fiert...
Pepelle
Intr-un castron punem faina, amestecam cu praful de copt si sarea, apoi frecam bine cu margarina. Adaugam branza dulce si galbenusurile, se framanta bine si se pune la rece (neaparat ) pina a doua zi. Apoi a doua zi luam aluatul, il intindem la grosimea de cca 2 cm. Cu o...
Prajitura cu mere
Punem faina intr-un castron, amestecam cu sarea si praful de copt, apoi se freaca bine cu untura (sau margarina). Se adauga 100 gr zahar, ouale intregi, coaja de lamaie si zaharul vaniliat, apoi framantam bine adaugand lapte cat este nevoie. Apoi dam la rece pentru 30 de minute (daca facem...
Galuste in danf
Se curata cartofii si se taie in rondele mai groase, ca sa nu se faramiteze la fiert prea tare. Apoi intr-o oala sau cratita se pune uleiul si ceapa tocata marunt si se caleste. Se adauga boiaua si cartofii, lasam sa se caleasca 5 minute, apoi potrivim de sare si piper. Punem apa cat...
Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)
Intr-un castron se pune faina si o amestecam bine cu praful de copt si sarea ,apoi o frecam cu untura sau margarina (eu am folosit untura fiindca iasa mai frageda ) se adauga 2 oua intregi un zahar vaniliat ,100 gr zahar,coaja de lamie si lapte cit...
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana
Se curata bine puiul si se spala. Se transeaza bucatele potrivit de mari, apoi intr-o cratita punem uleiul la incins. Stergem bucatile de carne cu un prosop de bucatarie absorbant, ca sa nu stropeasca la contactui cu uleiul, apoi il prajim pe ambele parti. Potrivim de sare, piper, vegeta si punem...