Negresa este preferata baiatului meu Alin.
De obicei o prefera simpla, fara creme, dar cu nuca multa.
De data aceasta m-am abatut de la regula lui si a iesit o minunatie de negresa, insa nu atat de umeda pe cat mi-as fi dorit.
Am gresit totusi ca am pus cacao neagra si a iesit inchisa la culoare, dar gustul este delicios!
Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale.
Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra, pana devine spumos.
Adaugam putina sare si incepem sa punem ouale, unul cate unul, mixand in continuare, plus cele trei galbenusuri separate de albusurile pe care le-am dat deoparte pentru bezea.
Adaugam treptat smantana, apoi treptat faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt, nuca macinata fin, esenta de cafea si nuca taiata grosier.
Omogenizam bine compozitia rezultata si o intindem in tava tapetata cu hartie de copt.
Eu am folosit o tava de 27/40 cm, dar ar fi trebuit una de dimensiuni mai mici, pentru ca bezeaua a fost putina pentru aceasta tava.
Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute la 180 de grade.
Cu 10 minute inainte de expirarea timpului pregatim bezeaua.
Mixam cele trei albusuri cu putina sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie.
Cat timpul de coacere a blatului a expirat, scoatem tava din cuptor si intindem rapid bezeaua deasupra.
Introducem din nou tava la cuptor pentru 8-10 minute pana cand se rumeneste bezeaua frumos.
Lasam prajitura sa se raceasca puti, apoi o ornam cu fulgi de ciocolata amaruie si fulgi de migdale.
Este delicioasa!