Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

de Merisor in Prajituri, 27 Sep 2014 | 7304 vizualizari

 

Negresa este preferata baiatului meu Alin.
De obicei o prefera simpla, fara creme, dar cu nuca multa.
De data aceasta m-am abatut de la regula lui si a iesit o minunatie de negresa, insa nu atat de umeda pe cat mi-as fi dorit.
Am gresit totusi ca am pus cacao neagra si a iesit inchisa la culoare, dar gustul este delicios!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 3 oua intregi +3 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri smantana
  • 200 gr unt(65%)
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata fin
  • 75 gr nuca taiata grosier
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 2 lingurite esenta de cafea
Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 varf cutit sare
Pentru decor:
  • fulgi de ciocolata amaruie
  • fulgi de migdale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu bezea, ciocolata si migdale:

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale.

Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra, pana devine spumos.

Adaugam putina sare si incepem sa punem ouale, unul cate unul, mixand in continuare, plus cele trei galbenusuri separate de albusurile pe care le-am dat deoparte pentru bezea.

Adaugam treptat smantana, apoi treptat faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt, nuca macinata fin, esenta de cafea si nuca taiata grosier.

Omogenizam bine compozitia rezultata si o intindem in tava tapetata cu hartie de copt.

Eu am folosit o tava de 27/40 cm, dar ar fi trebuit una de dimensiuni mai mici, pentru ca bezeaua a fost putina pentru aceasta tava.

Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute la 180 de grade.

Cu 10 minute inainte de expirarea timpului pregatim bezeaua.

Mixam cele trei albusuri cu putina sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie.

Cat timpul de coacere a blatului a expirat, scoatem tava din cuptor si intindem rapid bezeaua deasupra.

Introducem din nou tava la cuptor pentru 8-10 minute pana cand se rumeneste bezeaua frumos.

Lasam prajitura sa se raceasca puti, apoi o ornam cu fulgi de ciocolata amaruie si fulgi de migdale.

Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu bezea, ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Constelatialeu 1

28.09.2014, 23:25

Ai dus-o la solar de s-a inegrit asa?

Lia_ 1

29.09.2014, 08:09

esti minunata
te citesc cand postezi si RSS

Merisor 1

29.09.2014, 11:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Brownie cu nuci si mere rase