Azi am avut ghinion am avut ghinion la scris de trei ori am scris reteta si cind trebuia sa o salvez mi se inchidea calculatorul cine stie la ce am dat accept .. Azi am facut ciulama de pui cu ciuperci fiindca dumineca nu gatesc de foarte multi ani si este un fel de mincare pe care-l putem reincalzi ..fiindca eu gatesc si pentru parintii mei am facut dintr-o cantitate mai mare ,voi va orientati .. dupa numarul membrilor de familie .. si asa scadeti sau adaugati la cantitate ..
Se curata bine puiul si se spala. Se transeaza bucatele potrivit de mari, apoi intr-o cratita punem uleiul la incins. Stergem bucatile de carne cu un prosop de bucatarie absorbant, ca sa nu stropeasca la contactui cu uleiul, apoi il prajim pe ambele parti. Potrivim de sare, piper, vegeta si punem apa calda, atat cat sa acopere carnea. Acoperim si lasam la foc mic sa fiarba.
In alta cratita cu ulei punem ceapa, ardeiul, usturoiul pe care le-am spalat bine in prealabil si le-am tocat marunt. Apoi lasam sa se caleasca putin, adaugam ciupercile bine spalate, potrivim de sare, piper, adaugam foaia de dafin si punem putina apa. Lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand carnea este fiarta la jumatate adaugam ciupercile si mai lasam sa fiarba la foc incet pana carnea este fiarta.
Intr-un bol spargem cele patru oua, le batem bine-bine, apoi adaugam smantana si faina, frecam bine in continuare, sa nu ramana cocoloase si punem peste carne si ciuperci. Amestecam incet sa nu se farimiteze bucatile de carne, mai lasam la fiert 5 minute. Asezonam cu o ploaie de patrunjel verde si gata de servit.
Pofta mare sa aveti
1
Ca si garnitura la ciulama puteti folosi cartofi ,orez ,mamaliguta
2
Eu o sa servesc cu cartofi noi