Tort cu menta

de Miha in Torturi, 23 Noi 2009 | 10509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri apa minerala
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 20 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml sirop natural de menta
  • 350 g frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • Decor:
  • ciocolata cu menta
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu menta:

Crema:

Gelatina o punem la inmuiat in 5 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si siropul de menta.Amestecam pana la omogenizare.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu apa minerala si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi cacaoa si praful de budinca. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt, usor cu miscari de sus in jos.

Se coace intr-o tava (20/20cm) tapetata cu faina, la foc mediu pentru 25-30 minute.

Glazura:

Ciocolata rupta bucatele o topim impreuna cu frisca lichida si lasam la racit.

Blatul il taiem in doua (sau 3). Primul blat il insiropam si-l punem in tava in care am copt, tapetata cu folie alimentara. Repartizam crema uniform, acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat. Dam la frigider pentru cateva ore.

Dupa ce s-a intarit crema, se rastoarna tortul pe platou, se acopera cu glazura si ciocolata cu menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Diplomat 200