Am pus faina intr-un castron, am facut un cuib in ea si am pus sarea si drojdia si am mestecat un picut cu apa calduta;
am lasat sa creasca maiaua un picut apoi am framintat bine si am lasat la crescut .
Cartofii i-am curatat si i-am pus la fiert.Varza am taiat-o subtire am...
Am cules prunele,le-am spalat si le-am desimburit, le-am amestecat cu scortisoara si 2 kg de zahar si le-am lasat la rece pina a doua zi .
A doua zi le-am pus la fiert.
Cind au inceput sa clocoteasca am pus si celalalt kg de zahar si am lasat sa fiarba la foc mic .
Eu am...
Am cules prunele, le-am spalat bine si le-am desimburit. Am pus intr-o oala de 15 l apoi am dizolvat zaharul cu 5 l apa, conservantul, scortisoara si sucul de la cele doua lamai si l-am pus peste prune. Am pus la fiert si din momentul cind incepe sa fiarba lasam sa dea un clocot si oprim. Apoi...
Prima data am curatat spatele de pui si l-am spalat bine lasindu-l un picut in apa ca sa iasa singele. Apoi am curatat ceapa si ardeiul, le-am spalat si pe urma le-am tocat marunt, le-am pus intr-o cratita de 3 l cu uleiul la calit putin, apoi am adaugat boiaua dulce si spatele de pui...
Prima data am copt vinetele, le-am curatat si le-am lasat la scurs (se pierde cam 25-30%) dupa coacere.
Apoi am preparat maioneza cu 2 galbenusuri crude si doua fierte, ulei, mustar, sare, helas. Am tocat ceapa marunt marunt, am sarat-o putin si am lasat-o sa-si lase apa. Apoi am tocat...
Prima data am pregatit frunzele de sarmale;le-am spalat apoi le-am pus deoparte .
Am tocat marunt afumatura,apoi am curatat ceapa, am tocat-o si am pus-o la calit .
Cind a fost un picut aurie am adaugat boiaua si piperul apoi am adaugat orezul bine spalat si scurs bine, l-am calit 5...
Intr-o oala se pun la fiert 400 ml lapte cu 400 gr zahar.
Separat se bat 5 oua. se bat bine cu 100 gr zahar si 100 ml lapte ,apoi se toarna peste laptele fiert cu zaharul.
Se mesteca in continuu sa nu se prinda de fund pina se ingroasa ca si o smintina(De preferat este sa se...
Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie se pune bicarbonatul,apoi se freaca bine cu margarina (untura)ş
Se adauga 150 gr zahar, 1 galbenus de ou si putin lapte.Se framinta si se se pune la rece.
Apoi se freaca trei galbenusuri cu 300 gr .zahar pina devine cremos apoi...
Prima data am curatat dovlecelul, l-am spalat si l-am dat prin razatoare, apoi l-am sarat un picut si l-am lasat sa se inmoaie si sa lase apa.
Intre timp am curatat ceapa, am tocat-o marunt, am curatat morcovul si l-am ras, apoi ardeiul l-am tocat marunt. Am pus uleiul intr-o cratita de 4 kg,...
Am spalat rosiile si le-am taiat ,le-am pus in oala de..10 l si le-am lasat la fiert
Cind au fost bine fierte le-am dat prin strecuratoare (ciurul mamei ) Apoi zeama obtinuta am pus-o din nou in oala, am adaugat 2 linguri sare si am lasat la fiert ca sa se mai evapore...
Prima data am curatat ardeii de cotoare si i-am spalat . Apoi am curatat ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei pina a devenit aurie, am adaugat boiaua si piperul,apoi am adaugat si orezul in prealabil spalat bine l-am lasat la calit 5 minute apoi am lasat sa se raceasca...
Am spalat bine fasolea si am pus-o la inmuiat peste noapte . A doua zi am spalat inca o data fasolea, am pus apa calda peste, am potrivit gustul de sare, am adaugat foile de dafin si cimbru si am pus la fiert .
Intr- o cratita am pus uleiul, usturoiul tocat...
Am spalat prunele, le-am desimburit, le-am spart un picut cu mina ,apoi am adaugat trei pliculete de gel fix cu sase linguri de zahar , sucul de lamie si scortisoara.
Am amestecat bine si am pus la fiert 20 min, apoi am adaugat restul zaharului si am mai lasat sa clocoteasca...
Am curatat prima data morcovul si ceapa si ardeiul gras le-am taiat marunt le-am pus intr-o oala de 3 l. la calit cu uleiul de masline ,am adaugat tacimurile de pui le-am lasat 10 min ,sa se joace impreuna cu ceapa morcovul si ardeiul apoi am adaugat 2,5 l de apa calduta...
Prima data am curatat fructele le-am taiat fisiute apoi cu un pahar de zahar le-am pus la fiert Nu le-am lasat sa fiarba prea tare fiindca mai stau si in cuptor .. Apoi pahar de zahar am caramelizat si am tapetat fundul tavii cu el. Am lasat sa se raceasca apoi am...
Am spalat bine pulpele le-am condimentat le-am asezat i tava am pus un picut de ulei de masline crenguta de cimbru ,ardeiul si catelul de usturoi ,am pus apa pina la nivelul pulpelor am acoperit cu o folie de aluminiu si am introdus tava in cuptorul preincalzit din timp la 200 gr.
Am...
Am curatat prima data conopida, am spalat-o si am pus-o la fiert cu apa si un picut de sare. Catre terminare de fiert am adaugat catelul de usturoi zdrobit (sa-i dea un picut de aroma). Am scurs-o bine de apa, am lasat-o sa se raceasca, apoi am zdrobit-o bine cu o furculita. Am amestecat-o...
Am pus faina cernuta intr-un castron mai maricel, am facut un cuib in ea, am pus sarea si un picut de zahar, apa calduta si drojdia si am facut o maia. Am lasat-o sa creasca un picut, apoi cartofii fierti in coaja, i-am curatat, i-am dat prin razatoarea marunta (sau pur si simplu ii faceti...
Prima data am curatat dovlecelul si l-am taiat feliute mai subtirele, l-am sarat un picut si l-am dat de-o parte. Apoi am taiat feliute sunca si am batut ouale cu putina sare, piper si laptele.
Intr-o tigaie de teflon am pus untul, am adaugat feliile de dovlecel, le-am prajit bine pe ambele...
Am pus la fiert intr-o oala pieptul de pui cu ceapa, boabele de piper. Am lasat la fiert si pe la jumatatea timpului de fierbere am adaugat morcovii si conopida apoi cartofii si ardeiul. Cind a fost fiert bine am strecurat, am asezat pe platou, am pus un picut de ulei de masline iar pe legume am...
Am curatat vinetele de coaja, le-am taiat pe lung si le-am sarat. Le-am lasat 15 minute, apoi le-am stors apa lasata si le-am sters cu prosop de hirtie absorbant de bucatarie. Am pus 3 linguri de faina pe o farfurie, le-am tavalit prin faina, apoi le-am trecut prin oul batut cu lapte si faina si...
Am spart ouale intr-un castron si am frecat impreuna cu zaharul si zaharul vaniliat pina a devenit o spuma albicioasa, apoi am adaugat coaja de lamaie si uleiul. Am mai frecat 5 minute, am adaugat laptele, amestecand pina s-a incorporat bine, apoi in ploaie faina amestecata cu praful de copt, am...
Am curatat dovleceii si i-am dat prin razatoarea mare. I-am sarat si i-am lasat 10 minute, apoi i-am scurs de apa si i-am amestecat cu felia de paine sfaramata, piper, frunzele de patrunjel tocate, usturoiul zdrobit si apoi tocat marunt, ceapa tocata marunt, oul si am amestecat bine. Am lasat 10...
Pentru sos - intr-o craticioara am pus putin ulei de masline ,am tocat ceapa marunt ,si am lasat sa se caleaca un picut,apoi am adaugat dovlecelul si conopida taiate marunt.
Am lasat sa se caleasca cu ceapa 5 minute apoi am adaugat rosia taiata marunt si curatata in...
Am spalat castravetele si rosia,apoi le-am taiat cubulete.
Am curatat ceapa si am taiat-o julien,apoi am amestecat totul ,am potrivit de sare,piper,otet,un picut ulei ,am asezonat cu patrunjel verde ca aici nu gasesc marar (nici nu ma chinui ) si gata salata...
Intr-un castron am spart ouale intregi ,am adaugat paharul de zahar si zaharul vaniliat si am frecat bine pina s-a dizolvat zaharul, am adaugat untul (sa fie suficient de moale ) sa se poata omogeniza bine cu ouale si zaharul, am mai frecat pina devine spumant,apoi am adaugat...
Am curatat ,zarzavatul,cartofii ,ceapa si usturoiul.Intr-un castron am pus carnea macinata am potrivit de sare si piper,boia am adaugat un cartof ras prin razatoarea cea mai marunta ,usturoiul si ceapa rase si ele, pinea inmuiata,oul si frunzele de patrunjel tocate marunt ,am...
Am pus pastele la fiert intr-o oala cu apa clocotita cu sare ,am respectat termenul de fierbere 12 min.
Apoi le-am strecurat
Intr-un castron am amestecat oul cu putina smintina, sarea, ceapa, urda si piperul ,apoi am turnat peste macaroane si le-am amestecat bine .(Acasa...
Am spalat pieptul de pui si l-am taiat felii. L-am dat deoparte si am curatat zarzavatul si cartofii. Am tocat ceapa si morcovul marunt si le-am pus intr-o cratita cu ulei la calit un picut, numai sa-i schimbe gustul, apoi am adaugat pieptul de pui si l-am lasat sa se "joace" 5-6 minute...
Mai intii pregatim sosul. Curatam ceapa si o tocam marunt, apoi dovlecelul taiat in doua si felii pe urma, il saram un picut il lasam 5 minute. Intre timp punem intr-o craticioara untul si ceapa la calit, apoi cu un servetel de bucatarie absorbant stergem dovlecelul si-l punem sa se...
Placinta cu cartofi, telemea Delaco si varza calita
Am pus faina intr-un castron, am facut un cuib in ea si am pus sarea si drojdia si am mestecat un picut cu apa calduta; am lasat sa creasca maiaua un picut apoi am framintat bine si am lasat la crescut . Cartofii i-am curatat si i-am pus la fiert.Varza am taiat-o subtire am...
Gem de prune
Am cules prunele,le-am spalat si le-am desimburit, le-am amestecat cu scortisoara si 2 kg de zahar si le-am lasat la rece pina a doua zi . A doua zi le-am pus la fiert. Cind au inceput sa clocoteasca am pus si celalalt kg de zahar si am lasat sa fiarba la foc mic . Eu am...
Compot de prune a la Mala
Am cules prunele, le-am spalat bine si le-am desimburit. Am pus intr-o oala de 15 l apoi am dizolvat zaharul cu 5 l apa, conservantul, scortisoara si sucul de la cele doua lamai si l-am pus peste prune. Am pus la fiert si din momentul cind incepe sa fiarba lasam sa dea un clocot si oprim. Apoi...
Papricas de cartofi cu spate de pui
Prima data am curatat spatele de pui si l-am spalat bine lasindu-l un picut in apa ca sa iasa singele. Apoi am curatat ceapa si ardeiul, le-am spalat si pe urma le-am tocat marunt, le-am pus intr-o cratita de 3 l cu uleiul la calit putin, apoi am adaugat boiaua dulce si spatele de pui...
Salata de vinete cu maioneza
Prima data am copt vinetele, le-am curatat si le-am lasat la scurs (se pierde cam 25-30%) dupa coacere. Apoi am preparat maioneza cu 2 galbenusuri crude si doua fierte, ulei, mustar, sare, helas. Am tocat ceapa marunt marunt, am sarat-o putin si am lasat-o sa-si lase apa. Apoi am tocat...
Sarmalute cu carne de porc si afumatura
Prima data am pregatit frunzele de sarmale;le-am spalat apoi le-am pus deoparte . Am tocat marunt afumatura,apoi am curatat ceapa, am tocat-o si am pus-o la calit . Cind a fost un picut aurie am adaugat boiaua si piperul apoi am adaugat orezul bine spalat si scurs bine, l-am calit 5...
Tort cu fructe
Intr-o oala se pun la fiert 400 ml lapte cu 400 gr zahar. Separat se bat 5 oua. se bat bine cu 100 gr zahar si 100 ml lapte ,apoi se toarna peste laptele fiert cu zaharul. Se mesteca in continuu sa nu se prinda de fund pina se ingroasa ca si o smintina(De preferat este sa se...
Prajitura Baragan
Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie se pune bicarbonatul,apoi se freaca bine cu margarina (untura)ş Se adauga 150 gr zahar, 1 galbenus de ou si putin lapte.Se framinta si se se pune la rece. Apoi se freaca trei galbenusuri cu 300 gr .zahar pina devine cremos apoi...
Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri
Prima data am curatat dovlecelul, l-am spalat si l-am dat prin razatoare, apoi l-am sarat un picut si l-am lasat sa se inmoaie si sa lase apa. Intre timp am curatat ceapa, am tocat-o marunt, am curatat morcovul si l-am ras, apoi ardeiul l-am tocat marunt. Am pus uleiul intr-o cratita de 4 kg,...
Bulion de casa
Am spalat rosiile si le-am taiat ,le-am pus in oala de..10 l si le-am lasat la fiert Cind au fost bine fierte le-am dat prin strecuratoare (ciurul mamei ) Apoi zeama obtinuta am pus-o din nou in oala, am adaugat 2 linguri sare si am lasat la fiert ca sa se mai evapore...
Ardei umpluti cu carne de porc si pulpa de rosii
Prima data am curatat ardeii de cotoare si i-am spalat . Apoi am curatat ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei pina a devenit aurie, am adaugat boiaua si piperul,apoi am adaugat si orezul in prealabil spalat bine l-am lasat la calit 5 minute apoi am lasat sa se raceasca...
Fasole frecata, cu ardei copt
Am spalat bine fasolea si am pus-o la inmuiat peste noapte . A doua zi am spalat inca o data fasolea, am pus apa calda peste, am potrivit gustul de sare, am adaugat foile de dafin si cimbru si am pus la fiert . Intr- o cratita am pus uleiul, usturoiul tocat...
Dulceata de ringlote (Prune) cu scortisoara
Am spalat prunele, le-am desimburit, le-am spart un picut cu mina ,apoi am adaugat trei pliculete de gel fix cu sase linguri de zahar , sucul de lamie si scortisoara. Am amestecat bine si am pus la fiert 20 min, apoi am adaugat restul zaharului si am mai lasat sa clocoteasca...
Ciorba de legume cu paste si tacamuri de pui
Am curatat prima data morcovul si ceapa si ardeiul gras le-am taiat marunt le-am pus intr-o oala de 3 l. la calit cu uleiul de masline ,am adaugat tacimurile de pui le-am lasat 10 min ,sa se joace impreuna cu ceapa morcovul si ardeiul apoi am adaugat 2,5 l de apa calduta...
Prajitura rasturnata cu pere si piersici
Prima data am curatat fructele le-am taiat fisiute apoi cu un pahar de zahar le-am pus la fiert Nu le-am lasat sa fiarba prea tare fiindca mai stau si in cuptor .. Apoi pahar de zahar am caramelizat si am tapetat fundul tavii cu el. Am lasat sa se raceasca apoi am...
Ciocanele de pui cu cartofi la cuptor
Am spalat bine pulpele le-am condimentat le-am asezat i tava am pus un picut de ulei de masline crenguta de cimbru ,ardeiul si catelul de usturoi ,am pus apa pina la nivelul pulpelor am acoperit cu o folie de aluminiu si am introdus tava in cuptorul preincalzit din timp la 200 gr. Am...
Paste cu salata de conopida si sunca presata
Am curatat prima data conopida, am spalat-o si am pus-o la fiert cu apa si un picut de sare. Catre terminare de fiert am adaugat catelul de usturoi zdrobit (sa-i dea un picut de aroma). Am scurs-o bine de apa, am lasat-o sa se raceasca, apoi am zdrobit-o bine cu o furculita. Am amestecat-o...
Paine impletita a la Mala cu cartofi si ulei de masline
Am pus faina cernuta intr-un castron mai maricel, am facut un cuib in ea, am pus sarea si un picut de zahar, apa calduta si drojdia si am facut o maia. Am lasat-o sa creasca un picut, apoi cartofii fierti in coaja, i-am curatat, i-am dat prin razatoarea marunta (sau pur si simplu ii faceti...
Omleta cu sunca presata si dovlecel
Prima data am curatat dovlecelul si l-am taiat feliute mai subtirele, l-am sarat un picut si l-am dat de-o parte. Apoi am taiat feliute sunca si am batut ouale cu putina sare, piper si laptele. Intr-o tigaie de teflon am pus untul, am adaugat feliile de dovlecel, le-am prajit bine pe ambele...
Rasol din piept de pui cu legume si cartofi natur
Am pus la fiert intr-o oala pieptul de pui cu ceapa, boabele de piper. Am lasat la fiert si pe la jumatatea timpului de fierbere am adaugat morcovii si conopida apoi cartofii si ardeiul. Cind a fost fiert bine am strecurat, am asezat pe platou, am pus un picut de ulei de masline iar pe legume am...
Vinete pane
Am curatat vinetele de coaja, le-am taiat pe lung si le-am sarat. Le-am lasat 15 minute, apoi le-am stors apa lasata si le-am sters cu prosop de hirtie absorbant de bucatarie. Am pus 3 linguri de faina pe o farfurie, le-am tavalit prin faina, apoi le-am trecut prin oul batut cu lapte si faina si...
Rasturnata cu banane a la Mala
Am spart ouale intr-un castron si am frecat impreuna cu zaharul si zaharul vaniliat pina a devenit o spuma albicioasa, apoi am adaugat coaja de lamaie si uleiul. Am mai frecat 5 minute, am adaugat laptele, amestecand pina s-a incorporat bine, apoi in ploaie faina amestecata cu praful de copt, am...
Chiftelute de dovlecei cu cartofi natur
Am curatat dovleceii si i-am dat prin razatoarea mare. I-am sarat si i-am lasat 10 minute, apoi i-am scurs de apa si i-am amestecat cu felia de paine sfaramata, piper, frunzele de patrunjel tocate, usturoiul zdrobit si apoi tocat marunt, ceapa tocata marunt, oul si am amestecat bine. Am lasat 10...
Paste cu conopida si dovlecel
Pentru sos - intr-o craticioara am pus putin ulei de masline ,am tocat ceapa marunt ,si am lasat sa se caleaca un picut,apoi am adaugat dovlecelul si conopida taiate marunt. Am lasat sa se caleasca cu ceapa 5 minute apoi am adaugat rosia taiata marunt si curatata in...
Salata de castraveti cu rosii si ceapa
Am spalat castravetele si rosia,apoi le-am taiat cubulete. Am curatat ceapa si am taiat-o julien,apoi am amestecat totul ,am potrivit de sare,piper,otet,un picut ulei ,am asezonat cu patrunjel verde ca aici nu gasesc marar (nici nu ma chinui ) si gata salata...
Chec marmorat cu visine din visinata
Intr-un castron am spart ouale intregi ,am adaugat paharul de zahar si zaharul vaniliat si am frecat bine pina s-a dizolvat zaharul, am adaugat untul (sa fie suficient de moale ) sa se poata omogeniza bine cu ouale si zaharul, am mai frecat pina devine spumant,apoi am adaugat...
Chiftele din carne de vitel cu legume la cuptor
Am curatat ,zarzavatul,cartofii ,ceapa si usturoiul.Intr-un castron am pus carnea macinata am potrivit de sare si piper,boia am adaugat un cartof ras prin razatoarea cea mai marunta ,usturoiul si ceapa rase si ele, pinea inmuiata,oul si frunzele de patrunjel tocate marunt ,am...
Budinca de paste cu urda de bivolita
Am pus pastele la fiert intr-o oala cu apa clocotita cu sare ,am respectat termenul de fierbere 12 min. Apoi le-am strecurat Intr-un castron am amestecat oul cu putina smintina, sarea, ceapa, urda si piperul ,apoi am turnat peste macaroane si le-am amestecat bine .(Acasa...
Mancare de cartofi cu piept de pui si legume
Am spalat pieptul de pui si l-am taiat felii. L-am dat deoparte si am curatat zarzavatul si cartofii. Am tocat ceapa si morcovul marunt si le-am pus intr-o cratita cu ulei la calit un picut, numai sa-i schimbe gustul, apoi am adaugat pieptul de pui si l-am lasat sa se "joace" 5-6 minute...
Paste cu dovlecei si mortadella
Mai intii pregatim sosul. Curatam ceapa si o tocam marunt, apoi dovlecelul taiat in doua si felii pe urma, il saram un picut il lasam 5 minute. Intre timp punem intr-o craticioara untul si ceapa la calit, apoi cu un servetel de bucatarie absorbant stergem dovlecelul si-l punem sa se...