Dragii mei fiindca ma aflu in Tara in care nu se maninca prea multa pine ci multe paste ,si fiindca duc un dor de pine ca de mama ,am cotrobait pe aici am gasit faina si drojdie si am facut o pituca bunaaaaaaa!!! zic eu.. desi nu a prea crescut fiindca drojdia era mai veche dar pentru mine tot buna a iesit .Mamaaaaaaaa!! ce bunai pinea noastra
Se pune faina la temperatura camerei intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune zaharul, sarea, drojdia si un pahar de apa calda. Se amesteca bine, se face o maia si se lasa sa creasca. Apoi se framanta aluatul cu apa calda, cat sa rezulte un aluat mai virtos. Se framanta bine, bine (pana raman mainile curate de aluat).
Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut. Cind este gata crescut modelam aluatul dupa forma dorita, il punem intr-o tava unsa, apoi mai lasam la crescut 10-15 minute. O punem la copt in cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Lasam pina se rumeneste bine. Scoatem din cuptor, o udam deasupra cu un picut de apa (sa fie coaja moale) si gata painica cea de toate zilele
1
Se maninca bine painea calda si goala