Paine de casa

de babi5 in Piine, 9 Iul 2013 | 4937 vizualizari

 

Dragii mei fiindca ma aflu in Tara in care nu se maninca prea multa pine ci multe paste ,si fiindca duc un dor de pine ca de mama ,am cotrobait pe aici am gasit faina si drojdie si am facut o pituca bunaaaaaaa!!! zic eu.. desi nu a prea crescut fiindca drojdia era mai veche dar pentru mine tot buna a iesit .Mamaaaaaaaa!! ce bunai pinea noastra

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • un cub de drojdie proaspata (dar cred ca trebuie 2, fiindca mie nu mi-a prea crescut)
  • 1 lingurita de sare
  • un picut de ulei 2-3 linguri
  • apa calduta  cit cuprinde
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se pune faina la temperatura camerei intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune zaharul, sarea, drojdia si un pahar de apa calda. Se amesteca bine, se face o maia si se lasa sa creasca. Apoi se framanta aluatul cu apa calda, cat sa rezulte un aluat mai virtos. Se framanta bine, bine (pana raman mainile curate de aluat).

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut. Cind este gata crescut modelam aluatul dupa forma dorita, il punem intr-o tava unsa, apoi mai lasam la crescut 10-15 minute. O punem la copt  in cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Lasam pina se rumeneste bine. Scoatem din cuptor, o udam deasupra cu un picut de apa (sa fie coaja moale) si gata painica cea de toate zilele

TIPS-URI

1

Se maninca bine painea calda si goala

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nilgun 1

09.07.2013, 23:05

buna

Bya Ralu 1

09.07.2013, 23:24

babi5 1

10.07.2013, 10:51

Cei mai bun decit pinea noastra cea de toate zilele nigun!!!!! te pupa Babi si-ti multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine "ca la mama acasa"