alba_zori

1

Bucataras
incepator

Brasov

Bucataras din 10.11.2011

RETETE148
PRIETENI97
Retete

Tarte Tatin

In Prajituri la 21 Feb 2013

Este chiar simplu si bun! Am scos foietajul din congelator si l-am lasat la tempertura camerei cateva ore. L-am desfacut si taiat forma une farfurii(marimea care o doream).Am facut gauri cu furculita ca sa nu se umfle.Restul de foietaj l-am folosit pentru vol-au-vent. Am spalat un mar...

Tarta amaretto cu crema de vanilie si fructe

In Dulciuri la 14 Feb 2013

1 .Am facut aluatul:Intr-un bol am amestecat oul cu esenta de migdale,zaharul,scortisoara si romul,am adaugat faina data prin sita,o lingurita de praf de copt si a devenit o compozitie sfaramicioasa care am diluat-o cu ulei,am framantat putin cu mana pana a devenit ca o minge.Am invelit-o in...

Rulada de iepure in sos de morcovi si varza calita

In Mancaruri cu carne la 12 Feb 2013

Mai intai de toate se curata legumele:ceapa,usturoiul,morcovii si leusteanul si se taie cubulete,se pun intr-un bol. Se incalzeste o cratita lata si incapatoare,se toarna uleiul de masline,in masura marimii ruladei de iepure si se pune la rozolit rulada cu snur cu tot,se inchide capacul si se...

Tort Caraibi

In Torturi la 9 Feb 2013

Teoria poate e usoara, dar putin lunga, merita facut cu siguranta! Deci sa incep sa scriu cum am facut: Pandispanul: Am separat ouale, galbenusurile le-am frecat cu 30 gr zahar, vanilia si uleiul pana au devenit cremoase. Albusurile le-am batut spuma cu 80 gr zahar, am adaugat crema de...

Paste la cuptor siciliene

In Penne la 5 Feb 2013

O masa copioasa pentru duminica! Se taie marunt o ceapa mare, 3 catei de usturoi, 4 morcovi cubulete, leusteanul marunt si se pun la calit intr-o cratita incapatoare cu 6 linguri de ulei de masline. Se adauga apoi carnea macinata, se caleste putin si se stinge cu vin. Se inchide capacul si se...

Chiftelute in sos si mazare scazuta

In Mancaruri cu carne la 4 Feb 2013

Pentru chiftelute: Intr-un bol am amestecat carnea cu ouale, putina sare, putin piper, usturoiul pisat bine, parmezanul si pesmetul. Am amestecat cu o furculita pana a devenit omogena compozitia, am format in palma niste bilute care le-am prajit in ulei de soia, le-am scos pe un servetel de...

Tort inima de capsuni (fara lapte)

In Torturi la 4 Feb 2013

Pentru pandispan: Se separa ouale in doua boluri, intr-un bol galbenusurile se freaca cu 50 gr zahar (daca vrem fin sau mixat la robot) cu zaharul vanilat, pana se topeste zaharul si devine o crema, adaugam cate putin ulei si frecam in aceeasi directie cu furculita pana terminam uleiul si...

Biscuiti cu crema de vanilie si umplutura de dulceata

In Dulciuri la 1 Feb 2013

Am facut aluatul amestecand ingredientele in ordinea scrisa. Am lucrat putin cu mana pana a devenit ca o minge, am infasurat in folie transparenta si lasat la odihnit 30 minute in frigider. Am intins aluatul nu foarte subtire si am asezat o bucata mare peste tava tapetata cu hartie de copt, am...

Prajitura cu mousse de cafea

In Prajituri la 1 Feb 2013

Pentru prajiturele: Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si uleiul de floarea soarelui pana a devenit ca o crema. Am batut spuma albusurile cu un strop micut de sare si zaharul tos. Am adaugat galbenusurile. Am dat prin sita faina, cacaoa, praful de copt si am amestecat la...

Felioare de franzela cu mousse de ton si salam

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2013

Am taiat franzela felioare mici si asezat pe farfurie. Am desfacut cutia de ton si am scurs uleiul. Am pus in mixer cu branza, putin ulei, putin otet, zeama de lamaie o lingura si am mixat pana a devenit crema mai densa. Am scos intr-un bol si am gustat de sare si piper. Am asezat cu...

Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2013

Mai intai am pus cartofii cu tot cu coaja in apa cu putina sare si am lasat la fiert pana am verificat cu o furculita ca sunt fierti bine. Am scurs de apa, am pus sub jet de apa rece si asa am putut curata cu ajutorul unei furculite intepate in cartof si cu un cutit. Intr-un bol i-am strivit bine...

Tarta cu gem de visine

In Prajituri la 26 Ian 2013

Am facut o minge din ingredientele pentru aluat si am lasat la odihnit 30 minute in frigider. Am intins intre doua folii transparente. Am uns formele mele de tarte cu ulei si am asezat aluatul frumos. Am gaurit cu furculita ca sa nu se umfle in timpul coacerii. Am umplut cu gem. Am format si...

Cescute cu capsuni

In Prajituri la 26 Ian 2013

Chiar simplu simplu! Am pregatit aluatul amestecand bine ingredientele in ordinea descrisa. Oul cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie rasa, limoncello, asa a devenit ca o crema. Am adaugat faina data prin sita, praful de copt si uleiul la urma. Amestecand si lucrad-o cu mana putin a devenit ca...

Pulcino puiutul de gaina

In Dulciuri la 22 Ian 2013

Cred ca este foarte simplu de facut,trebuie doar ceva timp la dispozitie. Am inceput cu ciocolata plastica,am facut ciocolata bucatele si am pus-o pe baie de aburi cu o lingura de miere si 2 de limoncello. Cand a devenit o crema am lasat cateva minute la racorit si am scos pe masa si am...

Tiramisu reţeta cu frisca

In Torturi la 21 Ian 2013

Tiramisu reţeta cu frisca Foarte rapid si simplu: Am pregatit cafeaua,am adaugat cafeaua instant, zahar dupa gust, esentele de rom si romul. Am pregatit crema: Am pus 150 gr zahar cu 50 ml apa intr-o craticioara si am incalzit pana a devenit un sirop transparent, am verificat cu o...

Tort cu ceapa si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2013

Am curatat cepele si le-am taiat felii subtiri,impreuna cu coada de leustean,intr-o tigaie am pus cu un fir de ulei de masline si am pus ceapele sa caleasca. Am pus si cartofii taiati rondele subtiri in multa apa fiarta cu un ram de rozmarin si am lasat sa fiarba bine.Am pus foarte putina...

Spezzatino de vitel cu cartofi la cuptor

In Vita la 16 Ian 2013

Foarte simplu: 1.Am taiat ceapa fin,si am pus-o intr-o cratita cu 2 catei de usturoi si un fir de ulei de masline,am rozolit putin si am adaugat si morcovii taiati marunt impreuna cu coada de leustean.Am rozolit toata compozitia,dar nu mult. 2.Am spalat carnea de vitel sub jetul de apa,apoi...

Quiche cu dovlecei si salam

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2013

-Am pus ceapa taiata fin intr-o tigae cu salamul uscat bucatele si cu un fir de ulei de masline am lasat la rozolit putin. -Dovleceii spalati si curatati de extremitati i-am taiat rondele subtiri cu un cutit bine ascutit si asezat in tigae la rozolit bine,am adaugat si apa fiarta din cand in...

Paste cu pesto de fistic si smantana

In Penne la 9 Ian 2013

1. Am pus 350 gr din fistic la macinat cateva secunde pana a devenit fin ca si faina,apoi am adaugat cu lingura putin ulei de masline si iar am mixat pana a devenit o crema mai groasa.Am amestecat cu o furculita ca sa fie omogen.Separat am macinat mai gros 50 gr de fistic pentru ornament. 2....

Orez cu dovleac si ciuperci

In Mancaruri de legume la 9 Ian 2013

Foarte simplu si rapid: 1.Am calit putin usturoiul in putin ulei de masline si am adaugat ciupercile curatate si taiate cubulete mici,apoi si dovleacul si am lasat putin cu capacul inchis,apoi am adaugat putina apa fiarta si am lasat sa se coaca vreo 25,30 minute,nu mai mult ca sa nu isi...

Spaghete cu creveti si rosii cherry

In Spaghete la 6 Dec 2012

Foarte simplu : Am pus usturoiul in tigae cu putin ulei de masline si crevetii, am lasat sa se faca putin si am  adaugat vinul, sare, piper, rosiile taiate in patru, apoi curry si am lasat sa scada sosul. Am fiert spaghetele, am amestecat si decorat cu patrunjel.

Ardei capia in aluat de bere

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2012

 Am pregatit aluatul ca la clatite, am lasat la odihnit pana am spalat ardeii,taiat felii in lung,i-am amestecat in aluat. Am incins uleiul si i-am prajit.

Orez cu ciuperci

In Mancaruri de post la 3 Dec 2012

pregatit in patru faze simple: 1. Am pus intr-o cratita incapatoare ceapa taiata marunt,usturoiul,uleiul de masline si am rozolit putin. 2. Am taiat ciuperci cubulete  si am adaugat la cratita,ele au lasat putina apa in care s-au fiert.Intre timp am pus o alta cratita cu apa la fiert...

Triumf de capsuni

In Torturi la 1 Dec 2012

Foarte simplu si bun Pandispan :am batut spuma galbenusurile cu 100 zahar si vanilia si amestecat cu uleiul.Am batut albusurile cu sare si 120 zahar.Am amestecat compozitiile de jos in sus,apoi faina,amidonul,praful de copt prin sita,limoncello. Cuptorul l-am  preincalzit 180...

Bruschette cu rosii si ulei de masline nou

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2012

Foarte simplu: Am taiat feliile de paine si le-am asezat intr-o tava de cuptor, le-am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade pana s-au rumenit frumos, cam 10 minute. Intre timp am spalat rosiile si le-am taiat in patru, am condimentat cu sare si oregano uscat si maruntit. Am scos feliile de...

Hamburger pe pat de crema de avocado si rosii

In Mancaruri cu carne la 22 Noi 2012

Am curatat avocado de coaja si sambure si am facut un pireu cu furculita, am condimentat cu sare, ulei de masline, o lingurita de otet, o lingurita de zeama de lamaie, piper, nucsoara, mustar. Am taiat o rosie mare si am folosit cateva felii ca ornament de floare, am condimentat cu un fir de ulei...

Crostata cu mere

In Prajituri la 20 Noi 2012

Foarte simplu. Am facut o mingiuta din ingredientele pentru aluat si am lasat la odihnit in congelator 15 minute pana am taiat merele felii subtiri si le-am stropit cu zeama de lamaie si putin zahar intr-o farfurie. Apoi am dat drumul la cuptor la 180 grade si am scos mingiuta mea din...

Tortulet de avocado cu peste sabie si rosii

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2012

1. Am pregatit o cratita antiaderenta cu ulei de masline si am asezat cele doua felii de peste sabie, am condimentat cu sare, piper, nuscoara, putin curry, masline si prune uscate, vin alb si am lasat pe foc dulce cateva minute pana s-a evaporat vinul si am vazut ca pestele a devenit mai deschis...

Tort inima Parisina

In Torturi la 12 Noi 2012

La inceput am lucrat in 3 faze: 1. Baza de biscuite: 1 ou,100 gr zahar am amestecat cu o furculita, vanilia, coaja de lamaie, apoi 2 linguri de lapte, 250 gr faina cu putin praf de copt, apoi uleiul si am lucrat cateva minute pana a devenit ca o minge. Am lasat la odihnit in frigider 30...

Paste cu vinete si rosii

In Paste la 10 Noi 2012

Am pregatit o tigaie incapatoare cu ulei de masline,vinetele curatate si taiate cubulete,rosiile curatate de coaja si seminte,carnea macinata si vinul. Am condimentat cu ce aveam:sare,curry,frunze de busuioc si am lasat sa se faca cu capacul intredeschis. Apoi am mai adaugat ceva apa fiarta...

Afisate 31 - 60 din 148 retete    

Postari recente

publicat la 24.08.2013

Tarta sarata cu dovleac

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]