O tarta delicioasa!
Am pregatit aluatul de tarta intr-un bol. Am dat prin sita faina, praful de copt si am taiat bucatele mici margarina, am amestecat cu mana un pic, apoi am adaugat un ou, zaharul si aroma de rom, un strop de lapte de soia si am framantat putin cu ajutorul unui praf de faina in plus.
A devenit ca o mingiuta compozitia si am acoperit-o cu folie transparenta, am lasat sa se odihneasca in frigider 30 minute minim.
Am intins-o pe masa cu ajutorul fainii si cu ajutorul unui sucitor, am umplut o tava tapetata cu margarina si faina, am asezat usor deci aluatul, am facut gauri cu furculita pentru a nu se umfla in timpul coacerii.
Am uns cu galbenus de ou pe marginea tartei si am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute, pana devine aurie un pic. Dupa coacere se lasa in forma cateva minute pana se raceste putin, dar nu de tot, se rastoarna pe un platou la racit bine.
Intre timp am pregatit si florile cu ajutorul formei de floare, am asezat florile pe forme intoarse pe dos si le-am copt si pe ele. Dupa aceea, la fel si fluturasii. Le-am lasat sa se raceasca si le-am scos de pe forme, le-am umplut cu gem de zmeura si dat cu zahar pudra deasupra.
Am facut si crema de castane, am pus 500 ml lapte de soia la incalzit. Separat intr-un bol am amestecat galbenusurile cu zaharul, aromele de rom, amidonul si am diluat cu laptele cald. Am turnat totul in cratita care era calda si am amestecat bine cu telul pana a devenit cremoasa si omogena, apoi am amestecat si pasta de castane.
Am considerat totusi ca mai aveam nevoie de un plic de gelatina in foi si le-am pus in apa rece pentru 10 minute pana s-au umflat bine. Le-am stors si le-am incalzit cu putina apa rece intr-o craticioara mica, am amestecat pana a devenit ca un sirop si am adaugat la crema de castane, amestecand foarte bine.
Am lasat sa se raceasca bine si cand am vazut ca incepe sa se intareasca am turnat toata compozitia in tarta, iar am lasat 10 minute sa se intareasca si mai bine.
Am asezat frumos si floricelele mele umplute cu gem de zmeura, am asezat si cativa fluturasi si iata rezultatul. Castanele cu aroma de rom si topping de zmeura se potrivesc de minune!