Imi plac foarte mult chiftelutele,prajite,la cuptor sau in sos.De obicei imi facea bunica,mama sau soacra,acum am facut si eu,este prima data cred..nu-mi aduc aminte sa fi facut alta data..o fi fost tare demult daca am facut.nu-mi amintesc,in fine m-am uitat si la alte retete pe blog ale voastre si am ajuns la o concluzie a mea.Tot ce e facut in casa e foarte bun!Sper sa va placa cat si mie.
Pentru chiftelute: Intr-un bol am amestecat carnea cu ouale, putina sare, putin piper, usturoiul pisat bine, parmezanul si pesmetul. Am amestecat cu o furculita pana a devenit omogena compozitia, am format in palma niste bilute care le-am prajit in ulei de soia, le-am scos pe un servetel de bucatarie si s-au uscat de grasime.
Am pregatit si mazarea scazuta: intr-o craticioara potrivita am pus o ceapa tiata fin, un fir de ulei de masline si mazarea, am calit putin si adaugat apa clocotita deasupra (este important sa fie foarte calda ca sa fiarba mai repede si sa nu ramana dura) Am condimentat cu sare si piper si lasat pana s-au facut bine bine mazarea.
Am pregatit si sosul de rosii: eu aveam si mai am sos de rosii facut in casa si conservat in sticle de bere si cand am nevoie scot una de la raft. Deci am taiat o ceapa mica, usturoiul pisat si am calit intr-un fir de ulei de masline, am adaugat si sosul de rosii, putina apa si am lasat sa se faca, apoi am pus ardei iute si sare dupa gust.
Am adaugat 4 chiftele la mazare cand fierbea bine si adaugand apa fiarta peste.
Am adaugat alte 4 chiftele la sosul de rosii cand era pe punctul de fierbere si asa i-am facut vreo ora.
Am servit separat in farfurie.