Am vrut sa fac ceva divers decat un tort si am luat formele mele mici si m-am incumetat sa fac si eu prajitura cu ciocolata si frisca.Asta e rezultatul,data viitoare voi face si tort,imi place foarte mult cum a iesit.
Pentru prajiturele:
Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si uleiul de floarea soarelui pana a devenit ca o crema.
Am batut spuma albusurile cu un strop micut de sare si zaharul tos. Am adaugat galbenusurile.
Am dat prin sita faina, cacaoa, praful de copt si am amestecat la oua de jos in sus cu o spatula.
Am topit ciocolata cu laptele si am adaugat la compozitie.
Am asezat in formele de hartie pentru muffin mici cu o lingura pana am terminat compozitia.
Am pus intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute. Am verificat cu un betigas daca iese uscat.
Am batut bine si frisca, o cutie de 200 ml cu zahar pudra, am impartit in doua. In una am amestecat numai cu zahar pudra.
Am facut o cafea si am lasat la racit. Am adaugat 3 lingurite de cafea instant si zahar dupa gust. Am amestecat la al doilea bol cu frisca, doar 2 linguri am pus si am verificat de zahar. Am lasat la frigider putin.
Am taiat prajiturelele in doua. Am insiropat cu cafea si zahar, am pus putin mousse deasupra si am insiropat si felia de deasupra cu cafea. Asa am procedat cu toate prajiturelele.
Am facut si glazura de ciocolata topita pe baie de aburi cu o lingura de ulei, miere si 1 lg apa fiarta. Eventual si putin zahar pudra dupa gust. Am scurs cu lingura peste prajiturele. Am lasat la racit putin si am format niste ciufuri deasupra.
Am facut si boabele de cafea din ciocolata cand se topea..inainte de a face glazura. Un minut trebuie si se fac boabele, rotunjind in mana o bucatica mica de ciocolata, apoi am taiat in mijloc cu un cutit ca sa semene cu un bob de cafea.
Am asezat boabele peste ciufurile de frisca.
Am pudrat cu cacao si eventual cu zahar pudra, asta pentru ca ciocolata folosita de mine e cea neagra.
Am format si niste forme tip evantai micute din glazura indurita, trebuia din ciocolata topita dar n-am mai avut rabdare si mi s-a parut ca merge si asa. Data viitoare peste tort voi face. Am servit ca si o bucatica din tort.