Espresso panna cotta

de diaconta in Dulciuri, 26 Mai 2012 | 13751 vizualizari

 

Desert sau cafea ……asta-i întrebarea??? De ce nu şi una şi alta? Un desert rapid,lejer,cu gust îmbietor de cafea.Grozav de bun!!!!!
Puteţi sa-l serviţi direct din cească ori răsturnat pe farfurioară, după ce l-aţi acoperit cu generozitate cu un sos…de cafea,cum altfel…..

 

INGREDIENTE

Pentru panna cotta:

  • 400 ml frisca lichida(eu am avut îndulcita)
  • 1oo ml cafea espresso
  • 50 gr zahar
  • 15 gr gelatina
  • 100 ml lapte

Pentru sosul de cafea:

  • 100 gr zahar
  • 100 gr cafea espresso
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Espresso panna cotta:

Gelatina o punem la hidratat in laptele rece.

Cafeaua o amestecam cu zaharul si o fierbem pana cand se topeste zaharul.Luam de pe foc,punem frisca amestecand,punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere.Nu o fierbem.

Luam vasul de pe foc,incalzim gelatina(nu o fierbem) si o turnam in compozitia de frisca,amestecand pana se incorporeaza.

Ungem cestile cu ulei,apoi turnam compozitia in ele.Lasam sa se raceasca,apoi punem cestile la frigider pentru cateva ore,pana cand compozitia se intareste(cam 2 ore am lasat-o eu).

Pentru sosul de cafea,caramelizam zaharul,apoi adaugam cafeaua si lasam sa fiarba.Cand zaharul s-a topit,luam vasul de pe foc,adaugam frisca amestecand compozitia.Punem iarasi pe foc si mai fierbem pana cand prinde consistenta.

Punem sosul in ceasca peste panna cotta,sau o rasturnam pe o farfurioara si punem deasupra sosul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Espresso panna cotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (55)

diaconta 1

04.07.2012, 16:11

manca,cine te-mpiedica? ))
parca si io

Alexandra Burz 1

12.03.2014, 12:33

Frisca nebatuta o punem?

Ancutsa 1

01.09.2017, 14:46

Minunata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata alba