Espresso panna cotta

de diaconta in Dulciuri, 26 Mai 2012 | 14058 vizualizari

 

Desert sau cafea ……asta-i întrebarea??? De ce nu şi una şi alta? Un desert rapid,lejer,cu gust îmbietor de cafea.Grozav de bun!!!!!
Puteţi sa-l serviţi direct din cească ori răsturnat pe farfurioară, după ce l-aţi acoperit cu generozitate cu un sos…de cafea,cum altfel…..

 

INGREDIENTE

Pentru panna cotta:

  • 400 ml frisca lichida(eu am avut îndulcita)
  • 1oo ml cafea espresso
  • 50 gr zahar
  • 15 gr gelatina
  • 100 ml lapte

Pentru sosul de cafea:

  • 100 gr zahar
  • 100 gr cafea espresso
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Espresso panna cotta:

Gelatina o punem la hidratat in laptele rece.

Cafeaua o amestecam cu zaharul si o fierbem pana cand se topeste zaharul.Luam de pe foc,punem frisca amestecand,punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere.Nu o fierbem.

Luam vasul de pe foc,incalzim gelatina(nu o fierbem) si o turnam in compozitia de frisca,amestecand pana se incorporeaza.

Ungem cestile cu ulei,apoi turnam compozitia in ele.Lasam sa se raceasca,apoi punem cestile la frigider pentru cateva ore,pana cand compozitia se intareste(cam 2 ore am lasat-o eu).

Pentru sosul de cafea,caramelizam zaharul,apoi adaugam cafeaua si lasam sa fiarba.Cand zaharul s-a topit,luam vasul de pe foc,adaugam frisca amestecand compozitia.Punem iarasi pe foc si mai fierbem pana cand prinde consistenta.

Punem sosul in ceasca peste panna cotta,sau o rasturnam pe o farfurioara si punem deasupra sosul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Espresso panna cotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta traditionala