Ceva foarte simplu de preparat si cu un cost mic,chiar economic se poate realiza acest tortulet ca cina alaturi de o salata verde sau ca aperitiv.Cand ne lipsesc alimente in camara si avem doar cateva cepe si un cartof recomand aceasta reteta!Se poate personaliza cu salam,cu sunca,cu mai multa branza etc.Aluatul putem sa-l facem mai moale daca il scoatem din cuptor la timp,sau mai crocand daca il lasam 5 minute mai mult,fiecare cum ne place mai mult,oricum suntem cu ochii pe cuptor!
Am curatat cepele si le-am taiat felii subtiri,impreuna cu coada de leustean,intr-o tigaie am pus cu un fir de ulei de masline si am pus ceapele sa caleasca.
Am pus si cartofii taiati rondele subtiri in multa apa fiarta cu un ram de rozmarin si am lasat sa fiarba bine.Am pus foarte putina sare.
Am luat cate un polonic din apa de la cartofi si am adaugat la cepe ca sa fiarba bine si sa nu se prajeasca.Asa am lasat mai mult de o jumate ora sa se faca bine si cepele si cartofii.
Intre timp am pregatit aluatul:intr-un bol am dat prin sita faina,am adaugat sarea,zaharul,drojdia instant(o lingurita jumate),uleiul si apa,am amestecat cu mainile unse de ulei pana a devenit ca o minge mai moale.
Am intins-o pe 2 foi transparente si am pus-o intr-o tava de tort rotunda,am asezat-o bine si aranjat bordurile,am gaurit cu furculita.
Am scos si scurs cartofii fierti din apa,am lasat sa se usuce cepele din cratita si le-am amestecat impreuna in oala,apoi am adaugat parmezanul,cele 2 oua,branza Philadelphia si ce branza am mai avut prin casa.Am amestecat bine,am si gustat ca sa vad ce condiment asi vrea sa mai adaug si m-i s-a parut foarte bun deja,fara sare sau piper,gustul de parmezan predomina.
Am turnat umplutura peste aluatul din forma de tort,am udat bordurile cu pensula mea de bucatarie inmuiata in putina apa.Am asezat un ram de rozmarin ca ornament in mijloc si am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 minute aproape,pana cand am vazut ca bordul s-a colorat si umplutura s-a intarit putin.
Cu restul de aluat am facut si cateva cosulete mici care le-am umplut cu branza de toate felurile.le-am copt 15 minute in acelasi fel.
Pofta mare!