O tarta delicioasa,desi nu dulce,ci sarata!dar minunata!
Pentru aluat;
Pentru umplutura;
Pentru aluat:
Intr-un bol am dat prin sita faina,sarea,praful de copt,am adaugat bucatele de margarina rece,am amestecat cu mana,am adaugat si oul,o lingurita de lapte,am lucrat-o pana a devenit omogena ca o minge,eventual inca un praf de faina in plus,dar foarte putin.
Am invelit-o in folie transparenta si lasat la frigider la odihnit 30 minute.
Am pregatit si dovleacul,l-am curatat si taiat cubulete mici,le-am pus intr-o cratita de marmura cu margarina si am calit putin,am adaugat si putina apa calda si am pus capacul,am lasat sa devina ca un pireu amestecand din cand in cand.Am lasat la racit putin.
Am pregatit si branzica,am dat prin blender viofastul,un pachet si jumatate,le fel si tofu,impreuna cu ouale si 4 lnguri de lapte ca sa fie mai omogena si mai usor de mixat,a devenit ca o crema,nici sare nu a trebuit sa pun pentru ca tofu e sub saramura.
Am amestecat pireul de dovleac cu crema de branza fara lactoza ,am mai adaugat putina nucsoara.
Am intins aluatul cu sucitorul si cu un pic de faina pe masa,am facut gaurele cu furculita la fundul formei de tarta care am tapetat-o precedent cu margarina si faina ca de obicei.
Deci am pus putin gris sa absoarba eventualul lichid ce poate sa lasedar nu neaparat,este o obisnuinta la late tarte.
Am asezat crema de dovleac cu branzica si pus peste aluat,am asezonat-o frumos,si facut bretele din aluatul ce mi-a ramas.
Am uns cu galbenus deasupra si bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade pana iese betisorul curat si tarta devine colorata deasupra.se mai poate stinge cuptorul dupa 40 minute si se lasa la uscat eventual,dovleacul cu branzica se usuca mai tarziu.
Se poate servi atat calda cat si rece,e minunata!
1
in loc de branza fara lactoza se poate folosi ori mascarpone,philadelphia,cascaval de care doriti!