Cescute cu capsuni

de alba_zori in Prajituri, 26 Ian 2013 | 3517 vizualizari

 

Sunt favoritele mele,le fac des si imi place foarte mult sa le si fac.Cu dulciurile astea pot sa ma candidez si la cofetarii,sunt frumoase si bune de mori cand le mananci.Sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 ou
  • 110 gr zahar
  • un plic de vanilie si inca putin
  • coaja de lamaie rasa
  • 3 linguri de limoncello(sau lapte)
  • 250 gr faina 00
  • o lingutita de praf de copt
  • 80 ml ulei de floarea soarelui(sau unt topit)
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 125 gr zahar
  • 150 gr amidon
  • un plic de vanilie
  • o coaja de lamaie
  • 500 ml lapte (chiar si de soia daca vreti)
  • 3 linguri de limoncello
  • cateva linguri de frisca(dac vrem)
  • capsuni
  • gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cescute cu capsuni:

Chiar simplu simplu!

Am pregatit aluatul amestecand bine ingredientele in ordinea descrisa. Oul cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie rasa, limoncello, asa a devenit ca o crema. Am adaugat faina data prin sita, praful de copt si uleiul la urma. Amestecand si lucrad-o cu mana putin a devenit ca o minge. Am infasurat-o in folie transparenta si am lasat-o la odihnit la frigider 30 minute.

Am uns formele mele mici cu putin ulei.

Am intins aluatul cu un lemn intre doua foi transparente si am format niste cercuri care le-am asezat bine in forme, am gaurit cu furculita, am uns cu putina apa desupra bordurile si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade, 20 minute aproape, dar fiind cu ochii la cuptor, cand s-au colorat bine, le-am scos cu ajutorul unui betisor cu grija ca sa nu se rupa.

Am pregatit si crema:am pus laptele la incalzit cu o coaja de lamaie,intr-un bol am amestecat galbenusurile cu zaharul si vanilia apoi cu amidonul dat prin sita,a devenit o compozitie mai uscata care am dizolvat-o incet incet cu laptele cald pana am terminat laptele.Compozitia am pus-o pe foc si am amestecat cu o furculita pana s-a ingrosat si am transferat intr-un bol amestecand inca un pic pana se intareste si pana nu sunt cocoloase deloc.Inchid cu o folie transparenta si las la racit cateva ore.Apoi adaug cele 3 linguri de limoncello si frisca daca mai vreau,dupa oci trebuie sa-mi dau seama cat de moale sau consistenta vreau crema.Eu asa cred ca e destul de cosistenta ca sa stea cu un poche in formele mele.

Asa am umplut cescutele mele cu crema din poche si le-am decorat cu cate o jumate de capsuna.Pun si putina gelatina deasupra ca sa dureze mai mult capsunile,dar cand dispar repede nu mai am timp.mai pun si putin zahar pudra deasupra pentru frumusete.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cescute cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si capsuni