Spezzatino de vitel cu cartofi la cuptor

de alba_zori in Vita, 16 Ian 2013 | 6069 vizualizari

 

O carnita asa de frageda este,am lasat-o sa se faca putin mai mult pe foc decat de obicei si iata ce mi-a iesit,foarte foarte bun!Bineinteles ca la urma am adaugat si sucul ramas in cratita peste carne si am udat painica!De obicei spezzatino se face cu cartofi direct in cratita cu carne,eu am preferat la cuptor de data aceasta,data viitoare voi schimba.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 4 morcovi
  • o bucatica de leustean
  • ulei de masline
  • 600 gr carne de vitel taiata cubulete
  • un pahar de vin
  • sare,piper
  • rozmarin
  • 3 cartofi
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spezzatino de vitel cu cartofi la cuptor:

Foarte simplu:

1.Am taiat ceapa fin,si am pus-o intr-o cratita cu 2 catei de usturoi si un fir de ulei de masline,am rozolit putin si am adaugat si morcovii taiati marunt impreuna cu coada de leustean.Am rozolit toata compozitia,dar nu mult.

2.Am spalat carnea de vitel sub jetul de apa,apoi am frecat cu putina lamaie si iar le-am spalat sub jetul de apa.Am uscat carnea cu hartia de bucatarie si am pus-o in cratita impreuna cu celelalte la rozolit.

3.Am pus si un pahar de vin la carne,amestecat si pus capacul cateva minute pana s-a evaporat tot,apoi am pus intr-o alta cratita apa cu rozmarin si am lasat sa fiarba,cand am vazut ca sucul de la carne se usuca am mai adaugat apa fiarta si fierbinte cu rozmarin.

4.Si tot asa cateva ore bune,chiar 2 sau 3 ore.

5.Am copt si cartofii la cuptor cu sare,rozmarin si ulei de masline,i-am lasat sa prinda culoare si apoi i-am acoperit cu folie argintie si pus iar la cuptor 40 minute,la 180 grade,am verificat din cand in cand ca sa ma asigur ca erau gata copti si am servit in farfurie.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spezzatino de vitel cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpă de viţel cu legume înăbuşită la cuptor