Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI368
Retete / Dulciuri

Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

In Prajituri la 21 Mai 2017

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir subtire, il incorporam. Apa minerala se adauga lingura dupa lingura si se incorporeaza si ea....

Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

In Prajituri la 14 Mai 2017

Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat cateva minute, apoi adaugam untul, trecut 10 secunde prin cuptorul cu microunde. Mixam pana la...

Desert briose cu fructe confiate si banuti de ciocolata

In Dulciuri la 11 Mai 2017

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.  Asezam in tava de briose hartiutele. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Peste galbenusuri, punem zaharul si cel vanilat, esenta de zmeura, mixam pana se albesc galbenusurile, apoi adaugam uleiul, pe...

Desert profiterol cu crema de ciocolata si mascarpone

In Dulciuri la 7 Mai 2017

Punem apa, untul, laptele si uleiul la foc mic, intr-o cratita, adaugam un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca, tragem cratita deoparte, adaugam toata faina si amestecam energic cu un tel, pana la omogenizare. Lasam amestecul la racit, apoi ajutandu-ne de un mixer, incorporam pe rand...

Desert minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

In Dulciuri la 30 Apr 2017

Pentru aluatul de minitarte, am amestecat toate ingredientele si am obtinut un aluat ferm pe care l-am acoperit cu folie alimentara si l-am dat pentru 1 ora la rece. Pentru ganache, am topit ciocolata intr-o craticioara, in 150 gr frisca lichida, la foc foarte mic. Am dat deoparte ciocolata...

Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone

In Dulciuri la 23 Apr 2017

Pentru prepararea cojilor, punem laptele impreuna cu untul, zaharul, sarea la foc. Cand zaharul s-a topit si laptele clocoteste, tragem deoparte vasul de pe foc, punem faina si mixam pana la omogenizare. Lasam amestecul obtinut deoparte, pana se raceste. Incorporam apoi, pe rand, cele patru...

Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata

In Torturi la 20 Apr 2017

Pregatirea blatului: Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi, apa minerala peste galbenusurile mixate, migdalele macinate si...

Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos

In Dulciuri la 18 Apr 2017

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu ouale si zaharul. Adaugam esenta de vanilie, praful de copt, cel de sare, coaja de lamaie rasa, iar la final, incorporam faina. Aluatul obtinut se acopera si se da o ora la rece. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Pasta de macese se...

Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare

In Dulciuri la 17 Apr 2017

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Punem untul intr-un vas incapator, adaugam praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, ouale, praful de copt, amestecam. Incorporam apoi faina si obtinem un aluat usor faramicios pe care...

Desert prima mea pasca

In Dulciuri la 15 Apr 2017

Am pus drojdia intr-un castron incapator, cu praful de sare si 1 lingur de zahar am amestecat pana a devenit drojdia lichida. Am adaugat apoi laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat,margarina topita, galbenusurile, coaja rasa de lamaie; am amestecat. Am inceput sa incorporez faina,...

Desert prajitura cu capsuni si prune uscate

In Prajituri la 11 Apr 2017

Prunele uscate se clatesc cu apa rece si se pun la hidratat in putina apa calduta, pentru 30 minute, apoi se asaza intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Pentru aluat, trecem margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul de casa,...

Desert cornulete umplute cu pasta de macese si nuci macinate

In Dulciuri la 9 Apr 2017

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Trecem arahidele si nuca prin robot, apoi le amestecam cu restul ingredientelor alocate umpluturii si cu pasta de macese. Amestecam sa se omogenizeze bine umplutura. Uleiul si apa minerala se pun intr-un vas incapator, adaugam bicarbonatul, zaharul,...

Desert briose cu cacao si nuca de post

In Dulciuri la 4 Apr 2017

Am preincalzit cuptorul la 175 grade C. Am pus zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, nuca macinata, pasta de macese, uleiul, apa minerala, pudra de cacao. Am mixat. Am adaugat apoi fulgii de ovaz si faina, un praf de scortisoara, am mixat pana la omogenizare. Am asezat hartiute de...

Desert negresa de post cu coacaze negre

In Prajituri la 2 Apr 2017

Cuptorul se preincalzeste la 175 grade C. Punem intr-un castron incapator zaharul, nuca de cocos, bicarbonatul, praful de copt si pasta de macese, apoi pudra de cacao. Turnam uleiul si apa minerala, amestecam bine si la final, adaugam faina. Mixam pana se omogenizeaza bine amestecul....

Desert prajitura Tosca

In Prajituri la 31 Mar 2017

Pregatim mai intai crema, astfel: Galbenusurile se mixeaza cu 100 gr  zahar pudra si vanilia, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi amidonul, incorporam. Laptele il punem la foc, cu restul de zahar alocat cremei si margarina. Dupa ce s-a topit, incoproram la foc mic...

Desert tort cu zmeura, mascarpone si piscoturi

In Torturi la 28 Mar 2017

Zmeura se pune la foc cu 150 gr zahar tos si se lasa la fiert, cca. 20 minute la foc mic pana incepe sa se ingroase siropul. Trecem apoi amestecul prin sita deasa, pentru a separa semintele; piureul rezultat il lasam deoparte, la racit, acoperit cu folie alimentara pentru a nu se forma...

Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

In Dulciuri la 26 Mar 2017

Punem intr-un vas incapator, drojdia, 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare, amestecam pana devine drojdia linchida. Adaugam margarina, trecuta cateva secunde prin cuptorul cu microunde, apa calduta. Punem faina, framantam sa obtinem un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit pana...

Desert melci cu nuca si cacao

In Dulciuri la 20 Mar 2017

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Aluatul foietaj dezghetat se desface pe masa de lucru. Amestecam nuca macinata, zaharul, pudra de cacao si zaharul vanilat intr-un castron, apoi repartizam amestecul peste foaia de aluat. Rulam strans, taiem apoi melcii de grosimea unui deget si...

Desert briose cu lamaie si mac glazurate

In Prajituri la 19 Mar 2017

Preincalzim pentru inceput cuptorul la 175 grade C. Punem intr-un castron, apa si uleiul, zaharul tos, praful de sare si cel de copt, pudra de turmeric, zeama de la jumatate de lamaie si semintele de mac. Amestecam sa se topeasca cristalele de zahar. Adaugam toata cantitatea de faina...

Desert prajitura cu capsuni si bezea

In Prajituri la 16 Mar 2017

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Curatam si spalam capsunile, apoi le taiem in sferturi. Separam ouale. Mixam galbenusurile cu 7 linguri de zahar, praful de copt si zaharul vanilat, pana se deschid la culoare si cristalele din zahar se topesc. Adaugam uleiul, il incorporam. ...

Desert mucenici unsi cu miere

In Dulciuri la 13 Mar 2017

Punem drojdia intr-un castron incapator, adaugam zaharul si sarea. Turnam apoi apa calduta, amestecam sa se dizolve drojdia. Punem coaja de lamaie si zaharul vanilat, apoi adaugam faina. Framantam aluatul care va fi unul elastic, adaugam la final ulei, incorporam. Acoperim coca si...

Desert bomboane Raffaello

In Dulciuri la 12 Mar 2017

Pentru inceput, prajim usor intr-o tigaie antiaderenta, miezul de caju, il lasam la racit. Punem zaharul si untul intr-o craticioara, lasam pana se topeste untul si se dizolva cristalele de zahar. Tragem craticioara de pe foc, lasam la racorit, pana cand amestecul obtine temperatura...

Prajitura Katty cu marshmallow

In Prajituri la 24 Ian 2017

Preparam aluatul pentru foi astfel: Untul la temperatura camerei, se pune impreuna cu iaurtul, praful de sare si cel de copt, zaharul si galbenusurile intr-un castron din plastic incapator. Amestecam ingredientele, apoi adaugam faina, framantam un aluat gras pe care il lasam pentru o ora la...

Gogosi de post

In Dulciuri la 4 Dec 2016

Drojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul. Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie, margarina taiata bucati si coaja de lamaie. Incorporam faina, iar la final adaugam cca. 100 ml ulei,...

Briose cu umplutura din nuca de cocos si mac

In Dulciuri la 4 Dec 2016

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Preparam intai glazura alba si umplutura pentru a putea folosi si galbenusurile ramase la compozitia de blat. Asadar: Batem spuma albusul cu praful de sare, adaugam zaharul pudra si cand obtinem o spuma ferma, adaugam zeama de lamaie. Lasam deoparte...

Briose umplute si glazurate

In Dulciuri la 1 Dec 2016

Mai intai preparam umplutura. Batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul pudra si cel vanilat; Adaugam semintele de canepa si caju macinat, iar la final grisul. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se...

Pandispan cu budinca de vanilie si fructe

In Prajituri la 1 Dec 2016

Pentru blat separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Turnam in fir subtire uleiul, apoi apa minerala, mixand incontinuu. In aceasta compozitie,...

Cosulete umplute cu budinca de fistic, fructe confiate si jeleuri

In Dulciuri la 1 Dec 2016

Punem 400 ml lapte la incalzit, cu 3 linguri de zahar. Praful de budinca se dilueaza in 100 ml lapte rece. Cand laptele de pe foc da in clocot, turnam in fir subtire budinca diluata, amestecam pana se ingroasa. Umplem cosuletele cu budinca, decoram cu fructe confiate si jeleuri. Lasam...

Prajitura Lamaita

In Prajituri la 30 Noi 2016

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam. Dam din nou oala la foc redus. Batem ouale intr-un castron, apoi le incorporam in lichidul...

Cornulete fragede cu nuca si dulceata de zmeura

In Dulciuri la 30 Noi 2016

Trecem margarina 1 minut prin cuptorul cu microunde. Peste margarina, punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, nuca macinata, amestecam ingredientele foarte bine. Adaugam faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini. Incalzim cuptorul la 175 grade...

Afisate 31 - 60 din 339 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 26

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]