Prajitura Katty cu marshmallow

de Valclaudia in Prajituri, 24 Ian 2017 | 4906 vizualizari

 

sau prajitura cu foaie sfaramata...

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 500 gr. faina alba
  • 1 pachet de unt
  • 1 iaurt mic
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 160 gr. zahar tos

Umplutura:

  • 1 pachet de unt
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 foaie sfaramata
  • 150 gr. marshmallow
  • 1/2 borcan gem de macese
  • 2 fiole esenta de rom
  • 2 linguri cacao

Glazura:

  • 150gr. ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • bombonele din zahar
  • marshmallow
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katty cu marshmallow:

Preparam aluatul pentru foi astfel:

Untul la temperatura camerei, se pune impreuna cu iaurtul, praful de sare si cel de copt, zaharul si galbenusurile intr-un castron din plastic incapator.

Amestecam ingredientele, apoi adaugam faina, framantam un aluat gras pe care il lasam pentru o ora la rece.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Impartim aluatul in 3 parti egale, intindem fiecare parte de aluat pe masa de lucru infainata si apoi transferam foile pe rand pe dosul unei tavi unse cu ulei. Impungem din loc in loc, foile cu furculita, apoi le coacem pana devin aurii (cca 8-10 minute)

Pentru umplutura, zdrobim una dintre foi cu mana intr-un vas incapator, adaugam bezelele marshmallow taiate bucatele, pasta de macese, esenta de rom, untul topit, frisca lichida, zaharul pudra, pudra de cacao. Amestecam.

Peste una dintre foi, repartizam umplutura, nivelam cu grija, apoi acoperim cu cealalta foaie.

Topim ciocolata la foc mic, intr-o craticioara, in putina frisca lichida, glazuram prajitura, apoi o decoram cu bucatele de bezea si bombonele colorate din zahar.

Lasam prajitura la loc racoros pana a doua zi, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katty cu marshmallow" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Vis