Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI341
Retete / Dulciuri

Ciocolata imbracata in foietaj

In Dulciuri la 30 Noi 2016

Incingem cuptorul la 200 grade C. Aluatul foietaj dezghetat se desface pe masa de lucru si se imparte in 2 parti egale. La mijlocul fiecarei bucati de aluat, asezam cate o tableta de ciocolata intreaga. Taiem marginile aluatului fasii, apoi le petrecem peste ciocolata, imbracand ciocolata...

Rasturnata cu prune si nectarine

In Prajituri la 30 Noi 2016

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Separam ouale, batem albusurile spuma cu sarea. Frecam galbenusurile cu praful de copt si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam uleiul, incorporam. Adaugam si apa minerala, incorporam. Peste compozitia obtinuta, punem cate...

Prajitura pufoasa cu prune si stafide aurii

In Dulciuri la 29 Noi 2016

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam uleiul in fir subtire, mixam la viteza mare. Adaugam apoi apa, tot in fir subtire,...

Fursecuri de post umplute cu dulceata si seminte de canepa

In Dulciuri la 28 Noi 2016

Margarina la temperatura camerei, se framanta cu un praf de sare, 1/2 plic praf de copt, 2 linguri frisca vegetala, 1 fiola esenta de vanilie si faina proaspat cernuta. Intindem aluatul pe masa de lucru infainata, apoi decupam fursecurile in formele dorite. Eu am decupat mijlocul la jumatate...

Fursecuri umplute cu seminte de canepa si caju

In Dulciuri la 28 Noi 2016

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron incapator, punem margarina (trecuta un minut prin cuptorul cu microunde), zaharul, praful de sare, praful de copt, oul, esenta de rom, pudra de roscove. Amestecam totul foarte bine, apoi incorporam faina proaspat cernuta pana obtinem un...

Foietaj cu ciocolata amaruie

In Dulciuri la 24 Iul 2016

Aluatul foietaj se dezgheata complet. Se scoate din folia in care este impachetat, se intinde pe masa de lucru, se taie cu ajutorul unui pinten in 30 patratele. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam tava cu hartie de copt. Impartim ciocolata bucati, apoi fiecare bucatica o taiem...

Cozonac pufos cu rahat

In Dulciuri la 24 Iul 2016

Am zdrobit drojdia intr-un castron incapator, am adaugat sarea si zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie. Am amestecat aceste ingrediete, apoi am adaugat laptele caltut si am incorporat faina. Din cand in cand am picurat ulei, pana la desprinderea aluatului de...

Prajitura cu strugurei

In Dulciuri la 17 Iul 2016

Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 7 linguri de zahar. Galbenusurile se mixeaza cu celelalte 7 linguri de zahar, praful de copt, zaharul vanilat si uleiul turnat in fir subtire. Adaugam pe rand cele 7 linguri apa minerala,...

Briose cu surprize

In Dulciuri la 17 Iul 2016

Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu melasa,senintele de in, zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de lamaie. Adaugam pe rand cele 6 linguri de ulei, mixand incontinuu. Apoi adaugam pe rand...

Fursecuri fragede cu migdale macinate si dulceata de caise

In Dulciuri la 17 Iul 2016

Untul la temperatura camerei se pune impreuna cu ouale, migdalele macinate, coaja de lamaie,zaharul brun, smantana, sarea, praful de copt intr-un castron incapator. Amestecam, apoi adaugam faina cat cere aluatul. Framantam si lasam aluatul la rece pentru 30 minute. Infainam masa de...

Tarta cu fructe, budinca si frisca

In Dulciuri la 10 Iul 2016

Se separa albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina. Batem intai albusurile spuma cu praful de sare, apoi mixam galbenusurile cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala, apoi...

Briose din pesmet umplute cu frisca

In Dulciuri la 10 Iul 2016

Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul, praful de copt si esenta de rom pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam pe rand 3 linguri de ulei de masline. Mixam pana se incorporeaza...

Clatite cu dulceata de zmeura si sos de ciocolata alba

In Dulciuri la 12 Iun 2016

Mixam ouale cu esenta de vanilie, praful de sare, apoi adaugam apa minerala, laptele si faina in ploaie. Mixam bine,cateva minute, apoi adaugam uleiul si mai mixam pana se incorporeaza in compozitie si nu iese la suprafata. Punem o tigaie antiaderenta de clatite la foc iute,o lasam la...

Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata

In Prajituri la 12 Iun 2016

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, apoi lasam spuma deoparte. Galbenusurile le frecam zu zaharul pana isi dubleaza volumul. Mixand incontinuu, adaugam uleiul in fir subtire. Apoi adaugam apa minerala, lingura dupa lingura...

Prajitura cu mac, pere si capsuni

In Prajituri la 4 Iun 2016

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul tos si praful de copt pana isi dubleaza volumul, adaugam semintele de mac. Rand pe rand punem cele cinci linguri apa minerala si mixam sa se incorporeze in compozitie. Preincalzim cuptorul la...

Briose cu spuma de cocos colorata in roz

In Dulciuri la 15 Mai 2016

Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Aeszam formele de briose din silicon tapetate cu hartiute de copt briosele. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si 5 linguri de zahar. Cand spuma este ferma renuntam la mixer,luam deoparte 2-3 linguri de spuma isr in restul...

Baclava cu doua feluri de nuca

In Dulciuri la 15 Mai 2016

Preincalzim cuptorul la 170 grade. Foile de placinta, la temperatura camerei, se desfac din ambalaj. Asezam prima foaie in tava, o ungem cu ulei, aseza cea de-a doua foaie, din nou ungem cu ulei, si tot asa pana suprapunem 5 foi. Presaram nuca macinata, apoi 150 gr. zahar tos, dupa care...

Tarta cu crema de ciocolata si seminte de canepa

In Dulciuri la 15 Mai 2016

Mixam untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam apoi faina, praful de sare si praful de copt, apa minerala,framantam aluatul. Dam aluatul la rece pentru 1 ora. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem doua forme de tarta cu unt. Preparam umplutura astfel: -ciocolata se rupe...

Cornulete fragede cu nuca

In Dulciuri la 14 Mai 2016

Untul, galbenusurile, oul intreg se pun intr-un castron incapator peste faina cernuta in prealabil. Adaugam nuca macinata, praful de sare, zaharul,praful de copt, coaja de lamaie. Amestecam pana obtinem un aluat ferm, gras, pe care il dam la frigider pentru 1 ora. Preincalzim intre timp...

Paleuri cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 14 Mai 2016

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Preparam crema astfel: -ciocolata se rupe bucati si se aseaza intr-o craticioara. Adaugam frisca lichida, cu focul redus amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit, apoi o punem in frigider pentru cel putin 30 minute. Scoatem crema, o mixam pana...

Prajitura cu rubarba

In Prajituri la 14 Mai 2016

Rubarba se spala si apoi se curata de coaja. Se taie cubulete, apoi presaram 2-3 linguri zahar tos peste cubulete, amestecam si lasam deoparte pana se topeste zaharul formand un sirop. Punem apoi rubarba intr-o strecuratoare colectand siropul rezultat intr-un vas. Preincalzim cuptorul la...

Desert la pahar din quinoa cu lapte, nuca si stafide

In Dulciuri la 14 Mai 2016

Punem 6 linguri de quinoa alba intr-o strecuratoare si o clatim bine sub jet de apa rece. Laptele se pune intr-o craticioara la foc mic, adaugam 2 pliculete green sugar, quinoa si lasam sa fiarba la foc mic pana se umfla quinoa si capata consistenta orezului cu lapte. Oprim focul, adaugam...

Pricomigdale

In Dulciuri la 13 Mai 2016

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand devin tari adaugam zaharul tos si mixam pana se topeste zaharul si obtinem o spuma ferma. Renuntam la mixer, ne inarmam cu o spatula din silicon sau o lingura de lemn si incorporam faina proaspat cernuta...

Gogosi facute cu lingura

In Dulciuri la 13 Mai 2016

Intr-un castron din plastic incapator batem ouale cu sarea, untul,drojdia si  zaharul,cca 5 minute. Adaugam laptele caldut, coaja si zeama de lamaie, zaharul vanilat. Amestecam putin, apoi adaugam faina in ploaie si mixam la viteza mica a mixerului pana obtinem un amestec mai gros...

Chec bicolor cu seminte

In Dulciuri la 21 Feb 2016

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, turmericul,zaharul vanilat, praful de copt si untul tinut la temperatura camerei cel putin o ora. Adaugam rand pe rand cele 6 linguri...

Prajiturele motate cu fructe si budinca

In Prajituri la 7 Feb 2016

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam oauale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul turnat in fir subtire. Adaugam apa minerala,fiecare lingura, pe rand. In amestecul de galbenusuri incorporam alternativ faina...

Minicozonaci cu ciocolata si rahat

In Dulciuri la 7 Feb 2016

Drojdia se amesteca cu praful de sare si 1 lingura de zahar pana la lichefiere. Adaugam laptele caldut,untul topit si ouale, apoi coaja de lamaie, esenta de vanilie si la final faina. Framantam un aluat elastic pe care il vom acoperi cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit o...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

In Prajituri la 7 Feb 2016

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu praful de sare. Mixam galbenusurile cu zaharul tos, esenta de rom si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala in fir subtire, apoi incorporam pudra de cacao, nuca...

Fursecuri fragede glazurate si decorate

In Dulciuri la 7 Feb 2016

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Mixam ouale cu zaharul, praful de sare si untul. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie. Incorporam faina, vom obtine un aluat gras, ferm. Pe masa de lucru presaram pudra de cacao, apoi trecem aluatul peste pudra, ne...

Foietaj cu rahat

In Dulciuri la 6 Feb 2016

Lasam aluatul foietaj sa se dezghete la temperatura camerei. Desfacem foietajul pe masa de lucru, taiem patrate de marimea dorita. Rahatul se taie fasii de marimea diagonalei patratelor de aluat. Asezam pe diagonala fasiile de rahat,apoi unim capetele opuse,vezi foto. Preincalzim...

Afisate 61 - 90 din 339 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Ai probleme în carieră? Ieși repede din ea și exploatează altceva. Sau pe altcineva.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 26

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]